Иван Гешев за заплахите към него от руските хакери: Питайте Христо Иванов какво мисли

Иван Гешев за заплахите към него от руските хакери: Питайте Христо Иванов какво мисли

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съобщение със заплашително съдържание в социалната мрежа "Телеграм" към главния прокурор Иван Гешев. Потребител с име "КилМилк" е разпространил послание, в което официално поема отговорност и за хакерската атака над сайтове на български институции.

Посланието на потребителя с име "КилМилк" е адресирано до главния прокурор на Република България Иван Гешев, като е придружено с обидна квалификация.

Потребителят пише също така, че представлява организатора на хакерската група „Килнет“, като заявява: „официално поемам цялата отговорност за нанасянето на особено тежки щети на мрежовата инфраструктура  на българското корумпирано правителство.“

Данните от „Телеграм“ показват, че съобщението на потребителя е видяно от над 33 000 души, като е публикувано на 16 октомври в 21:59 ч.

Не съм чел, но ме уведомиха, че на Telegram канала на хакерската група Killnet е публикувано изявление, на което съм посочен като персонална цел. Това коментира пред Радио "Фокус" главният прокурор Иван Гешев.

Той е бил заплашен днес по електронните медии, чрез съобщение от хакерската група Killnet.

"От една страна, в рамките на шегата, може би е хубаво да звъннете на Христо Иванов и да го питате и той какво мисли. Много интересен факт е, че освен атаките от граждани на Руската Федерация - българската прокуратура и персонално главният прокурор в продължение на 2 години са подложени също на такива атаки от политически сили, които би трябвало да изповядват евроантлантическите ценности. За мен това е интересен факт, надявам се да е обикновено съвпадение, но вече започва да става притеснително", каза той.

"Ако се притеснявах от заплахи нямаше да съм прокурор. Това не са първите заплахи, тук се нареждат цяла плеяда от олигарси, тези хора от Руската Федерация. Откъде идват тези заплахи - не знам, само ще припомня, че българската прокуратура установи много случаи на шпионаж, имаше задържани лица в НС, в МО, във Военото разузнаване, за които има предположение, че са работили за ГРУ (Руското разузнаване)", уточни главният прокурор Иван Гешев.


Източници: бТВ, Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

 • Отечествен фронт

  18 Окт 2022 19:53ч.

  Ало Гешев лови пътя за Челябинск за да ловиш хакерите , ако ти стиска де . Само че няма гаранция дали ще се върнеш жив . Ако разбира се имаш смелостта да пътуваш за Русия . И другото такива смелчаци като теб сме ги виждали много пъти когато си обграден от 100 душ охрана . Ама там във Русия няма кой да те пази трябва да разчиташ сам на себе си .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  18 Окт 2022 19:59ч.

  Христос Бойкикев- главен шаман на съдебната реформа знае!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СийМилК

  18 Окт 2022 20:59ч.

  Гешев, къде криеш Сийчето напоследък? Да не би тя да ти намеква нещо в нета?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майор Майор

  18 Окт 2022 23:31ч.

  Трябва да пазим нашата най-голяма евроатлантическа ценност - Иван Гешев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи