Ива Митева: Христо Иванов да поиска прошка от ИТН и да видим дали нещо може да се поправи

Ива Митева: Христо Иванов да поиска прошка от ИТН и да видим дали нещо може да се поправи

"След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки. Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи, заяви Ива Митева пред БНР.

"Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държаха изключително конструктивно, диалогично... Не мога да разбера защо е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, защото това е управленска програма. В такава програма да стои името на конкретен човек е странно. Ние сме записали - да се замени с "номиниране за Бойко Рашков". Ние казахме, че ще го подкрепим за председател на КПКОНПИ. Ако бъде направено предложението за Бойко Рашков и парламентът работи, ние ще го подкрепим", каза пред БНР Ива Митева от ИТН. Тя допълни, че ИТН ще подкрепи антикорупционния закон, след като бъдат направени всички предложения. "Вече ме е срам да гласувам закони, които са непрофесионални", посочи Митева.

По думите ѝ,  ако няма възможност за съставяне на кабинет, мандатът трябва да бъде върнат и да се премине към предсрочни избори. 

"След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки. Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи. Излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Влизаме в диалог, бяхме искрени, а в същото време те задкулисно се договарят. Разбрах, че не ни уважават, че не ни смятат за равностоен партньор. Доверието и диалогът, които искахме да възстановим, не се получиха... Чуваме само едни обвинения - клиширани фрази, няма доказателства за нищо". 

В предаването "Неделя 150" Ива Митева допълни, че мандатоносителят трябва да проведе разговор с парламентарно представените партии дали да се удължи мандата, за да може парламентът да вземе належащи решения. "Най-спешно е решаването на въпроса за председател на КЕВР". 

Интервюто с Ива Митева можете да чуете в звуковия файл.

 

 

 

Коментари

  • Абе вие управлението на страната май не го разбирате ката процес на поемане на отговорности пред обществото

    24 Юли 2022 12:38ч.

    Държите се, все едно сте в реалити шоу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • професионализъм срещу аматьорщина

    24 Юли 2022 12:51ч.

    Адмирации за професионализма на Ива Митева! Направо разби ПП! Народното събрание е законодателната власт и при приемане на законите няма място за аматьорщината на ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    24 Юли 2022 13:14ч.

    Нищо такова не казва Митева в интервюто..Казва, че вместо да поиска прошка Ристя е тръгнал пак да напада ИТН..Това заглавие на БНР е в най добрите гьобелсови традиции..Срам!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Юли 2022 13:27ч.

    Славчовците вместо да се засрамят, че за четвърти път се правят на обидени на някой и сриват възможността за съставяне на правителство са тръгнали като цветарки по медиите и искат прошка от някой. Нима в тяхната стая в НС се говорят само високоетични изречения? Това, че тази герберска милиционерска сглобка е изпълнена от славчовците е ясно като слънчев ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тая не я ли е срам

    24 Юли 2022 13:47ч.

    За какви поправки говори? Ученичка ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колкото и да се въртят ИТН

    24 Юли 2022 13:53ч.

    ...задникът им винаги е към някой от "партньорите" им и той ще се възползва, пак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Два свята. Единият е излишен"

    24 Юли 2022 13:59ч.

    От същество, което от 24 г. е на "хранилка" няма как да очакваме познание за думите: чест, достойнство, морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Покаянието на грешника Мравоядий пред Страшния трибунал", картина от началото на 21 век, масло, 240х110, неизвестен майстор, аукционна къща ИТН, начална цена 12 хил евро. Картината изобразява грешника Мравоядий, покаятелно застанал пред Страшния съд.

    24 Юли 2022 15:24ч.

    Там е доведен под стража за да иска опрощение за безчетните си грехове. Той е гол, само мръсно парче хасе е препасано около слабините му. Паднал е покаятелно пред трона на пророчица Ива и целува краката й, обути в китайски златни сандали. Пророчицата е с басмена туника, щампована с тичащи кокошки, порода Легхорн. Заобилоколена е от пажовете се - Тошко и Балабанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От рекламния каталог на аукционна къща ИТН

    24 Юли 2022 15:27ч.

    Първият държи ритуалната тесличка на баба си, символизираща властта над всяка кокоша глава. Втория не държи нищо, а само си драпа топките. Погледът на разкаялият се Мравоядий се е фиксирал в бича на Ива, който скоро ще се впие в грешното му тяло. "Бий ме, майчице, бий мен грешника, само ми прости!" - сякаш мълвят пресъхналите му устни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прошка?!?!?!

    24 Юли 2022 15:32ч.

    Всеки рационално мислещ порядъчен човек би си помислил, че на първо място квалифицирания като дежурна държавна бухалка Бойко Рашков следва да бъде махнат от всякакви държавни постове. Егси инфантилите са всички! Обидени били! Иванов ви казва, че Рашков е баш-мутрата ан Петков и шайакта му, те прошки искат..... Очевидно не стават за нищо тия и е по-добре час по-скоро да се ходи на избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухаммад Абул Уафа ал-Бузджани

    24 Юли 2022 15:52ч.

    Според древните арабски астрономи, комети като Ива Митева се явявят веднъж на 80 година. Къпят рядко, само когато преминават през облака на Оорт. Това обяснява миризмата на сяра, носеща се от опашката им. Кометите от този клас изглеждат тревожни и напрегнати като пружина на брачен креват. Това е виднои от 47 гоблен на НС, на които Ива си гризе ноктите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КЛОУНИ!

    24 Юли 2022 16:12ч.

    Ива Митева, прошки се дават в семейството в Деня на прошката. Тук сте, не за да сантиметалничете, а за да управлявате тази държава. Това е чудовищна липса на професионализъм и политическа зрялост. Думите на тази жена показват, че всичко се върти около его и пари. Няма нужда от запис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, ко шсъ пруштавъти моме сирни зъгеузни

    24 Юли 2022 16:33ч.

    бяъ у март. Ади дъ съ ръзутивъти кой утдей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, ко шсъ пруштавъти моме сирни зъгеузни

    24 Юли 2022 16:33ч.

    бяъ у март. Ади дъ съ ръзутивъти кой утдей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи