Италианското правителство ще обяви бедствено положение в Емилия-Романя

Италианското правителство ще обяви бедствено положение в Емилия-Романя

На заседанието на италианското правителство във вторник ще бъде обявено бедствено положение в област Емилия-Романя във връзка с наводненията, които причиниха смъртта на девет души, каза днес министърът на околната среда и енергийната сигурност Джилберто Пикето Фратин, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА.

Правителството също така ще официализира първоначалните извънредни мерки, обявени вчера, включително замразяване на ипотечните кредити и събирането на данъци, каза министърът по "Раи Радио 1" (Rai Radio 1).

През изминалите два дни Емилия-Романя беше засегната от нова вълна от проливни дъждове, свързани с климатичната криза, като на някои места за 36 часа паднаха до 500 милиметра дъжд - половината от средногодишните валежи, а всички реки в региона преляха. Хиляди хора трябваше да бъдат евакуирани, тъй като нивото на водата се покачи в много населени места, а най-малко 4000 души останаха без дом.

Днес бе съобщено, че 50 000 човека нямат ток.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Helleborus

    18 Май 2023 20:02ч.

    „Дъждове, свързани с климатичната криза“..... климатът в криза ли е? Историята описва грандиозни климатични бедствия като засушавания с години, водещи до глад и други, но причините за тях никога не са били тълкувани като следствие на климатична криза, причинена от битови дейности. Човекът пак се е чувствал наказан за лошите си решения, но не са считали за такива отглеждането на добитък или горенето за отопление на дома, а по-скоро безнравственото поведение. Днес човечеството се обявява за невинно по тези въпроси, а бедствията се тълкуват като резултат от нормалните му, естествени и напълно природосъобразни дейности, с които си осигурява бита - доста голяма промяна в мисленето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • климата е у климакс

    18 Май 2023 21:52ч.

    Навремето, кога климатът беше млад, човекот световно непознат. Блажени години. Животът беше млад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вълна от проливни дъждове, свързани с климатичната криза…

    19 Май 2023 8:01ч.

    Фарсът е пълен. Имали сме “невиждани суши” , “водна криза” - демек трябва да се лишаваме от вода , глобално затопляне ( ха ха ха ) и в същото време неспирни дъждове и наводнения в Европа , най-хладната пролет от много години ! Защо го продължават този фарс климатичните фашисти ? Много просто. Защото вече са го планирали и бюджетирали, също като лъжата с “Пандемията” . Впрочем и двете са част от общия сатанистки план на ДЕПОПУЛАЦИЯТА.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи