Иван Таков е новият председател на БСП – София

Иван Таков е новият председател на БСП – София

Иван Таков бе избран за председател на Градския съвет на БСП - София от делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на партията. 

Таков получи 157 гласа при тайното гласуване. Другият претендент Валери Иванчев получи 7 гласа.

Утре, 23 март, в 13.00 часа досегашният председател на БСП – София Калоян Паргов и новоизбраният Иван Таков ще дадат съвместна пресконференция. Събитието ще се състои в залата на ул. Леге“ №10.

Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ „А. С. Пушкин“. Висшето си образование получава в университета „Макгил“ в Монреал, Канада, със специалност „Финанси“. Притежава следдипломна квалификация от БНБ. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд.

Член е на БСП от 2003 година. Председател е на Районния съвет на БСП във „Възраждане“. От 2020 г. е и заместник-председател на Градския съвет на БСП – София.

Трети мандат е общински съветник и е заместник-председател на групата на „БСП за България“ в СОС.

Женен е и има син и дъщеря – близнаци.

В словото си пред делегатите Иван Таков заяви, че времето днес изисква да се гледа напред и да бъде намерен верният път. 

„Скандалите, обвиненията, низките страсти - те са за враговете ни. Ние тук сме другари. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме заедно, да сме силни. А кавгите и интригите не ни правят силни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват енергията ни“, категоричен е новият председател на БСП – София.

Той обясни, че задачите са много, отговорността е огромна.

„Работата с хора изисква честност, справедливи решения и много търпение. Позицията председател на Градския съвет на БСП - София изисква кураж и решителност, бързи и разумни действия. Досега съм се справял на различни позиции и няма причина да не продължи да е така. Извървях дълъг път в Партията и е напълно естествено да направя следващата крачка“, обясни Таков.

По думите му предстои много работа и е нужно единение.

„Трябва да бъдем другари в истинския смисъл на думата. Трябва ни и желание за работа. Трябва ни вяра, че можем да се справим с всичко и да вървим напред“, категоричен бе Иван Таков и очерта задачите, за които ще работи да бъдат решени.

„Първата и най-важна е да успокоим страстите, да се смирим и да възстановим другарските си взаимоотношения. На всички нива в Градската партийна организация. Възможности за това виждам в правилното разпределение на отговорностите; във високата активност на работните органи - комисиите и съветите към Градския и Районните съвети на БСП; в осмислянето на задачите пред хоризонталните структури; в нов смисъл на работата на федерациите към градската организация“, изтъкна избраният за председател на Софийската организация на БСП и допълни, че целта е да не се делим на работещи и оценяващи, а всеки на отговорна позиция да има своето място и отговорност за постигане на набелязаните цели.

Втората задача, която открои Таков е да се определят целите, които столичните социалисти искат да постигнат до Местните избори през есента на 2023 година.

„Този вот ще бъде голямото предизвикателство пред Градската партийна организация. Това предполага работа в много направления и с особено внимание към местните политики.

„Предстои ни да изготвим платформата, с която БСП ще се яви на местните избори в София в края на следващата година. Много внимателно трябва да обмислим и да определим формулата за участие в битката за кмет на София и възможните коалиционни партньори“, посочи Иван Таков.

Третата задача, която постави той е да бъде спечелена битката за историята.

„Тук няма място за отстъпление. В последните месеци сме свидетели на брутална атака с цел подмяна на историята, от страна на временно пребиваващи в политиката субекти. Опитите за това нагло погазване на исторически факти не са нещо ново за нас. Само заедно можем да дадем категоричен отпор на натиска за премахване на паметници, на всекидневното им поругаване, на исканията за преименуване на знакови за София улици“, обясни Таков, който е и заместник- председател на групата на БСП в СОС.

„България има нужда от БСП, защото националните интереси са над всичко. Хората имат нужда от силна лява партия, която да се грижи за тях и да отстоява правата им. Ние имаме нужда от нашата кауза“, каза в заключение Иван Таков.

 

 

Коментари

  • Или Иван Янчов Таков

    22 Март 2022 21:03ч.

    Син на Янчо Таков,внук на Пеко Таков.Абее БZП-спинозна партия,както казва другаря Кутев.Та наследството по партийна линия в партията се разнася като СПИН-зараза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой наследник на тано цолов няма ли да изникне също?

    23 Март 2022 3:55ч.

    И на Мако Даков също?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    23 Март 2022 8:10ч.

    Преди доста години написах: "Власта в България ще отиде в ръцете на децата и внуците на ЦК на БКП и Номенклатурата!" Вече загряват за включване щерките на Овчаров, Премянов....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 008

    23 Март 2022 8:16ч.

    Пожелавам им да изчезнат от хоризонта като дебилите от Наведи се, мутрите идваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    23 Март 2022 10:13ч.

    Наследствените политически, военни, академични, бизнес и други фамилии са характерна черта на цивилизована Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи