Иван Гешев покани на дебат правосъдния министър и Христо Иванов

Иван Гешев покани на дебат правосъдния министър и Христо Иванов
Само да не е в четвъртък, защото тогава се очаква ВСС да гласува освобождаването му, припомня главният прокурор в писмото си.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писма до министъра на правосъдието Надежда Йорданова и до председателя на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание Христо Иванов, в които отправи покана за провеждането на публичен дебат по изготвения от Министерство на правосъдието и внесен за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, с който се предлага закриване на специализираното правосъдие.

В писмото се потвърждава, че Прокуратурата на Република България изцяло подкрепя идеята за необходимост от съдебна реформа с цел оптимизиране на наказателния процес и гарантиране върховенството на закона, но „за съжаление съкратените срокове на общественото обсъждане не позволиха да се развие желаният от магистратите дебат“.

Главният прокурор посочва, че предвид показаната лична ангажираност и отговорност на поканените, провеждането на професионален диалог пред медиите в широк формат по важен за обществото въпрос, какъвто е закриването на специализираното правосъдие, винаги е от значение за вземането на най-полезното решение.

„Предвид общите ни приоритети за откритост, прозрачност и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на публичен дебат би предоставил на българските граждани възможността да се запознаят, както с Вашите, така и с моите юридически аргументи не само по посочената тема, но и по отношение на теми, касаещи начините за постигане на високо чувство на справедливост у българските граждани“, отбелязва в поканата си главният прокурор.

Иван Гешев  е готов да участва в публичния дебат в удобно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в сградата на Народното събрание или в Министерски съвет, с изключение на всеки четвъртък от работната седмица предвид провеждането на заседание на ВСС по искане на министъра на правосъдието. Прокуратурата на Република България потвърждава намеренията си за ефективно и ползотворно сътрудничество в духа на общата цел за гарантиране правата на гражданите и осигуряването на справедливо правосъдие.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Поморийски

  21 Март 2022 18:51ч.

  Няма приемат предизвикателството, двамцата са правни невежи, никога не са работили друго, освен производство на соросоидски лъжи и бози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПОМОРИЕ СТАРИЯ ГРАД

  21 Март 2022 19:07ч.

  ГРАДСКИ ДЕ ЩЕ ТЕ КРИЕМ ,ЧЕ ИДВАТ ПРАЗНИЦИ БЕ ЗАНДАНА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  21 Март 2022 19:48ч.

  Да си фен на Путин и Гешев едновременно е такова дъно, че...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данибус

  21 Март 2022 20:26ч.

  Кое не е вярно, че тези двамата не са равностойни опоненти на Гешев по темата или, че Иванов няма особен опит като процесуалист, а в тази си битност, последният има претенции за основен реформатор на съдебната система.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  21 Март 2022 21:18ч.

  Абе момче, иди в коя да е софийска адвокатска кантора и питай лице, завършило право в Симеоново може ли да кандидатства за работа при тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  21 Март 2022 20:54ч.

  А бе приятели, в Прокуратурата не правят ли вече профилактични прегледи ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валката

  22 Март 2022 11:37ч.

  Подписвам се, че няма да отидат :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  22 Март 2022 20:56ч.

  Слугите на Прокопиев обаче ще се крият, от страх че са некомпетентни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ели

  22 Март 2022 21:36ч.

  Иванов няма да иде, защото е страхливец

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи