Италия прие нова ЛГБТ стратегия точно преди идването на власт на Джорджа Мелони

Италия прие нова ЛГБТ стратегия точно преди идването на власт на Джорджа Мелони

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Мелони изключи възможността да отмени вече съществуващите закони за правата на ЛГБТ общността и за правото на аборти, но каза също така, че няма да разширява обхвата им. Нейната партия е особено враждебно настроена към еднополовите родители и така наречените идеи за "флуидността на пола".

Правителството на Италия в оставка прие нова стратегия за защитаване на правата на ЛГБТ общността, точно преди да предаде властта на дясна администрация, която обещава да е много по-консервативна по някои социални въпроси, предаде Ройтерс.

Новата "Национална ЛГБТ+ стратегия 2022-2025" беше официално одобрена вчера и цели да се бори срещу дискриминацията на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в училищата, университетите, болниците, затворите, спортните клубове и на работното място.

Изабела Раути, говорителката по въпросите, свързани с равните възможности, семейни дела и неподлежащи на обсъждане ценности на крайнодясната партия "Италиански братя" на Джорджа Мелони, каза, че не е правилно правителство в оставка да ангажира следващата администрация с изпълнението на дългогодишна пътна карта. 

А министърката за равноправието и по въпросите на семейството Елена Бонети, която е от центристката партия "Италия Вива" на бившия премиер Матео Ренци, призна, че който и да наследи поста ѝ би могъл да тръгне по различен път от този, начертан в стратегията. "Надявам се следващото правителство да изпълни това, което сме планирали", каза тя.

Очаква се, че Мелони, която е начело на блок, в който участват партиите "Лига" на Матео Салвини и "Форца Италия" на Силвио Берлускони, ще поеме властта от премиера в оставка Марио Драги по-късно този месец. Тя ще бъде първата жена премиер в историята на Италия. Мелони изключи възможността да отмени вече съществуващите закони за правата на ЛГБТ общността и за правото на аборти, но каза също така, че няма да разширява обхвата им. Нейната партия е особено враждебно настроена към еднополовите родители и така наречените идеи за "флуидността на пола".

Източник: БТА

 

Коментари

  • Случаен

    07 Окт 2022 21:16ч.

    Джорджа Мелони не е зле,но аз предпочитам Джуси Мелони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охубоху

    07 Окт 2022 21:58ч.

    Очевидно, според "правилните" "политици" в Италия, това е най-важният въпрос в държавата! А населението - ДГД! Както и тук...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инструкциите

    07 Окт 2022 22:05ч.

    Трябвя да се изпълняват.. Населението няма думата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • целево

    08 Окт 2022 8:22ч.

    Педерасът има за цел да разшири кръга на приятелите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи