Иван Таков: Гражданите на "Красно село" не може повече да са заложници на безотговорността на ДБ и ГЕРБ

Иван Таков: Гражданите на "Красно село" не може повече да са заложници на безотговорността на ДБ и ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Общинските съветници от групата на БСП подкрепиха арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на "Красно село" до местните избори наесен
 
Гражданите на "Красно село" не може повече да са заложници на безотговорността на общинските съветници от "Демократична България" и от ГЕРБ. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. С 39 гласа "За", 1 "Против" и 6 "Въздържал се" издигнатата кандидатура на арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет до местните избори наесен беше подкрепена. Това се случи, след като повече от два месеца от "Демократична България" и от ГЕРБ тотално блокираха избора заради борбата си за политическо надмощие. Изборът на нов кмет на "Красно село" се наложи, след като Росина Станиславова, избрана на поста на местния вот през 2019-та година като кандидат на "Демократична България", беше отстранена с решение на Върховния административен съд заради конфликт на интереси. 
 
От групата на БСП имаха свое предложение за мястото на Станиславова. Те издигнаха кандидатурата на общинския съветник Николай Николов, на когото през 2019-та година на местните избори не стигнаха само 83 гласа, за да бъде избран за кмет на района. "Това беше най-добрата кандидатура от гледна точка на интереса на гражданите в района, коментира Иван Таков. - Заради дребни партийни сметки обаче тя не беше подкрепена от останалите политически групи в СОС".  
 
Общинските съветници от групата на БСП бяха категорични, че разумът и отговорността налагат административното безвремие в един от най-големите и гъсто населени райони в София да бъдат прекратени час по-скоро. 
 
"Този възел "Красно село" трябваше най-накрая да бъде разплетен. Гражданите на района изтърпяха достатъчно сериозно наказание, което им беше наложено от "Демократична България" и от ГЕРБ, коментира Иван Таков от името на групата на БСП. - Ние, общинските съветници, сме избрани от гражданите, за да работим за тях. От "Демократична България" и от ГЕРБ обаче си позволиха да ги използват за временните им конюнктурни партийни интереси. Всичко това трябваше час по-скоро да приключи и то в полза на гражданите в района. Арх. Румен Русев е вариант за спасение на положението. Още повече, че той има опит в гасенето на подобни районни пожари. Арх. Русев се справи в "Младост" след случилото се с Десислава Иванчева. Вярвам, че в следващите 6 месеца, в които ще изпълнява длъжността кмет на "Красно село", ще успее да се справи с работата".

Източник: bspsf.bg

 

 

 

 


 

Коментари

  • Цинизъм без граници

    27 Апр 2023 17:02ч.

    Първо отстраниха кмета на Красно Село Росина Станиславова чрез скалъпено обвинение за конфликт на интереси, защото е назначила дъщеря си да разнася храна по време на ковида тъй като е нямало желаещи, а истинаската причина е, че им пречеше да строят безразборно, точно както и Иванчева. След това по закон трябваше да назначат един от заместник кметовете и 2 месеца се чудеха как да пренебрегнат закона, и да сложат свой човек. Точно както в случая с Иванчева, която беше определила за свой заместник Петър Кърджилов, а те го отстраниха и назначиха въпросния Румен Русев. Сега имат наглостта да сложат същия човек с обяснението, че бил имал "опит в гасенето на подобни районни пожари". Забележително е единодушието, с което е направен този избор, уж заради хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи