Ива Митева отказа да бъде номинирана за председател на парламента: Натискът на премиера е неистов

Ива Митева отказа да бъде номинирана за председател на парламента: Натискът на премиера е неистов

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента. Това съобщи самата тя след извънредното заседание на групата на "Има такъв народ". 

Няма нищо страшно, ако не се избере нов председател и в 14-дневния срок, предвиден в парламентарния правилник, допълни тя. 

"Не, няма да бъда аз на този етап. До момента, в който не се успокои обстановката, смятам, че председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент и аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа и никой няма да иска да е в това положение да бъде унижаван всеки ден, но няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и няма нужда всичко да се прави на инат." 

Митева смята за грешка вчерашното отстраняване от поста на Никола Минчев. 

"Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче и смятам, че господин Минчев се отърва и мога само да му завиждам". 

Знаете, че когато се загуби мнозинството в един парламент, първо си отива председателят. Затова ви казах, че това е най-неблагодарната позиция, защото премиерът е едноличен, докато председателят трябва да се съобразява ежедневно с 239 депутати, подчерта зам.-шефката на парламента.

Тя изрази надежда Кирил Симеонов да не напуска парламентарната група. 

"Кирил Симеонов е мой приятел. Аз вярвам в него и смятам, че той ще остане в нашата парламентарна група". 

Премиерът Кирил Петков продължава да оказва натиск върху депутати от ИТН, посочи Митева. 

"Натискът върху колегите наистина е неистов. Действат ни върху психиката. Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората, каза тя. 

На въпрос откъде е най-големият натиск към ИТН, тя каза: Аз, доколкото знам, от премиера. Даже преди малко един от нашите колеги показа СМС-и, които премиерът е пращал в пленарната зала вчера. Няма да кажа кой колега. Не искам да коментирам повече. Натискът към колегите е огромен. Затова беше това искане вотът на недоверие да бъде гласуван в неделя.

 

 

Коментари

  • Няма нищо страшно, ако не се избере нов председател и в 14-дневния срок, предвиден в парламентарния правилник, допълни тя.

    17 Юни 2022 13:35ч.

    Хахахахахаха... Лена изигра всички като шунтира Мирчев, а на негово място инсталира годеника си. Евала на жената!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази боже диктатор да ни става небългарин, израсъл баш в Канада

    17 Юни 2022 13:36ч.

    Там вече държавата плаща за евтаназия на бедни. Кирий I Простий ще ни я въведе като задължителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче и смятам, че господин Минчев се отърва и мога само да му завиждам". "Кирил Симеонов е мой приятел. Аз вярвам в него и смятам, че той ще остане в нашата парламентарна група".

    17 Юни 2022 13:37ч.

    Разбирането за политика на тази жена момиче мяза на съдържанието на момичешки лексиокон /това е аналогов Фейсбук от байТошовите времена/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    17 Юни 2022 13:49ч.

    ПростоКиро използва методите на Борисов едно към едно. Като се започне от говоренето в първо лице единствено число, мине се през задкулисните действия и полдите удари под кръста, използването на компромати и се стигне до употребата на службите. Това ли е промяната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    17 Юни 2022 13:52ч.

    НАМА КА ДА Е ПРОМЯНА, КОГАТО ВСИЧКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ МЪТИ НА КОЗЯК 16! ТАМ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ПРОТЕСТИТЕ, ДА ВИДИТЕ, КАК ВЕДНАГА ЩЕ СИ ИЗВИКАТ ОХРАНАТА ОТ БЕЗПЛАТНИТЕ БАЗИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Юни 2022 13:53ч.

    "Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче" Да разбираме ли, че след случилото му се господин Минчев не е вече момче, или поне не е прекрасен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    17 Юни 2022 16:08ч.

    Харесва си момчето. Би го треснала както учителката му по пеене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    17 Юни 2022 14:57ч.

    Абе какво става с демокрацията в тази държава?Или трябва да си припомним Висоцки: "Она пришла,безмолвна,по английский, посидела мало и ушла."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юни 2022 20:51ч.

    ................................... Она ушла безмолвно, по-английски, Но от неё остались две строки. Вот две строки — я гений, прочь сомненья, Даёшь восторги, лавры и цветы! Вот две строки: "Я помню это чудное мгновенье, Когда передо мной явилась ты"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията си отиде от Европа с разпада на СССР.

    17 Юни 2022 15:11ч.

    Демокрацията беше лъскава опаковка, в която да преседят, доде съществуваше социалистическия блок, боклуците и недостатъците на зпадната система. С развала на социализма и изчезването на неговите социални придобивки - всеобщо средно и висше образование, здравеопазване, отпуски, детски градини, санаториоуми и най-вече работещия социален асансьор, демокрацията стана никому ненужна и излишна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    17 Юни 2022 16:08ч.

    Точно така е. Малцина го знаехме(образование, какво да правиш?!). Мнозина го предполагаха ( опит, класов инстинкт). Победи пропагандата. Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая достала !!!! Не мога, не искам, ами заминавай си, като не искаш изчезвай!

    17 Юни 2022 15:40ч.

    За какво сте там, ако работата, която трябва да се върши ви носи негативи и вие сте нещастни от това!!!!!! Та коя работа е само положителни емоции? Аман от капризи! .... Ах, тоя ми е приятел, тоя ми е скъп, тоя е страхотен човек, а народа!!!!!!! А народът какъв е! Аман!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    17 Юни 2022 15:46ч.

    Еми проявете твърдост... Поне на натиска от смотльовци като Киро Харварда , и Ради Гела трябва да устоите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    17 Юни 2022 16:17ч.

    Нагледен пример е тази дама, че експерт и политик са съвсем различни неща. Мястото й е при текстовете, сравнението им, подреждането им в точки и параграфи Толкова. За политиката няма нито визия, нито характер, нито етика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма ли прокуратури и съд

    17 Юни 2022 18:27ч.

    които да погнат самозабравилите се узурпатори, за злоупотреба с власт? Айде разните му там кьовешита, гешевци? Или всичко е солташак. Народе, готвят те за разходен материал, по украински!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивето да се покае публично

    17 Юни 2022 18:58ч.

    за закриването на спецпрокуратурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи