Иран представи нов разузнавателен дрон

Иран представи нов разузнавателен дрон

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата се в страната Седмица на свещената отбрана, предаде ТАСС, като се позова на агенция Тасним. Безпилотният летателен апарат "Шахаб" може да лети на височина над 3000 метра. Той е с радиус на действие до 200 километра и може да остане във въздуха до 8 часа, съобщава БТА.

Седмицата на свещената отбрана започна на 22 септември и съвпада с годишнината от избухването през 1980 г. на войната с Ирак. Традиционно през тези дни в Иран се провеждат събития за демонстриране на военния потенциал на страната. Освен това представители на въоръжените сили се отчитат за реализацията на отбранителни проекти и съобщават за последните постижения на иранската отбранителна индустрия, отбелязва ТАСС.

На 8 септември командващият военновъздушните сили на страната бригаден генерал Хамид Вахеди каза, че Иран е постигнал пълна независимост що се отнася до снабдяването си с ударни дронове.

От 90-те години на миналия век Ислямската република развива собствена ракетна програма. Освен това страната постигна значителни успехи в разработването на безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • вълшебната страна Фантазия

    28 Sep 2022 14:49ч.

    Ало редакцията, пропуснахте новината, че България изпраща самолети на Украйна и руснаците ги свалят, както каза генерал-полковник Бондарев. Може да го представите като неговото ЛИЧНО МНЕНИЕ, т.е. неговите ВПЕЧАТЛЕНИЯ, в резултат на които е направил горните ТВЪРДЕНИЯ, за което не е представил ДОКАЗАТЕЛСТВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мишата дупка

    28 Sep 2022 14:51ч.

    Има пряко отношение към делото на тов Нынова за клевета в качеството и на обикновен гражданин, не на министър на икономиката, подписващ съответните разрешителни за износ на оръжия. Или ви свиха сърмите и не смеете да изцъркате, май, а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нанайци

    28 Sep 2022 14:52ч.

    Пък аз нали съм наивен, очаквах, че ще е най-четената новина днеска. Е нищо, може и друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи