Иван Гарелов: Връщането на наградата е чист пиарски ход на Кошлуков

Иван Гарелов: Връщането на наградата е чист пиарски ход на Кошлуков

"Хубаво е, че връща парите. Очевидно ще ги вложи в кампанията за преизбирането му за шеф на БНТ. Това е чист пиарски ход." Така Иван Гарелов определи решението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков да върне наградата си за тв журналистика "Св. Влас" и да дари паричната й стойност от 15 000 лв. на БНТ.

Кошлуков обяви решението си във фейсбук преди часове, след като номинираните журналисти от БНТ не получиха голямата награда.

Призовете за тв журналистика "Св. Влас", които се дават за 12-и път, бяха връчени в събота вечерта.

"БНТ има награда. Получи я Светлана Ганчева за репортажите си при отразяването на войната в Украйна. Тя е много добър журналист, която участва активно и в дискусията в Свети Влас по същата тема - как медиите отразяват войната", каза Гарелов. По думите му е нормално да има различия между шефовете на телевизиите и едно независимо жури, каквото е журито в конкурса за тв журналистика "Св. Влас".

Петчленното жури, определило тазгодишните награди, е с председател проф. Ивайло Знеполски. Членове са доц. Георги Лозанов, Копринка Червенкова, Антоний Георгиев и Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите.

Според Кошлуков заслужилите журналисти на БНТ са репортерът Александър Марков, който отразяваше войната от самото начало, съобщи първи в България, че има война в Украйна, а репортажите му бяха излъчени от десетки телевизии по света, както и Аделина Радева, водеща на единствения тв дебат по време на кандидат-президентската кампания, гледан от милион зрители.

Голямата награда "Св. Влас" бе дадена на Мария Цънцарова от Би Ти Ви, а специалната - на Марина Цекова от Нова тв.

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    05 Юни 2022 17:21ч.

    Нарича се - достойнство. Непозната дума за Гарелов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Гарелчо е знаменит купонджия! От сто километра якото му обоняние на ненаситен журналист-международник надушва купоните с цър-пър, гарнирани с наградки-залъгалки, като тази дадена на Кошлука.

    05 Юни 2022 17:57ч.

    Знае дъртият пущ, колко са приятни сбирките със стари другари и другарки, всички със звания от майор нагоре. Ще побъбрят, ше научат разни пикантерии, ще пощипне някое журналистическа дупара, мъжка или женска-туй вече е без значение. А и него някой брат по перо може да се реши да то уважи и му го отпраска, но така романтично, на морския бряг, под шума от прибоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха изтрили са ме

    05 Юни 2022 22:54ч.

    Явно за Кошлуков и журналистите не може да се пишат лоши неща. Гарван гарвану око не вади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • далаверка

    06 Юни 2022 0:15ч.

    Неговото е пиарски ход, но и вие, защо решихте да го награждавате за журналистика ??? Кога Кошлука е бил журналист ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    06 Юни 2022 7:52ч.

    Каква война отразява? Кой отрази войната в началото й, още през 2014 година от Донецк? Къде е този журналист на бтв? Защо забравихте Рада Домусчиева и водещите на бтв? Ако вас ви е хванала деменцията, то ние помним петминутния клип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи