Италианският министър на отбраната: Украйна трябва да премине към фазата на преговорите

Италианският министър на отбраната: Украйна трябва да премине към фазата на преговорите

Международната общност днес трябва да се замисли дали е възможно в Украйна да се постигне с политически средства това, което досега не можеше да се постигне с военни. Това заяви италианският министър на отбраната Гуидо Крозето в интервю за вестник Il Foglio, съобщава ТАСС.

"Днес международната общност е длъжна да помисли дали е възможно да се постигне с помощта на политиката това, което все още не е постигнато с помощта на оръжия. Трябва да изхождаме от сегашното състояние на нещата на фронта, да разберем какво успя да се върне, запази и какво контранастъплението не може да се върне.Ако изхождаме от тази предпоставка става ясно, че е необходимо да се премине от фазата на военния конфликт към фазата на политическите преговори", каза Крозето. В същото време министърът добави, че Италия през 2024 г. ще продължи да „изпраща Украйна необходими оръжия за самозащита".

На 19 декември стана известно, че осмият пакет военна помощ за Украйна е готов, а на заседание на Съвета на министрите на Италия беше одобрено решение за удължаване на военната помощ за цялата 2024 година.

Коментирайки ситуацията със сигурността в Червено море, Крозето отбеляза, че „Италия ще изпълни своята роля, за да противодейства на дестабилизиращите терористични действия на хусите, да защити просперитета на търговията и да гарантира свободата на корабоплаването“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Не може да има държава Украйна поради липсата на украински народ в природата

    21 Дек 2023 11:57ч.

    То това важи и за САЩ де ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Съвета на министрите на Италия беше одобрено решение за удължаване на военната помощ за цялата 2024 година"

    21 Дек 2023 12:13ч.

    За какви преговори бълнува този? Дават оръжие за следващата година и говорят за преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Дек 2023 14:00ч.

    Първо, Украйна не е в позиция да преговаря. Няма с кого. Изтърва времето. И затова вината е на заиада, вкл. и Италия, с даване на оръжие и фалшиви обещания за помощ. Второ, ако трябва да преговаря и може да преговаря, защо и са оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много прав си,

    21 Дек 2023 14:54ч.

    че Украйна няма с кого да преговаря. Режимът в Кремъл е нелегитимен и не може да обвърже валидно бъдещата руска власт. Какъвто и да е договор, подписан с Путин, след няколко години (или след няколко месеца, никой не може да прогнозира с точност) няма да струва повече от хартията, на която е написан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    21 Дек 2023 15:37ч.

    Първо, няма режим в Кремъл, за разлика от дошлия с незаконен преврат режим в Киев. И второ,нямаш формално-политологически плюс юридически аргумент, че властта в Москва е нелегитимна, остават ти само опорките с пропагандно-идеологически брътвежи от лиШчето, пуснато ти от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е толкова сложно

    21 Дек 2023 17:33ч.

    да се определи кое е легитимна власт и кое нелегитимен режим. Когато през 21. век в една държава представителите на опозицията са в затвора по измислени обвинения или в гроба, но не в резултат от заболяване, злополука или старост, властта е нелегитимен режим. На тези критерии отговаря Русия. За Украйна не искам да споря, защото не знам украински и нямам достъп до част от информацията от първа ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жабар

    21 Дек 2023 18:02ч.

    Абе тоз министър е явен Путинист, за преговори ще говори. Слава Украине- до победата. Друга бира е Тагарчук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи