Иван Демерджиев: Борбата с нелегалната миграция не е с дълго оръжие в центъра на София, а на границата

Иван Демерджиев: Борбата с нелегалната миграция не е с дълго оръжие в центъра на София, а на границата

Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове на страната, които вчера разпореди вътрешният министър Калин Стоянов, са малко странни и те не са свързани с терористичния атентат край Москва. Това коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ бившият служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Той припомни, че по време на служебното правителство граничните полицаи са били снабдени с дългоцевно оръжие, но то им е било отнето и сега е дадено на полицаи да охраняват центъра на София. 

"Тук възникват два въпроса - дали борбата с нелегалната миграция от границата, където е мястото, се пренася в центъра на София и второ, дали това не са имиджови мерки, които на практика признават един сериозен проблем, който се неглижира и прикрива от правителството. Неуспехът на това правителство да се справи с нелегалната миграция", поясни Демерджиев.

Бдителността трябва да е изключително висока, смята той: "Средата, в която живеем, кървавите атентати - сега този последният в Москва, атентатите преди него, много ясно трябва дават сигнал на управляващите и на ръководителите на служби колко е опасна средата. Трябва много оперативна работа, тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Това е скрита работа, която цели установяване на потенциални атентати, тяхното предотвратяване. Тази работа, за съжаление, аз не я виждам, за сметка на това виждаме подобни демонстрации и разбира се, трябва да се вземат мерки там, където има събиране на хора, там, където има ключови обекти, те да бъдат по-добре защитени, без да се всява излишна паника в обществото."

По думите на Иван Демерджиев, борбата с нелегалната миграция не е в центъра на столицата, а на границата, която да бъде надеждно охранявана, там да са концентрирани усилията и мигрантите да бъдат залавяни на територията на цялата страна.

"С тези мигранти проникват много хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било бивши военни. И когато се пропускат мигрантите да преминават безпрепятствено през територията на страната, се пропускат и такива хора - къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се установи и се създават предпоставки да се случи нещо подобно, на което станахме свидетели", уточни Демерджиев.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Така е, обаче Ивелина Дундакова, бъдещ МВР-шеф, е била съветник по тероризма в Нидерландия

    24 Март 2024 10:45ч.

    Към момента дамата е зам.-министър на МВР и е била Съветник на Националния кординатор за противодействие на тероризма и сигурността под Министерство на правосъдието и сигурността в Нидерландия. .......... и най-важното .......... Христо Иванов иска да махне Калин Стоянов и да сложи за шеф на МВР Ивелина Дундакова, научи Епицентър. бг Ето я тук ..... и .... не може да се отрече, че Христо Иванов е фен на естествените блондинки синеоките (а не чернооките перхидролени) след като вече направи ДРУГА МИНИСТЪРКА БЛОНДИНКА естествена Н.Йорданова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето я тук

    24 Март 2024 10:46ч.

    https://epicenter.bg/article/Hristo-Ivanov-iska-da-mahne-Kalin-Stoyanov-i-da-slozhi-za-shef-na-MVR-Ivelina-Dundakova/344567/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето я и тук

    24 Март 2024 10:52ч.

    https://offnews.bg/politika/balgarka-rabotila-za-dve-vedomstva-v-niderlandia-stana-zam-ministar-805621.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • я стига

    24 Март 2024 10:45ч.

    И сега, както и по времето, когато този беше министър, на границата само се събират такси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ я стига - Демерджиев за оръжието е прав

    24 Март 2024 10:50ч.

    Демонстрация не на сигурност, а ПРИЗНАНИЕ за вихрещи се пълна анархия и хаос, невиждана престъпност в България. Реалността ежеминутно пред очите на всички българи. Така искат соросоидите, защото ментора им печели от ТРАФИК на всички гадости - на хора, на контрабанда, на проституция, на оръжия и прочие простоиите заради които превърнаха България в кочина, точно глупавите български жалки последователи на човекомразеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А "натресените" ни полит-ангажименти

    24 Март 2024 11:35ч.

    празнословие ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи