Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка "порицание" след спречкването в парламента

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка "порицание" след спречкването в парламента

Председателстващият пленарното заседание заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката "порицание" на депутатите Искрен Митев ("Продължаваме Промяната") и Костадин Костадинов ("Възраждане"). Вчера се стигна до спречкване между двамата и безредици в пленарната зала.

Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от вчерашното заседание и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок. 

Днешното пленарно заседание започна с декларация за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България от името на ПГ на "Продължаваме Промяната" и на ПГ на "Възраждане".

Днес в цяла България тържествено ще бъде отбелязана 146-та годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета, заяви Кристиан Вигенин при откриването на заседанието.

Всеки българин ще спре забързания си ежедневен ритъм, за да се преклони пред безсмъртието на Ботев и на загиналите за свободата  и независимостта на България, посочи той и призова днешното пленарно заседание да се проведе в дух на уважение и почит към героичния подвиг на нашите предци.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • със сигурност

    02 Юни 2022 10:04ч.

    При липса на свобода, загиналите хора са много повече, отколкота жертвите на освободителното движение. Проблемът идва от противоположното разбиране на понятията за свобода и прогрес между населението и неговите подставени елити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личи си кои са на власт в момента

    02 Юни 2022 11:13ч.

    защото Митев който предизвика всичко с обида срещу Костадинов получи същото наказание като него. Това че се изказа като реплика на Биков при обсъждане на несвързана тема като закона за досиетата, че Биков никъде не беше споменал Костадинов и Възраждане, че нарочно използва злонамерени прякори на депутати, всичко това остана без последствие. Явно правилникът им не върши работа щом допуска това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато

    02 Юни 2022 11:31ч.

    Когато патриотизмът се разбира като омраза към всички останали, за крачката до фашизма ти трябва само воля и добро стечение на обстоятелствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    02 Юни 2022 12:36ч.

    Медиите видяха как вратовръзката на Костадинов изви коварно ръката на Митев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    02 Юни 2022 12:38ч.

    Ако някой е застанал пред мен означавало нагла агресия, как се оценява ако аз застана зад него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    02 Юни 2022 14:27ч.

    Аха, дизайнерското лоби в парламента в акция! Искрен Митев я започва вчера, за да може днес – в деня на Ботев, дружката му Кристиан Вигенин хем да порицае Костадинов публично в деня на Ботев, хем да отклони вниманието от самия ден на почит! „Ако не ти стига кураж да стреляш, убий чрез интрига...“ – пише Елин Пелин преди около век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи