Испания обяви, че няма да може да изпрати своите танкове "Леопард 2 А4" на Украйна

Испания обяви, че няма да може да изпрати своите танкове "Леопард 2 А4" на Украйна

Испания не може да изпрати спрените си от употреба танкове "Леопард 2 А4" за Украйна, тъй като те са в "абсолютно окаяно състояние" и могат да представляват опасност за хората, които ги управляват, заяви  испанската министърка на отбрана Маргарита Роблес Фернандес, предаде Ройтерс.

Миналия месец Роблес заяви, че тази възможност "е на дневен ред", след като испанският вестник "Ел Паис" съобщи, че Испания обмисля да изпрати на Украйна около 40 германски танка "Леопард", които се съхраняват във военна база в Сарагоса.

"Днес разглеждаме всички възможности, но вече мога да кажа, че "Леопардите" в Сарагоса, които не са използвани от много години, не могат да бъдат изпратени, защото са в абсолютно окаяно състояние", каза Роблес пред репортери по време на посещение в авиобазата в Торехон де Ардос в близост до Мадрид.

Според вестник "Ел Паис" испанският премиер Педро Санчес е направил предложението за предоставянето на танкове на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещението си в Киев, но плановете са били отложени поради сложността на операцията, която също така изисква и одобрението на парламента.

Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • Испанци, не се прострелвайте в краката и не прострелвайте в краката вашите "приятели" украинците.

    03 Авг 2022 9:00ч.

    Но вие изглежда сте се вразумили вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехехехехехе...

    03 Авг 2022 9:23ч.

    Още им държи влага споменът от Гражданската им война за воинските качества на съветските интербригадисти и военни съветници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами сегаааа?

    03 Авг 2022 9:32ч.

    Как ще стигнем до Червения площад за парада на победата над лошия Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    03 Авг 2022 9:41ч.

    Няма да ги изпратят, щото усещат че може на тях да им трябват скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Испанците дали си дават сметка

    03 Авг 2022 10:41ч.

    че в Украйна се води гражданска война подобна на гражданската война в Испания 1936-1939 г., в която победи фашизмът, начело с генерал Франко. Гражданската война в Украйна започна с фашисткия евромайдан в Киев (ноември2013 г. - февруари 2014 г.) под ръководството на САЩ, Франция, Британия и Германия. Еврофашистите на Зеленски бълнуват победа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи