ИТН: Без да пита парламента, правителството приема национален план за въвеждане на еврото

ИТН: Без да пита парламента, правителството приема национален план за въвеждане на еврото

Снимка: БТА

"Има такъв народ" (ИТН) изрази недоволство в декларация от трибуната на НС, че правителството днес обсъжда Национален план за въвеждане на еврото, без да уведоми коалиционните партньори в парламента.

В същото време в коалиционното споразумение е записано, че за въвеждането на еврото у нас управляващите ще проведат "мащабна разяснителна кампания", напомни от името на парламентарната група Любомир Каримански. Той поиска документът да бъде обсъден в Народното събрание.

"На днешното заседание на МС е предвидена точка за приемане на Национален план на въвеждане на еврото в България. Странно е, че нито комисията по бюджет и финанси, нито в пленарната зала този план не беше представен. Да разбираме ли, че народните представители, така, както са разглеждали Националния план за възстановяване и устойчивост, не искат да разглеждат този план, който е много по-съществен, не само за правителството, но и за депутатите", попита председателят на бюджетната комисия.

"Странно е и мълчанието на "Възраждане", след като защитаваха тезите за еврозоната. Дали да не търсим обяснението за мълчанието им в едно гласуване преди 20 дни", намекна още Каримански.

И наблегна, че става въпрос за политически и икономически проект, който зависи от правителството, но и от законодателната роля на парламента, и е дори по-важен от плана за възстановяване.

"Надявам се, че коалицията и нашите коалиционни партньори не са забравили, че приемането на еврото се извършва след мащабна разяснителна кампания, както е записано в коалиционното споразумение", каза Каримански. Той подчерта, че няма внесен и анализ по темата.

"Ние от ИТН бихме искали да обсъдим в Народното събрание заедно с депутатите Националния план за въвеждане на еврото. Ако вие не сте загрижени, които мълчите, ние сме загрижени", заключи Любомир Каримански.

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    05 Май 2022 11:14ч.

    За всичко е така. Парламента не пита народа, правителството не пита парламента - демокрация. Или е елементарна диктатура?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надежда тука всяка оставете

    05 Май 2022 11:22ч.

    Това се нарича майдан, чисто сваляне на държавата. Това е положението. Следваща стъпка-концлагер. Някой още ако си прави илюзии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    05 Май 2022 14:11ч.

    Да припомня на Нинова, че основният й упрек към Борисов бе пренебрежителното му отношение към Народното Събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    05 Май 2022 14:23ч.

    Сваляне на правителството драги, а държавата това сме всички ние ! Кога тва вземете да го разбирате много неща ще ви се изяснят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    05 Май 2022 11:25ч.

    На фонът на икономическият Армагедон очертал се пред ЕС и пред най-бедната и юрната най-отпред България, въвеждането на еврото е сравнимо с заковаване капака на Ковчега за Държавата! Бързат, защото така им е наредено всички да потънат дружно, развявайки ЕС-знамето и пеейки Одата на Радостта! Дали имате обосновани съмнения, че няма да е така?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост лектор

    05 Май 2022 17:01ч.

    Аз специално нямам никакви обосновани съмнения. Еврото е категорично вредно и опасно за страни като Бг.По цялата верига - като се почне от геостратегически (пряка връзка с нац. суверенитет), мине се през икономика (конкурентноспособност) и се стигне до финанси (публични и частни). Лошото е, че с лв.+Борд пак сме заникъде. Няма национален ресурс за изход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канадския гражданин

    05 Май 2022 11:26ч.

    бърза да изпълни поставените му задачи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички поставени му задачи

    05 Май 2022 11:36ч.

    иска да изпълни, амбициозен човек... И еврото да се приеме, и Македония, и 'окървавяването ни' за тази братоубийствена война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планът на глобалистите си върви точка по точка.

    05 Май 2022 11:27ч.

    спасителното писмо на Z. го доказа. А г-жа Нинова продължава да живее с чувство за изпълнен дълг - "спаси" България, за да не останем в такава геополитическа буря без правителство! Само че "саможертвата и" едва ли ще бъде разбрана от избирателите и. Дано. И тогава няма да може да се оправдае нито с гергов-ци, нито отцепниците или "страховитите" избирателни машини по технология SmartMatic...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Май 2022 11:33ч.

    И преди да се дискутира тоя план, да се обясни на всички експертно, какви икономически миксове формират това ЕВРО , или това е някаква имагинерна валута , тип биткоин ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    05 Май 2022 11:43ч.

    Евентуалното въвеждане на еврото е последната стъпка към практическия отказ от национален суверинитет.. Явно е от най-важните задачи на назначенците..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозрачност, та дрънчи. И почтеност. Пици-маци.

    05 Май 2022 11:47ч.

    Лошото е, че повечето от експертите на членовете на коалицията - Гечев, Каримански... всички са се предали на глобалистката цел... B Унгария дори не се обсъжда замяната на форинта. И неутралитет запазиха, въпреки членството си в ЕС... При спирането си в Румъния, на връщане от Z., про100Кирчо е обсъдил и "еврото"... Защото си има скрит дневен ред. Няма отърваване от тези навлеци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каримански също не отговори нищо

    05 Май 2022 11:55ч.

    на въпроси по време на дискусиите за НЕизбирането му... Може да се е надявал, че след избирането си ще може да работи против пъкленото намерение... Възраждане не го подкрепиха тогава... Дали и ПП Възраждане са се предали вече? Аслъ, пред стоманения валяк кой няма да се отчая...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    05 Май 2022 12:05ч.

    Ако само коментираме, без да предприемем практически действия, и еврото ще бъде въведено, и ветото пред членството на РСМ в ЕС ще бъде вдигнато. Крайно време е да се научим да се организираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българският народ трябва да бъде унищожен

    05 Май 2022 13:08ч.

    Самоубийствен сатанински сценарий е задействан. Тези ще ни ликвидират физически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези ще ни ликвидират физически.

    05 Май 2022 14:43ч.

    ... много преди 2030 година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече изглежда така

    05 Май 2022 15:15ч.

    Младоците, които буйстваха пред СУ срещу митинга вчера и посегнаха на възрастен мъж, приличат на нацистчетата в Киев и Донбас, също такива насилници, които тормозят рускоговорящите. Изобщо на какви хора помагаме, като късаме от залъка на НАШИТЕ пенсионери? Какви са тези млади мъже по морето, с мазолести татуирани ръце и нови джипове, които теглят по 1 милион лв. ежедневно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В градовете на уса пък се вихрят банди младежи,

    05 Май 2022 15:23ч.

    които са недоволни от сделката на Елон Мъск за придобиване на Twitter... (Е. Мъск се опитва да купи известната масмедия, и обяви, че ще върне "Свободата на Словото", което се гарантира по Конституция там.) Установено е, че въпросните банди са спонсорирани от Дж. Сорос, сем. Клинтън и "европейски правителства"... Чудно ли е, че и у нас вече има подобни изяви, и то необезпокоявани от полицията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цените в от лева - в евро - нали знаете как се нарича това?

    05 Май 2022 15:30ч.

    въведат ли го, не стига че сме бедни, ами автоматично ставаме два пъти по-бедни, защото такива предвоенни времена са рай за мошениците. Като толкова ни искат в ЕЗ, само при условие, че лев - евро 1:1. Няма да има прошка за подобно набутване. Това ще е краят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    05 Май 2022 16:15ч.

    Поредните „патриоти“, които пропускат голямата тема с националната катастрофа, България да поиска българите в Македония официално да се откажат от българския си език и произход. Когато става дума за такова нещо, то е като пробен камък. Приемането на Еврото ще се случи рано или късно, а невъвеждането му е единствено геостратегически интерес за външни на Европа сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятелско предложение

    05 Май 2022 16:54ч.

    "а НЕвъвеждането му е единствено геостратегически интерес за външни на Европа сили." Моля, развийте си тезата в две изречения: посочете поне две неевропейски сили и 2. Митивите им, които са съзвучни/противоречат?? на интереса на БГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    06 Май 2022 10:58ч.

    Американците са за обединена Европа, която могат да контролират. Но не са за силно евро, конкуриращо долара. Руснаците са против всяка организация, в която не участват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vanko

    05 Май 2022 16:20ч.

    Заедно с еврото задължително да въведат и хуйчиндолската чалга както в музикалните училища така и в страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Май 2022 16:54ч.

    ПП не пита парламента, а аз искам да попитам: Защо ИТН се отказаха да съставят правителство, след убедително спечелени избори, а способстваха идване на власт на американските подлоги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щото

    05 Май 2022 17:04ч.

    и те са американски подлоги. Кое не е ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 18:14ч.

    "Защо ИТН се отказаха да съставят правителство"... защото разбраха какво се иска от тях и отказаха да го направят лично, макар че сега пак участват в унищожаването на държавата, какво като не отговарят те?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 18:15ч.

    ЛЕВ означава ЛЪВ дами и господа... ЛЪВ, който искат да скопят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи