Иван Таков: Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма

Иван Таков: Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма

Следвайте "Гласове" в Телеграм
 
Председателят на БСП - София коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя
 
Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма. Така председателят на БСП - София Иван Таков коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя. Здравата част от плочата на монумента с надписа "На Съветската армия освободителка от признателния български народ" беше надраскана, а отдолу беше изписано "Демонтаж". Вандалският акт се случи броени часове, след като БСП закри предизборната си кампания в София с митинг пред Паметника на Съветската армия в четвъртък вечерта.

 

"Демонтаж, да! Но на разрушителното мислене и поведение, коментира Иван Таков. - Демонтаж на късата памет. Демонтаж на фашизма... Това ще демонтираме. Ние не демонтираме паметници, защото уважаваме и пазим историята. Това е смисълът на паметниците и ние го разбираме. А историята е такава, каквато е. Опитите да я четем, както Дяволът - Евангелието, според актуалната политическа конюнктура, ни обрича да повторим грешките от миналото. Това не е умно".

 

Председателят на БСП - София заяви, че социалистите отново ще почистят монумента. "Ние сме търпеливи, каза Иван Таков. - Ще почистваме Паметника на Съветската армия всеки път, когато се налага. Освен това, ще възстановим плочата. А после ще настояваме пред Областната управа за цялостния ремонт на монумента. Защото ние така разбираме запазването на историята и съхраняването на паметта".

Лидерът на столичните социалисти завърши коментара си с обръщение към вандалите, осквернили паметника: "Ботев отдавна го е казал много точно: "...а вий... вий сте идиоти!".

 

 

 

Коментари

 • rusnak

  31 Март 2023 19:14ч.

  Като гледам как е написано "Демонтаж", само бегло мога да си въобразя първобитното соросоидно учило до втори клас, защото е слушало "Teacher, leave them kids alone" и е попивало педераски ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  31 Март 2023 19:15ч.

  Накрая някой ще бъде набаран там, и МВР ще има много да обяснява защо са се правили на ударени години, преди да се стигне до най-лошото...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  31 Март 2023 20:38ч.

  Докато драскачите не се срещатнат с Черните ангели няма да се оправят нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  31 Март 2023 20:39ч.

  Смърт на фашизма, свобода за народа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава на Русия

  31 Март 2023 20:56ч.

  Слааа на Съветската Армия ! Слава на Русия! Смърт на нацизма и всички техни последователи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  31 Март 2023 22:38ч.

  Искам да припомня друга подобна малоумщина, случила се преди 4-5 години, по-точно на 23 декември 2018 г. Тогава група протестиращи срещу ареста на украински моряци, нарушили границата с Русия – за отбелязване е, толерирането на Украйна не е започнало след 24 февруари 2022 г., окичват подарената от Русия на София елха с жълти и сини хартиени корабчета и някакви драсканици. Случаят тогава е коментиран от Костадинов, „Възраждане“ под заглавие: „Русофоби нападнаха руска елха в центъра на София – твърдят, че елхата започнала първа“: https://kostadin.eu/2018/12/26/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A/ Понеже често обвиняват „Възраждане“ в популизъм, за отбелязване е и че „Възраждане“ единствени тогава са реагирали на простотията, при това доста преди да задуха руският „развигор“, който напоследък посъбуди от сладка дрямка бивши и настоящи именити привърженици на някои партии. Време е за Възраждане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Варварите ни превземат!

  01 Апр 2023 3:21ч.

  При това с неприкритата помощ на перверзните педофили-джендъри от посолството на ул. Козяк! Време е да им спретнем един отПОР по нашенски! Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  01 Апр 2023 7:43ч.

  Вандалът е с претенции за културност, иначе. Първолашкото „Д” и купешкото „демонтаж” го издават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Апр 2023 8:27ч.

  Жалка работа, сигурно за 20-ачка са го направили дечурлига. И децата побъркаха с тези рушвети! Интересно колко са шарили на онзи старчок, който счупи плочата преди месец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи