Иван Демерджиев: Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат

Иван Демерджиев: Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат

Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат. Мигрантският натиск е намалял наполовина. Това заяви в Елхово служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, които е на обход, заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов, по българо-турската граница, съобщава БТА.

„Засилихме контакта с турската страна и днес в 14:00 часа предстои среща между заместник-министрите на вътрешните работи на България и Турция. Изключително много разчитаме помощта от турска страна да се засили, да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се събират огромно количество мигранти. Турция в момента на свой ред се намира под безпрецедентен натиск, тъй като охранява много сериозно границата с Афганистан и Сирия“, каза министър Демерджиев. 

По думите му в започналите вътрешни проверки в МВР са установени замесени служители в каналите за трафик. Предстоят и рокади в ръководния състав, както и наказателни производства, заяви Демерджиев. „Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата вътрешна сигурност, и от всички служби, за които имаме случаи да са замесени полицаи“, каза още той. 

На този етап капацитетът на мигрантските центрове не е изцяло запълнен. Ако се стигне дотам, ще бъдат отворени разпределителните центровете за настаняване от фургонен тип в Харманли и Елхово, отговори на журналистически въпрос вътрешният министър. 

Над 350 военнослужещи, командировани от цялата страна, подпомагат охраната по българо-турската граница в момента. Има готовност до седмица да станат над 500 човека, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. „Извършваме наблюдателно-охранителни действия, но това може да стане само с граничен патрул. Усилваме и с военна полиция, които имат функции за задържане“, каза още военният министър. 

В началото на предизборната кампания, започваща днес, Демерджиев подчерта, че вече активно се работи срещу купуването на гласове. "Разширили сме възможностите да се използват специални разузнавателни средства. Разширили сме агентурната мрежа. Много внимателно наблюдаваме районите, особено тези, в които при предходните избори е имало такива практики".

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Коко

    02 Sep 2022 9:35ч.

    Слушах го този по телевизията, не може дори да лъже . Толкова е тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    02 Sep 2022 10:27ч.

    Не могат да устискат на невъоражени стотина мигранти, а искат да воюват с Русия. Тези палячовци следва да работят като строители в пограничните райони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не могат да устискат на лесните пари от каналджийство

    02 Sep 2022 10:51ч.

    Практически целия държавен апарат е за разстрел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се ядосвам, че ме лъжат.

    02 Sep 2022 10:34ч.

    Ядосвам се, че искат да им вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига сме плюли по държавата си

    02 Sep 2022 11:12ч.

    Вече ни е навик да бием по държавата си. Но най-зле е ако я нямаме и сами станем мигранти. Явно нямаме си идея какво е да загубим държавата си. Поробителите англосакси ни втълпяват антидържавен нихилизъм. Ние, българите все още имаме държава - мислете какво можете да направите за България, а не само да плюете. Нека всеки българин живее като християнин и като държавник. Ще се излезе от блатото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    02 Sep 2022 11:42ч.

    да те питам държавата споде теб правителството ли е или самата държава? Държава от доста години нямаме, щото тия дето избираме уж да управляват държавата ни него вършат в наша полза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спомени

    02 Sep 2022 11:56ч.

    Преди 10.10 като говориш против някой партиен кадър излизаше, че говориш против "Партията". Сега за благозвучие казват Държавата, Европа, Демокрацията и т,н, - според случая

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    02 Sep 2022 14:39ч.

    Така се случва като оставиш държавната граница на неподготвени и алчни хора. А беше простичко,застава 20,30 души с кучета,всеки знае всеки,местните хора помагат.Най-важното всеки знае,че има кой да му пази гърба. Зад тях армия с която съседите се съобразява а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    02 Sep 2022 14:40ч.

    Съобразяваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи