Иван Иванов: В Бюджет 2022 са предвидени средства за преодоляване на кризите

Иван Иванов: В Бюджет 2022 са предвидени средства за преодоляване на кризите

 

В Бюджет 2022 са предвидени изключително много средства за преодоляване на кризите, доверявам се на разчета на финансовия министър. Това заяви министърът на земеделието Иван Иванов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

Защо президентът се ограничава само с хляба? Така Иванов отговори на призива на държавния глава за намаляване на ДДС на хляба на 9%. Министърът коментира, че ако президентът е прочел коалиционното споразумение, то в него е записано, че трябва да се намали ставката на продуктите от "малката потребителска кошница".

Министерството на земеделието подкрепя подобен подход, политически консенсус не се постигна с приемането на Бюджет 2022 в тази насока, но ние ще продължим да отстояваме тази позиция, допълни Иван Иванов.

Той изрази надежда, че с актуализацията на бюджета в средата на годината ще се стигне до приемането и на такава мярка.

 

Коментари

  • Поморийски

    20 Фев 2022 12:08ч.

    Този е оптимист за "преодоляването на кризите", твърдо се "доверява на разчета на финансовия министър", значи при провал той е невинен, виновен ще е финансовият. Безгрижен е земеделският, невине е и президентът с юмручето а ла Шорош. А потърпевшите сме ние с вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи