ИТН: Лорер е раздал 13 млрд., никой не знае колко харчи Василев, не знаем в бюджета има ли пари

ИТН: Лорер е раздал 13 млрд., никой не знае колко харчи Василев, не знаем в бюджета има ли пари

Тошко Йорданов: Не знам какви пари има в МРРБ, но в министерството под шапката на Лорер са раздадени 13 милиарда, в Министерство на финансите се харчат едни пари, които никой не знае колко са, ние не знаем в бюджета има ли пари, няма ли в момента, в Министерство на транспорта не знаем какво се прави. Снимка: БулФото.

 

Войната между ИТН и ПП се разширява и обхваща различни сектори на държавното управление! Коалиционните партньори, които се разминаха за избора на гуверняло на БНБ, внасят две различни предложения и за парите на пътните строители

"Внесли сме проект за съставяне на специална парламентарна комисия, която да следи и одобрява всички големи плащания на всички министерства, обяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на брифинг в Народното събрание. 

„Продължаваме промяната със заповед към БСП и ДБ практически заложиха пътното строителство и ремонта по пътищата до това, което видяхме преди малко в залата. Блокираха комисиите, блокираха решенията в залата. Позволиха си да правят намеци, че едва ли не в това, което те предложиха, ние ще имаме някаква финансова изгода като политическа партия, което е уникална конструкция на мисълта, достойна за титани.

Затова внасяме това предложение за тази специална парламентарна комисия. Не само да се твърди, че някой нещо можел да направи в МРРБ по някаква негова идея, но някой друг ще направи нещо, което пак казвам е невероятна мисловна конструкция на титани.

Ние предлагаме това, за да е честно, за да може всички български граждани да бъдат спокойни, че нито едно министерство няма да си позволи да направи далавера. Не знам какви пари има в МРРБ, но в министерството под шапката на Лорер са раздадени 13 милиарда, в Министерство на финансите се харчат едни пари, които никой не знае колко са, ние не знаем в бюджета има ли пари, няма ли в момента, в Министерство на транспорта не знаем какво се прави. Това предложение изчиства всички тези въпроси – парламентарна комисия от всички парламентарно представени партии ще следи процесите и ако има нещо, което буди съмнение, веднага ще бъде прекратено. Да видим дали колегите борци за нулева толерантност към корупцията ще подкрепят това, което се предлага. Защото всичко ще става пред очите на българските граждани“, категоричен е Йорданов. 

Той дори предложи председател на тази комисия да бъде избран от опозицията, защото тогава контролът ще бъде още по-строг. Ние смятаме, че една такава комисия е редно да помислим дали председателят да бъде от опозицията, за да е още по-строг контролът. Двете предложения са внесени в деловодството и ще видим как ще бъдат приети и гласувани. Защото, ако не бъдат приети, можем да имаме обосновани предположения, че някой в тази държава се опитва да прави неща на скрито. И че някой в тази държава, говоря за коалиционните ни партньори, не осъзнават отговорността, която имат, рискувайки живота на хората по пътищата на държавата“, допълни Йорданов.

В същото време Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" обяви, че следващата седмица ще бъде внесено проекторешение, което ще се доближава "максимално много" по съдържание до това на правната комисия, което събра и най-много гласове "за" в пленарна зала (103). От "Има такъв народ" също ще внесат свое предложение, но добавиха и че ще настояват за създаването на временна комисия към Народното събрание, която ще проверява задълженията и ще одобрява плащанията на всички министерства. Според тях тя трябва да бъде оглавявана от опозицията, за да може контролът да е още по-строг.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • Рим

    15 Апр 2022 21:56ч.

    Работата с евреите е много мътна-докато едни евреи минаваха през комина на Аушвиц, други евреи поръчваха избиването им. Сатаната е двулик. И никога не застава пред хората с истинското си лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Апр 2022 22:07ч.

    Климактеричните лелки, умните и красивите и чалгаджите ги избраха. Сега страдаме всички избиратели. Изходът е да се отделим в отделна държава от тях, защото не можем да ги изгоним!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо не е наред

    15 Апр 2022 22:18ч.

    ИТН /съкрането от и тъй нататък/ се сетиха за едни милиарди! /забележете даже не милиони/ веднага след като техният кандидат не стана гуверньор на БНБ. Това не означава ли, че е имало уговорка те да си вземат другите милиарди чрез управлението на БНБ? Де да знам, обаче много лошо мирише тази история. Амо много лошо, направо гадно. А милиардите са наши не техни, само напомням.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Апр 2022 22:39ч.

    Чудесно, БСП от лакомия изтърваха момента, сега ще духат супата... ИТН ще обере овациите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опасения

    15 Апр 2022 23:12ч.

    Най-елементарната аритметика показваше, че големи пари в държавата са отишли някъде! Слави много обича парите и вероятно би изтърпял някакво нелюбезно отношение, но криви сметки не би толеиррал. Дано не се окаже, че тези са още по-големи апаши от бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано,

    15 Апр 2022 23:46ч.

    ама надали. Тия, колкото и да са прости, са по-учени от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-D

    16 Апр 2022 15:00ч.

    Щом са по-учени, значи по-умело ще си замазват далаверите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокат

    16 Апр 2022 0:06ч.

    Крайно време е да падне това гротескно управление. Всеки ден вече е голяма щета! Оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Временна специална комисия по всики големи плащания, оглавявана от опозицията!

    16 Апр 2022 1:13ч.

    Клюцането (кльоцане, по Тошко от северозапад) и в това НС е на приключване. В министерството на иновациите и въздухът под налягане на хитрей юдей Лорер, куче влачи - диря няма! В министерството на транспорта, корупцията и смешните фантазии никой не знае какво става! А Кокорчо много убедително се кокори в подкрепа на лъжливото Кире. А бат'Боко чака на гюме пред Мустафа и прави плонжове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Chedomir

    16 Апр 2022 8:42ч.

    Чудесно предложение.Да се приеме като закон и да важи за всички следващи управления без изключение.Освен всичко останало ще редуцира напливът към властта и току виж най-накрая се пръкнал и при нас истински държавник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда, че 'Бавно и полека ще пораснем с няколко века'... Набързо.

    16 Апр 2022 10:36ч.

    "...създаването на временна комисия към НС, която ще проверява задълженията и ще одобрява плащанията на всички министерства...." Просто имаме нужда от система от МЕХАНИЗМИ за контрол и отчетност на всички нива на държавната администрация. Недопустимо е да има повече случаи като обявените от Петков 1.427 милиарда!!! лв. за подкрепа на Украйна... От къде ги извади? Не казва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто ни изправят пред свършени факти

    16 Апр 2022 10:44ч.

    за особено големи суми - 13 милиарда ББР, 1.4 милиарда за Украйна, 1 милиард за някаква авантюра с хамер. компания за батерии (категорично НЕпрепоръчана от нейно височество) По съвета на кои експерти? Базирано на какви икономически анализи и прогнози? Някой знае ли изгодни ли са поне? НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ТОЗИ СТИЛ НА РАБОТА. То бива прозрачност и почтеност, ама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    16 Апр 2022 15:32ч.

    Гуверняло е на цигански, френската дума е гуверньор. Галя Дачкова къде дреме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меркез банкасъ' башканъ'

    16 Апр 2022 21:05ч.

    :))))) Колега, разсмяхте ме, което е добре в тия времена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова от Гласове.ком

    16 Апр 2022 16:54ч.

    Господин Даниел Лорер е голям симпатяга. Брат'чед е на Учения от БАН, ВоенноКовид Прогнозист номер Едно в света - ПРОФ. ВИТАНОВ. Да повторя, Учен от БАН. Поклон пред такива Българи. А, и пред Иво Инджев Моча и старото скиорче Диков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви са тия странии забежки

    16 Апр 2022 21:08ч.

    на еволюцията?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи