Италиански турист бе убит, седем други са ранени при терористична атака в Тел Авив

Италиански турист бе убит, седем други са ранени при терористична атака в Тел Авив

Един италиански турист е убит, а седем други туристи са ранени при терористичната атака в Тел Авив, съобщиха полицията и медици, цитирани от ДПА.Източник от израелските служби за сигурност съобщи, че нападателят е израелски арабин от град Кафр Касем. Мъжът е извършил нападението с автомобил, врязал се снощи в група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив, съобщиха израелските власти.

Италианският външен министър Антонио Таяни потвърди в Туитър, че убитият е италиански турист.

Полицейски служител, който се намирал наблизо, е дошъл на мястото и видял преобърнал се автомобил. Полицаят "неутрализирал" шофьора, когато той се опитал да извади пистолет, казаха от полицията.

Това беше втора атака с жертви за същия ден, след като две сестри израелки бяха убити на окупирания Западен бряг, когато по колата им била открита стрелба.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди полицията "да мобилизира всички резервни подразделения на граничната полиция и нареди на Силите за отбрана (Цахал) да мобилизират допълнителни ресурси за справянето с терористичните атаки", съобщиха от канцеларията му.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • рукола Z

    08 Апр 2023 11:05ч.

    Това с "терористичните атаки" вече се изтърка... Израел всеки ден извършва такива атаки и никой не ги закача, кът така че, да не ни занимават с проблемите, които сами си създават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нет...

    08 Апр 2023 11:19ч.

    ... войны !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам какви проблеми си

    08 Апр 2023 13:08ч.

    създава Израел но е факт неуспорим че управляващите в Израел полагат много повече грижи за арабите в самата държава отколкото привържениците на Арафат и други подобни нему терористи към себеподобните им!+ това арабите са представени в Кнесета,имат арабите жители на Озраелравни права с евреите,работа,здравеопазване и образувание,така че екстремисти са арабите и някой(за съжеление) силно религиозни евреи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историята

    08 Апр 2023 15:03ч.

    Исторически факт е , че племето на Израел и арабите са братовчеди. Както украинците и руснаците. Кой има интерес да ги ръчка да се трепят и едните и другите ? Трета страна, но коя е тя ? Въпрос за 100 000 лева/200 000 шекела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    08 Апр 2023 18:05ч.

    "Не знам какви проблеми си 08 Апр 2023 13:08ч." Как да знаеш, след като пишеш с толкова груби грешки, че се издаваш колко малко си чел? Как да знаеш, че евреите не спазват дори резолюцията на ООН, с която е създадена изкуствената държава Израел (според тази резолюция, Палестина се разделя на две държави, а Йерусалим на две техни столици. Как да знаеш за еврейските "заселници и поселища" в арабската държава. Как да знаеш в какъв концлагера са превърнали евреите Ивицата Газа и не само нея...Най-вече - как да знаеш, какво заслужават такива като тебе!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи