Италия ще върне на работа неваксинираните срещу COVID-19 лекари

Италия ще върне на работа неваксинираните срещу COVID-19 лекари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Италианските лекари и медицински сестри, отстранени от работа, защото не са ваксинирани срещу COVID-19, скоро ще бъдат възстановени на работа, обяви новият здравен министър Орацио Скилачи, цитиран от "Ройтерс".

Този ход е мотивиран от тревожния недостиг на медицински персонал, наред с намаляващите случаи на COVID-19. Новото правителство ще отмени и глобите, наложени на всички хора над 50 години, които не са се ваксинирали, добави той."В процес на завършване е мярка, която ще позволи връщането на работа на здравния персонал, който е обект на процедура за отстраняване поради неспазване на задължителната ваксинация, преди датата на изтичане на временното отстраняване", каза той в изявление, публикувано на уебсайта на министерството.

Италия е една от най-силно засегнатите от пандемията страни с почти 179 хил. смъртни случая, според данни на Световната здравна организация.

Правителството на бившия премиер Марио Драги направи ваксинацията задължителна за учители и здравни работници през 2021 г. и я разшири за всички над 50 години през януари тази година.

Отказът доведе до отстраняване от работа без заплащане за държавни служители, докато тези на възраст над 50 години бяха изправени пред глоби от 100 евро.

В изявлението се добавя, че министърът смята за целесъобразно постепенното връщане към нормалност и ще спре ежедневното публикуване на данни за разпространението на епидемията, хоспитализациите и смъртните случаи. Сега информацията ще се публикува ежеседмично.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Мигар ще може да се работи и без печата на Сатаната!?

    28 Окт 2022 15:29ч.

    Едно добро да бъде свършено в ЕС. Наскоро не се е случвало друго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак сега?!

    28 Окт 2022 16:06ч.

    ЕС е прояден от фашизъм всякакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега информацията ще се публикува ежеседмично.

    28 Окт 2022 17:37ч.

    Ние понеже сме по католици и от папата, продължаваме да си я публикуваме ежедневно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    28 Окт 2022 20:06ч.

    Тези медици, ако имат възможност, да сменят държавата. Това е подигравка с тях, пдаяние сякаш, а то от нужда за персонал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    28 Окт 2022 20:45ч.

    Що така? Ваксинираните да не са на изчезване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи