Испанското правосъдие започна разследване срещу съпругата на премиера Санчес

Испанското правосъдие започна разследване срещу съпругата на премиера Санчес

Испанското правосъдие разследва съпругата на премиера Педро Санчес по подозрение в редица закононарушения, включително корупция, предаде ДПА. Местният съд на автономната общност в Мадрид отхвърли обжалването от прокуратурата срещу започване на разследването. Съдът обяви, че разследването е оправдано, с което потвърди решението на съдия в Мадрид, който реши в средата на април да започне разследване срещу съпругата на Санчес, Бегоня Гомес, по подозрение в търговия с влияние и корупция в бизнеса.

След като обвиненията срещу съпругата му излязоха наяве, Санчес отрече обвиненията и заплаши, че ще подаде оставка от поста, който заема от средата на 2018 г. Той се оплака, че е подложен на тормоз от десницата и крайната десница с всички възможни средства. Въпреки това, след петдневен размисъл, по време на който отмени всичките си публични ангажименти, Санчес реши да остане на поста си.

Сигналът е подаден през април от частна организация, наречена „Манос лимпиас“ („Чисти ръце"). Организацията обвинява съпругата на Санчес, която не заема държавна длъжност, че злоупотребява с положението си, за да получава обществени поръчки.

От няколко години "Манос лимпиас“ води кампании в полза на десницата в Испания. Тя признава, че обвиненията ѝ срещу Гомес се основават на медийни съобщения. Испанската прокуратура и полицейското звено, отговарящо за корупционни престъпления, не са открили доказателства за незаконна дейност на Гомес в своите разследвания.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Горкият Санчес - призна държавата Палестина и .. даде 1 млрд.евро на Зеленски

    30 Май 2024 0:46ч.

    ! Испанската прокуратура и полицейското звено, отговарящо за корупционни престъпления, НЕ СА открили доказателства за незаконна дейност на Гомес в своите разследвания. ... т.е. Целият театър и сценарий е на частна НПО Чисти ръце, която също няма доказателства ... ? ... "От няколко години "Манос лимпиас“ води кампании в полза на десницата в Испания. Тя признава, че обвиненията ѝ срещу Гомес се основават на медийни съобщения." Грозна атака = изнудване към Испания, след като реши да признае държава Палестина. И хоп Зеленски литна чак до другия край на Европа. Анатема за антихристите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже ! Боже !!

    30 Май 2024 17:36ч.

    Сатанистът социалист Санчес бил жертва на антихристи ! Крадецът вика “Дръжте крадеца !” Отявленият ковид-терорист Педро Санчес , който през 2020 постави милиони испанци под домашен арест, милиони испанчета без училище, заключени месеци наред по домовете си, маскирани в адските жеги… този престъпник срещу човечността да бъде бранен от … антихристите ! Каква наглост !😈😈😈

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още…

    30 Май 2024 17:40ч.

    Какво общо има Палестина с корумпираността на либерал-фашиста и неокомунист Педро ? Сигурно е нещо като индулгенция, глобалистите са спуснали повеля на слугите си - Ругайте Израел ! Признайте Палестина ! И Санчес изпълнява, това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи