ИТН към Мария Габриел: Правителство, което планира големи харчове, няма да подкрепим

ИТН към Мария Габриел: Правителство, което планира големи харчове, няма да подкрепим

"Все още не сме ви дали подкрепа, а ви предстоят тежки разговори за финансите и с БСП и ПП" - с тези думи се обърна Тошко Йорданов към Мария Габриел.

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с ръководството от парламентарната група на "Има такъв народ".

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви, че партията няма да подкрепи правителство, което е склонно да прави големи харчове и в този смисъл предстоят тежки разговори на Габриел с БСП и ПП. Според "Има такъв народ" страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет, с дефицит до 3%, за да може да излезе от кризата. 

"Ние сме най-малката партия и математиката за правителство излиза и без нас. Ние ще дадем подкрепа само, ако предложенията и посоката на развитие бъде правилна. Така че не ни разглеждайте като безусловна подкрепа. Все още не сме ви дали подкрепа, а ви предстоят тежки разговори за финансите и с БСП и ПП, които са доста левичарски", каза Тошко Йорданов от ИТН.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • бурятмонгол

    15 Май 2023 19:42ч.

    Тая очевидно ще опита да прокара приемането на Истанбулската конвенция, тя няма много общос нашите национални интереси, а тъкмо обратно - правоверна брюкселска сачма на сатанистите е. За това ще я подкрепи ли ИТН?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези продължават ли да се имат за нещо?

    15 Май 2023 19:48ч.

    От тях НИЩО не зависи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи