Ирландски евродепутат: ЕС не се вслушва в гражданите по украинския въпрос

Ирландски евродепутат: ЕС не се вслушва в гражданите по украинския въпрос

"Защо ЕС все още подкрепя глупавата прокси война на САЩ и НАТО?", написа в Туитър евродепутатът Мик Уолъс.

Ирландският евродепутат Мик Уолъс заяви вчера, че ЕС не се вслушва в своите граждани, повечето от които биха предпочели мира пред противопоставянето с Русия, съобщава ТАСС.

"Проучване на Съвета по външни работи на ЕС миналия юни показа, че повече от 70% от гражданите на ЕС биха предпочели мир, вместо да продължат да се опитват да накажат Русия", написа той на страницата си в Туитър. "Защо ЕС все още отказва да послуша своите граждани? Защо ЕС все още подкрепя глупавата прокси война на САЩ и НАТО?".

Преди това Уолъс многократно е критикувал действията на Северноатлантическия алианс във връзка със ситуацията в Украйна. Така той отбеляза, че "НАТО не се стреми да насърчава мира и сигурността", посочва ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Глас в пустиня;

    30 Март 2023 9:33ч.

    рогатият им е взел ума и запушил очите и ушите с власт и пачки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планът на Сащ за глупавата стара Европа.

    30 Март 2023 9:53ч.

    Първо, Съединените щати ... "изпускат" Украйна, принуждавайки Киев да се бие с Русия, докато не посинее.Второ, Вашингтон дави Европа, ограбена от него (евакуация на най-ценните заводи, доставки на некачествения му втечнен газ на непосилни цени), преди всичко Германия, която беше въвлечена в украинската война.Трето, американците прехвърлят не само колосалните разходи, но и – внимание – отговорността за успешния за Запада изход на украинската война на своите европейски съюзници.Четвърто, това се прави, защото САЩ, виждайки сериозността на Русия и взетото в Москва фундаментално решение за скъсване със Запада, всъщност изобщо не вярват в никаква „победа на Украйна“, като предварително подготвят европейците за ролята на "изкупителни жертви".Пето, скоро никой няма да може да каже, че американците са загубили Украйна като Афганистан. Украйна ще бъде загубена от европейците, които, колкото и да са надути, след отстраняването на САЩ (които като част от "разделението на труда" преминават към Китай), ще затворят случая от активна роля в украински конфликт.Шесто, този колапс напълно ще лиши европейските страни от всякакви геополитически амбиции и ще ги превърне в бедни сателити на Вашингтон, тъй като американците ще им забранят и търговията с Китай. Това всъщност е всичко: Европа, даваща всичко от себе си на Украйна и загубила енергийното сътрудничество с Русия, което я поддържаше, потъва под лозунга „спасяването на давещите се е дело на самите давещи се“.Съединените щати са ангажирани с реиндустриализацията на страната си, развитието на AUKUS и се готвят за битка с Китай за Тайван и китайското влияние в света. Всеки с вкуса си. Какво следва от това? В името на постигането на тези шест големи цели наведнъж, Съединените щати решиха да пожертват своята украинска пешка, чиято територия трябва да отиде на Русия, обезкървена, в най-разрушената, дори заразена форма: боеприпасите с обеднен уран са само началото .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И докога си мислиш, че

    30 Март 2023 10:58ч.

    ще работи това? Изобщо не вярвам, че ФАЩ са способни да победят в каквато и да била война, била тя чрез проксита срещу Китай и Русия, както и не вярвам, че ФАЩ могат да задържат някого от така наречените си 'съюзници' (да се чете васали) в Европа или в Света. Борбата сега ще е за Индия. Ако индийците покажат и те среден пръст на ФАЩ, мачът е свирен. Не знам дали си чул новината, че Катар е сключил договор с Франция за продажба на нефт в юани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    30 Март 2023 10:27ч.

    "Защо ЕС все още отказва да послуша своите граждани? Защо ЕС все още подкрепя глупавата прокси война на САЩ и НАТО?". Отговорът е много прост: ЗАЩОТО, шепа краварски подлоги, като Фон Дер Лаен, Борел, Шарл Мишел и др., щателно подбрани от Вашингтон и впоследствие назначени в управата на ЕК, бяха троянския кон на САЩ в ЕС, с единствената цел, да се съсипе Европа, като конкурент и да се хвърли в поредния поход срещу Русия (а вече и срещу Китай). И нали никой не си прави илюзии относно излизането на Острова от ЕС?… Нагло-саксонците смятаха, че така ще се спасят, а и от Вашингтон ги бяха известили предварително, какво се задава… Но както вече е видно, сметките им пак излязоха криви... Сега ще си учат урока по История, отново... А това, която ги закопа, отново е собствената им арогантност, наглост, безочие, надменност, неадекватност и най-вече АЛЧНОСТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    30 Март 2023 11:14ч.

    Абсолютно вярно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    30 Март 2023 11:49ч.

    mad mothermongers !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че защо биха се вслушали в разни "граждани" онези, които властват над тях и имат и хляба, и ножа?

    30 Март 2023 11:57ч.

    От историята се вижда за какво служат "съюзите" и подобни образувания - тиранични тоталитарни структури, където онези, които здраво държат властта, използват или, ако "трябва", дори избиват безмилостно "гражданите" за своите си лични цели или за целите на онзи, на когото служат. Виж например Съветския Съюз и опустошената география, където е върлувал и където още иска да върлува. Или пък географиите, където западните "съюзници" са демократизирали и "освобождавали". Някои хора наивно си мислят, че има голяма разлика между "западни", "източни" и други тъй наречени "съюзи", "демокрации", "...-изми" и каквито други манипулативни дрънканици за пред млеко- и вълно-дайните "граждани" намислят задкулисните им змиеразвъдници. Дано поне се ВСЛУШАТ самите "граждани" в едни други неща, които са жизнено важни за тях. Понеже това, което (им) се случва сега и ще се случва още повече в бъдещето има много пряка връзка в какво се вслушва човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи