Искра Михайлова от „Възраждане“: Виждахме как подкрепата за нас се увеличава по време на кампанията, хората се включваха да помагат  като доброволци

Искра Михайлова от „Възраждане“: Виждахме как подкрепата за нас се увеличава по време на кампанията, хората се включваха да помагат  като доброволци

Следвайте Гласове в Телеграм

В кампанията успяхме да разговаряме с възможно най-много наши сънародници. Всъщност това е начинът, по който „Възраждане" комуникира от самото създаване на политическата организация.  

Ние  търсим прекия контакт и обратната връзка, защото смятаме, че по никакъв начин не трябва да правим крачка, която да ни отделя от българския избирател. Това коментира в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Искра Михайлова от „Възраждане", водач на 27-ми МИР Стара Загора.

Кампанията тръгна много интересно, може би заради изборния цикъл, който се получи миналата година - доста вяло от страна на организации, които доскоро бяха много добре процентно представени.  За нас обаче беше много различно - ние за първи път виждахме как всеки ден интересът и подкрепата към нас расте. До последната минута ние имахме нови симпатизанти, нови привърженици, които се включваха дори да помагат в изборната кампания, коментира още Михайлова.

Кандидатът за депутат от „Възраждане" коментира и темата за това как биха постъпили, ако не постигнат целта си за самостоятелно управление, но все пак от тях зависи дали ще има друго правителство или ще ходим на нови избори.
Този отговор е лесен за нас и труден за България, за съжаление, защото „Възраждане" в момента е позиционирана по такъв начин, че ние и да искаме да направим тази крачка, нямаме партньор, с когото да я направим. Имаме някои неща, които ние и в миналото Народно събрание  сме поставяли като линии - например това, сега не е момента, в който България трябва да приема еврото, това, че ние искахме да останем встрани от военния конфликт. Има разделителни линии между нас и всяка една от политическите организации, които бяха представени в 47-то НС. В тази връзка безпринципно и непочтено към избирателите би било ние въобще да мислим и да коментираме това, каза Искра Михайлова.

Отиването в подобна ситуация на нови предсрочни избори със сигурност е по-добрият вариант, отколкото да имаме едно правителство, което е нестабилно, едно правителство, което беше като предходното правителство, което от сутрин до вечер се занимаваше с личностни проблеми и дребнотемия, вместо да се занимава с проблемите на българските граждани. Ние виждахме едни безкрайни коалиционни съвети, които само разпределяха работни места, буквално работни места, било то и министерски, и не виждахме никаква посока, която да доведе България до някакъв позитив, коментира още Искра Михайлова от „Възраждане".

Има няколко години, които бяха заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, буквално седмици преди правителството на Петков да се разпусне, и това са - до 2026 година България да намали с 40 процента производството на електроенергия от въглища, което всъщност в този военен конфликт, който е съвсем близо до нас, е единственият сигурен източник на производство на ел. енергия за България, тъй като той е затворен цикъл и работи с местен ресурс, тоест ние не сме зависими от външни доставки, коментира още Михайлова. 

И докато всички говорят за диверсификация на какво ли не, предишното правителство записа година, на която да намали с 40 процента единственото място, откъдето можем независимо да произвеждаме ток.

За съжаление записа и още една година - 2038-ма, в която, както го наричаха те, ние трябва да се освободим от въглищните си мощности, тоест да се освободим от енергийния си суверенитет, както искат да се освободим от финансовия ни суверенитет.
Виждаме, че  конфликтът в Украйна се разгаря, България трябва да заеме много отговорна позиция и това може да стане само с отговорни държавници. Тези отговорни държавници трябва да имат смелостта да взимат националноотговорни решения, без да попадат под влиянието на   външни сили., коментира още Михайлова  

Ако българите дадат доверието си на „Възраждане“  и изберат номер 14 в бюлетината на 2 октомври 2022 г., ще получат отговорни политици, които да застанат зад българския национален интерес, зад запазването на енергийния, финансов, икономически интерес на страната ни. 

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 


 

Коментари

  • През следващата предизборна кампания

    30 Sep 2022 15:08ч.

    ще наблюдавате обратния процес - как подкрепата за вас намалява и как никой няма да иска да ви помага като доброволец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    30 Sep 2022 17:12ч.

    Искра Михайлова – водач на „Възраждане“ в 27 МИР Стара Загора - опожаряван и възроден град, в герба на който са изобразени лъвица и малко лъвче – символ на майчинството, плодородието и приемствеността между поколенията. Успех, старозагорски възрожденци! Време е за Възраждане, бюлетина № 14!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи