Италия забранява шумните веселби

Италия забранява шумните веселби

Организаторите на шумни публични прояви могат да бъдат осъдени на затвор от 3 до 10 години.

В Италия влезе в сила нов закон, който забранява организирането на шумни веселби или други музикални прояви без разрешение, предаде ДПА.

Нарушителите ще се наказват с глоби или дълга затворническа присъда.

Италианският президент Серджо Матарела подписа закона, който беше одобрен в оживена сесия на парламента по предложение на крайнодясното правителство.

Опозиционните партии се опитаха да предотвратят приемането на новия закон в продължилите близо 20 часа дебати в Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент). Накрая 183 депутати гласуваха за новия закон, а 116 депутати - против.

Организаторите на шумни публични прояви могат да бъдат осъдени на затвор от 3 до 10 години и глоби до 10 000 евро.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Така

    31 Дек 2022 8:59ч.

    трябва да бъде! Няма само да се веселят я, а трябва да скърбят заедно укрити и да бъдат съпричастни с тяхната болка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    31 Дек 2022 9:03ч.

    Ахъм. И ще се таковат бавно и тъжно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ново пет

    31 Дек 2022 9:01ч.

    Евроатлантически ценности и политкоректност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Организаторите на шумни публични прояви могат да бъдат осъдени на затвор от 3 до 10 години.

    31 Дек 2022 10:20ч.

    А, ако организаторите и участниците са колоритни по природа с тъмна пигментация?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    31 Дек 2022 11:44ч.

    Не пиши глупости, а помисли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • папата побърза да сготви италианците по швабски

    31 Дек 2022 9:02ч.

    нали всички много харесваха и се радваха на онази мелони. е, имаше и такива които не се поддадоха на лъжата; италия винаги е била място на макиавелисти и такава ще си остане-папата е залога за непрекъснатия ход на мафията във всички фашистки прояви; да се замислят онези, които харесват орбан и го дават за пример; да се замислят и за произхода на мафията, кой е спонсорирал елизабета пиратката и защо по дяволите шекспир е писал толкова за италия в пиесите си (венецианския търговец, двамата веронци, монтеки и капулети, близнаците от сиракуза, укротяване на опърничавата и ...);

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    31 Дек 2022 9:03ч.

    То това което се случи не бе само шумно събиране което доведе до този указ. От много държави бе едно сборище където не се чуваше само силна музика, а вътре алкохол и наркотици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за неадекватни коментари ?

    31 Дек 2022 9:22ч.

    Който не е живял в Италия, или не е бил в обкръжение на италиянци, само той не познава проблема. Ужасно шумни хора, има изключения разбира се, но като цяло. Където има веселба, шумът е ужасен, а после остава кочина. Колкото по-южни са хората - по-голяма кочина... Такъм закон е първа и малка стъпка в посока на нормалната градска среда. Какви "атлантически ценности" ? Каква "мафия" ? Какво общо има Папата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неочевидните неща не са за немислещите

    31 Дек 2022 9:30ч.

    Та какво общо има папата? Възможно е наивниците да разберат чак като отидат в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой е неадекватен?

    31 Дек 2022 9:34ч.

    този не е ли чувал че под мотото здраве и безопасност днес се оправдават всички нечисти намерения;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    31 Дек 2022 10:47ч.

    щото не си имал за съседи албанци, та да видиш тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми да забраним и усмивките защото водят до лоши помисли

    31 Дек 2022 12:07ч.

    това не се ли нарича ограничено мислене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • редно е преди да раздавате оценки първо да се замислите кой и с какви намерения взема решения;

    31 Дек 2022 9:46ч.

    едно е да накараш някой да се весели прилично и да почиства след себе си; друго е да забраниш изобщо веселието; ами разрешението? то на нашите или на вашите ще се дава? само наивниците смятат, че някой взема йезуитски решения в полза на доброто; папата никога не е бил защитник на хрискиянските ценности, който и да е той; огледайте се наоколо колко бързо започнаха всички на които сме дали език, азбука и православна вяра, да се отказват от тях поод някакви измислени идеологически предлози;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе вас ви пере съчмата

    31 Дек 2022 10:20ч.

    Кой ви каза че са "забранили веселието" в Италия ? Това са ваши болни интерпретации. Забранили са НЕзаконните шумотевици и гюрюлтии, кочините които правят ! Все едно у нас проблемът с циганските сватби на открито, които правят непоносим живота в радиус от километри ! Какви Папи, какви мафии ? Как не можете да се концентрирате върху информациите, разводнявате, омесвате, "краставицата е 99 % вода" - всеки път !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да точно кочините на вашите са забранили, обаче нашите правят кочина от целия свят;

    31 Дек 2022 12:04ч.

    за пръв път чувам за незаконно веселие; явно за вас нормалните неща са ненормални и ненормалните нормални; питам се къде отиде съчмата;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не е все едно и не става дума за чистота

    31 Дек 2022 13:16ч.

    Само човек неживял в Италия може да направи подобно сравнение. Забранили са последният остров на веселие в Западна Европа. Извън Ибиса и производни. А вие модерните еко- меко активисти, със здравословното хранене и пуритански начин на живот - хайде холан към Пуритания. На нас, лошите нездрави европейци, ни се живее. Ходи да празнуваш Нова година в Италия, да те видим как се гърчиш в тежки канселски мъки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gfgfgfgfgf

    31 Дек 2022 11:18ч.

    "СИФ призовава коледните празнични традиции да бъдат отменени: Никой от президентството, Министерския съвет или някой действащ политик не присъства на литургията в "Св. Александър Невски". Световният икономически форум призовава коледните празнични традиции да бъдат отменени през следващите години като част от усилията за опазване на околната среда." Гарантирам, че на еврейските празници и на мюсюлманските празници всички антибългарски политици ще идат, а русофоб и шарлатанин румен радеф ще иде в синагогата и ще сложи такето на главата си! Ето това са безродници! Импийчмънт за шарлатанина румен радеф! "Световният икономически форум нареди на основните медии да започнат да прокарват антиколедната пропаганда и иска да въведе международна политика, която ще изисква от правителствата постепенно да премахнат коледните традиции в своите страни в полза на празнувания с „неутрални въглеродни емисии. Тази година либералните CNN искат публиката им да отмени плановете си за Коледа заради изменението на климата. The Guardian, друг глобалистки рупор, твърдо под контрола на WEF, каза на своите читатели, че даването на подаръци и наслаждаването на традиционни коледни ястия е „вулгарно“ и трябва да спре. Вместо пуйка и всички гарнитури, Guardian иска да отмените традиционното си коледно ястие и да го замените с насекоми, буболечки, щурци и синтетичното фалшиво месо на Бил Гейтс."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    31 Дек 2022 11:45ч.

    А у нас кога ?!? мангустите ни тровят живот и на никой не му дреме! Не сме длъжни да слушаме вой на умряло или как някой се учи да пее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си припомним нещо забравено

    31 Дек 2022 13:06ч.

    от къде започнаха в европа да затварят хората само преди няколко години? не, не нещата нямат нищо общо; само дето от същото място тръгна и първата фашистка диктатура; но и това е досадно съвпадение; абе изобщо събирането на хора е лоша работа;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи