ИТН внася искане за оставката на председателя на парламента Никола Минчев, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят

ИТН внася искане за оставката на председателя на парламента Никола Минчев, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят

"Има такъв народ" ще внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи депутатът Станислав Балабанов. Причината е в осуетеното изслушване на закрито заседание на външния министър Теодора Генчовска, предаде БНР. 

От "Има такъв народ" настояваха заседанието да е закрито, за да бъдат изчетени документи с класифицирана информация, от които ставало ясно, че премиерът Кирил Петков е извършил национално предателство, поемайки ангажименти да отмени ветото,наложено от България върху започване на преговори за европейско членство на Република Северна Македония. 

Балабанов определи като "юридически фарс" случващото се в пленарната зала и упоритите откази на председателя Никола Минчев да подложи на гласуване искането за закрито заседание. 

"Подготвяме това искане. От какво зависи? Председателят на Народното събрание грубо погазва законите и ние ще го направим. Законът и това, че сме българи са над всичко," заяви депутатът от ИТН. 

По-рано и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала на парламента и обвини председателя Никола Минчев и управляващото мнозинство, че се опитват да осуетят изслушването на външния министър Теодора Генчовска. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова също призова Минчев да спазва правилника и да подложи искането на гласуване. 

И го предупреди, че ще му се наложи пак да се извинява на народните представители, че е нарушил правилника и че това извинение може да му бъде последното на този пост.

 

Коментари

  • Ади

    15 Юни 2022 13:06ч.

    За всички ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И директно -

    15 Юни 2022 13:09ч.

    В следствения арест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи