ИТН извадиха запис на Радостин Василев. Изнудва и заплашва тяхна депутатка да отиде при "Промяната"

ИТН извадиха запис на Радостин Василев. Изнудва и заплашва тяхна депутатка да отиде при "Промяната"

ИТН обявиха отцепниците от групата за предатели и разкриха, че е бил упражняван натиск върху техни депутати също да се напуснат групата. 

Като доказателство за това Тошко Йорданов пусна скандален телефонен запис, от който става ясно как Радостин Василев изнудва депутатката Христина Иванова да напусне парламентарната група заедно с останалите отцепници. Срещите в опит за разцепване на ПГ на ИТН са се провеждали в апартамента на Кирил Петков, става ясно още от записа. 

 

От партията заявиха, че ще подадат сигнал до главния прокурор и ще предоставят записа.

От записания разговор се разбира, че след като Христина Иванова отказва да напусне ИТН, Василев я заплашва, че ще бъде принудена да си подаде молбата за напускане на Народното събрание. 

"Правя го за твое добро", казва Василев на колежката си, чува се на аудиозаписа.

"Аз мога да си отида и на село, никой нищо не ми е обещавал. Няма да отида никъде", отвръща тя, категорична, че остава в ПГ на ИТН.

"Аз ПП не мога да стана никога, човек", му казва още Иванова, която е народен представител от избирателния район на Василев - Плевен.

"Слушай, няма да ги подкрепяме", пояснява той по адрес на ПП. "Пътувам към тебе", уговаря я Радостин Василев.

"Не искам, промених си решението", непреклонна е народната представителка.

Василев я пита: "Уплашиха ли те?" Депутатката от ИТН отрича.

Тогава Василев пристъпва към заплахите.

"Тогава ще дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. И ще видиш, че ще го направиш", заканва се бившият спортен министър.

След края на записа, който изслушаха журналистите, самата Христина Иванова заяви, че и друг път е била заплашвана от Радостин Василев.

"Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас", коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

"Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт. Подложени сме на голям натиск, натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев изгуби времето ви, за да говори измислици", отсече Йорданов.

Той повтори, че се радва, че отцепниците се отделят от партията.

"Петима се отцепиха. Единият се държи като мутра и заплашва една дама. Много си корав да плашиш жена!", възкликна по адрес на Василев председателят на парламентарната група.

"Другите - единият иска да е министър, другият иска да назначава хора. И знаете ли кое е най-забавното? Кога тези петима получиха прозрение? Когато г-н Трифонов развали коалицията и оттегли министрите? Защо не излязохте гордо да се възмутите от тоя гнусен Слави Трифонов? Или вътре ви е удобно?", каза Тошко Йорданов.

Той пое лична вина, че е допуснал тези хора да станат депутати от ИТН.

"И рязко преживяха душевен катарзис в името на постовете си. Ние дължим огромно извинение на хората, които са гласували за нас. Но хората се побъркват за власт. Аз нося лична вина, че тези хора са там. Че съм допуснал подобни хора да бъдат в групата, защото съм подвел останалите си колеги, че те са читави. Но ето така изглеждат хора, които, влизайки във властта, превъртат, и се вкопчват в тази власт като удавници. Ей така изглежда човешката глупост и алчност", заключи Йорданов.

"Видяхме едни хора, които са предатели. "Предателите, колеги, умират сами", каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Гроздан Караджов пък коментира, че недоумява от цялата тази агресия, която се е изляла лично към него и цялото МРРБ.

"Защо не ме дадоха на прокуратурата досега? Защо не ме дадоха на МВР, което е в техните ръце? Защо не ме дадоха на ДАНС?", попита Караджов. "Абсолютно фалшива е тази следа, тя ви хвърля в нкакви милиарди, а истината е, че мафията явно се е договарла за тези пари още през лятото. Да, развалих много схеми. И явно не могат да се докопат до комисионите си", заключи Гроздан Караджов по повод парите за пътните фирми.

"Тези хора, които лъжат, че става дума за Капъкуле, това са отвратителни лъжци!", коментира Йорданов по повод обвиненията, че ИТН напускат властта заради скандала на ГКПП Капитан Андреево. Председателят на групата отново потвърди, че причината за напускане на правителството е Македония.

Именно по тази причина ПГ на ИТН ще поиска закрито заседание на парламента в сряда, на което ще бъдат извадени секретни грами и записки по темата, които доказват, че премиерът се е опитвал да заобиколи ветото за еврочленството на Скопие и българската позиция.

Любомир Каримански и Тошко Йорданов успокоиха още, че актуализацията на бюджета ще бъде подкрепена от ИТН, независимо от изтеглянето им от управлението.

Бюджетите ще бъдат подкрепени на първо гласуване, каза председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански. 

"Няма да оставим хората без пенсии", гарантира и Тошко Йорданов.

 

 

Коментари

  • rusnak

    13 Юни 2022 19:53ч.

    Мммммляс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Юни 2022 22:46ч.

    Доста неща ще се излязат наяве и затова Боко се нерви, че кинтите заминават в други посоки ......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хасанчо

    13 Юни 2022 20:02ч.

    Ммммангалска история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. по право Даниел Вълчев и футболиста Димитър Бербатов вече казаха - не вярвайте, съмнявайте се!

    13 Юни 2022 20:12ч.

    Бих призовал да се мисли 10 пъти, преди да се обиждат хора извън ПП, тъй като не е ясно засега каква игра се играе, и ходовете на ИТН и БСП може да са постановка за отстраняване на проблема ПП. България е в много голяма опасност, в такава ситуация няма как да се действа честно, почтено и открито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    13 Юни 2022 20:18ч.

    Нека отбележим положителното в случая. В минали времена вместо запис щяха да изпратят стрелец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Юни 2022 20:23ч.

    Да не излезе, че записите на Боко са доста по-безобидни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 20:49ч.

    Толкова невероятно тъп и абсурден е този Руди, че започвам да се чудя дали е възможно наистина, да се появи с този костюм с този джип и да прави подобни неща! Държавата е взета на абордаж от най долната утайка и измет на обществото! Боко би трябвало да се срамува защото това е неговото наследство и неговите следовници! МАНГАСАРИ И КИКИ И РУДИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 20:52ч.

    Мангасара не е циганин, това е същество пръкнато като орка, мургаво и безродно! Амалгама на най лошото от различни видове етноси, сплав между леки жени и мургави престъпници, поколенчески ДНК натрупвания, това са помиярите на сатаната!! Вижте Петко Петков бащата на боклука...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Юни 2022 20:53ч.

    Решение: Забрана за напускане парламентарна група. Защото е предателство спрямо избирателите. Който иска да напусне партия - вън от НС. За тези, които не искат да са с партия, да се кандидатират като свободни депутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 20:56ч.

    Какво решение е това, тези боклуци от сутринта до вечерта правят по десет невероятни престъпления и си ходят на свобода! Става въпрос за углавни престъпници, които веднага трябва да бъдат съдени, а те са като знамена на беззаконието и престъпността, която приключва България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    13 Юни 2022 21:12ч.

    Не преувеличавайте ролята на партиите, особено в днешните последни времена. Партиец поначало означава отцепник. Днес да възлагаш управлението на партии, означава да си плюл в собствения си сурат. Политиканстването оттук нататък няма да ни оправи. светът най-после се отърсва от отровната си плесен, както е рекъл поетът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    14 Юни 2022 12:38ч.

    и ко предлагаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ташаклийски, хиндо

    13 Юни 2022 21:01ч.

    това швестерче не беше ли замесено в някаква подобна грозна история и в миналия парламент, с Дончева, някакви много пари, бележки, намигвания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и не ме трйте, защото казвам истината

    13 Юни 2022 21:19ч.

    Чалгаря е последното нещо, което харесвам, но тия отрепки, които гледахме на пресконференция са наистина отвратителни. И тоя парцал Радостинчо, който всяко изречение започваше са АЗ е върхът. Те отлично знаят, че свършили този парламент, свършват и те като димбели на държавната софря. Отвратителни. Наистина мястото им е при простокиро лъжеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • второто завръщане на мутрафонията

    13 Юни 2022 21:22ч.

    Разбира се, всичко става под чадъра на Козяк 16. Самият сатана като библейска квачка събира под крилата си своите мутрагенни агенти и петоколонници, пръснати по всичките земи, за да ги използва да ограбват и всякак наказват народите, които му се опъват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lizard

    13 Юни 2022 21:24ч.

    Циганска работа. Имаме сбирнщаин от утайки, които се въртят като фурнаджийски лопати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-директно в затвора

    13 Юни 2022 21:29ч.

    Което разбира се няма да стане!Обаче напрежението е значително повече от това при Б.Б.То ще избие няма начин.По добре е ,ако има здрави сили в тая държава е да ОКОВАТ Кокорчо,Лорел и Василев.Щото сега ще е страшно.Детонатора?Не знам но ще е скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    13 Юни 2022 21:43ч.

    Малко не разбрах къде е заплахата за милата никому неизвестна депутатка. Ако мутрата Слави, който играе а мутрата Бойко я пазят не е ясно от какво може да я е страх, ама въпрос на гледна точка и въпрос на вкус, казало кучето и си облизало г.зъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само гъзоблизец може да обяснява така нещата-

    14 Юни 2022 9:50ч.

    лъжата е истина - истината е лъжа - такъв е вкуса/мирогледа на истинския лизач...Мишки ли ви раждат и възпитават, де гиди плъхове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    14 Юни 2022 9:56ч.

    Прибързаните умозаключения за другите е типична черта на хората, които по принцип имат проблем с умозаключенията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше истина,

    14 Юни 2022 9:58ч.

    нямаше да сте толкова докачен/а и многословен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше истина, 14 Юни 2022 9:58ч.

    14 Юни 2022 10:25ч.

    Аз не знам кое е истина, но няма заплаха в "изтеклия" разговор. Пак повтарям, че прибързаните умозаключения са типични за хора с проблеми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гледам, слушам и едните и другите

    13 Юни 2022 22:13ч.

    и не знам защо се сетих за Сартр и неговата погнуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати къснозрейките

    13 Юни 2022 22:24ч.

    Трябваше Слави да разтури три парламента, за да разберат депутатите му, че ИТН не е партия, а бизнеспроект. И че когато говорим за Тошко Африкански, имаме предвид конкретна маймуна. Татяна Дончева го разбра още преди да се случи всичко това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    13 Юни 2022 22:41ч.

    Много точен коментар. Те гласоподавателите на ИТН на последните избори бързо се пренасочиха към ПП. Сега и политиците на ИТН го направиха. И двете партии - ИТН и ПП - са си бизнеспроекти. Драмата е в засягането на икономически интереси на нашите и на вашите. Българският народ - да го ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цонмко

    14 Юни 2022 0:42ч.

    то това ясно, ама някой ще се продава ли ако няма кой да го купи? Защо про100киро купува? Кой е по-виновен в ситуацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганска сватба

    13 Юни 2022 22:27ч.

    Циганската сватба е една продължителна тягостна мъка, но свършва веднага при пускане на първа кръв. Е, тази вече свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Юни 2022 22:39ч.

    Тоя е типичен зализан мишок.Как може изобщо да се допусне до листите на ИТН.Нямало ли е подбор?Нещо БГ куца с "матряла".То ясно че е тъп галош.Дай власт на простака и му гледай сеира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    13 Юни 2022 23:22ч.

    Лев Толстой: «Начали разговор. – Вешать – надо, сечь – надо, бить по зубам без свидетелей и слабых – надо, народ как бы не взбунтовался – страшно. Но жидов бить – не худо. Потом вперемежку разговор о блуде – с удовольствием. Кто сумасшедший – они или я?»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маларт

    13 Юни 2022 23:25ч.

    Какво да кажем? Нищо. Гнус. И като си помислим, че другарката Нинова не вижда проблем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Юни 2022 23:31ч.

    По-добре да те разстрелят за вярност, отколкото да те обесят за предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    14 Юни 2022 0:17ч.

    "душевен отпадък" - чак сега ли го разбрахте? Добре все пак, че се признава вина за грешната преценка за лица от ИТН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя ром ли е?

    14 Юни 2022 7:00ч.

    И с кой точно акъл Славчо го нахендри министър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Юни 2022 7:55ч.

    Да си оставиш държавата в мазните лапи на подобни отрепки години наред.... Веднага се вижда кой колко пари струва, нямам предвид само тези от ИТН, а ги избират по няколко пъти, вече 20 години. Ние сме за бой и си заслужаваме позорната участ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГабалЕ

    14 Юни 2022 8:14ч.

    Предателите всеки ги иска, но никой не ги обича и уважава! Съвсем се отчаях и чак ми става страшно от тази сган сегашна, наричана народни представители. И все се питам Кой ги избра?! Успокоявам се (или се самозалъгвам) с отговора -"машинките"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно, но никак не е успокоително

    14 Юни 2022 9:57ч.

    системата е умопомрачителна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е ли

    14 Юни 2022 8:24ч.

    смешно да намесвате Б.Б. в този пасквил и да казвате , че е "наследство" от него. Не му симпатизирам, още повече пък на Славчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подобен душевен отпадък

    14 Юни 2022 8:48ч.

    А няма и година, когато сте го кооптирали този "отпадък" ! Значи или сте невероятни глупаци, или сте контейнер за буклуци. А Дългият болник просто се измъква от кашата , както миналата година, без да носи никаква отговорност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срещите в опит за разцепване на ПГ на ИТН са се провеждали в апартамента на Кирил Петков, става ясно още от записа.

    14 Юни 2022 9:20ч.

    Просто апартаментът на Кики и Лена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    14 Юни 2022 15:05ч.

    Радостин Василев от ИТН агитира/заплашва своја колежка от ИТН...нека Дългијат да каже зашто има такива колеги, а не да се оплаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи