Иран обяви, че е разработил крилата ракета с голям обсег

Иран обяви, че е разработил крилата ракета с голям обсег

Иран е разработил крилата ракета с далечен обсег, заяви днес командир на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, предаде Ройтерс. "Крилата ракета с обсег от 1650 км бе добавена към ракетния арсенал на Ислямска република Иран", заяви началникът на ВВС на гвардейския корпус Амирали Хаджизаде.

Иран разшири ракетната си програма въпреки противопоставянето на САЩ и изразеното безпокойство от страна на европейските държави. Техеран твърди, че програмата е чисто отбранителна и има възпиращ характер.

Хаджизаде заяви освен това, че Иран не е имал намерение да убива "бедни войници", когато е извършил нападение с балистична ракета срещу предвожданите от САЩ сили в Ирак, дни след като иранският военен командир Касем Солеймани беше убит при удар с американски дрон през 2020 г. в Багдад. "С божията помощ искаме да убием Тръмп. Помпейо... и военните командири, които издадоха заповедта , трябва да бъдат убити", заяви Хаджизаде в телевизионното интервю.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • да убием Тръмп. Помпейо... и военните командири

    25 Фев 2023 10:00ч.

    Това ако направите цял свят ще ви благодари! Аллах да ви благослови!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    25 Фев 2023 10:56ч.

    Срещу доставените дронове камикадзе от Иран, очевидно Русия чрез Китай или С.Корея е предоставила технологията за крилатите ракети. Дроновете им монтират стари двигатели от лек автомобил, може да плющят и по 1000бр. месечно. Тук намекът е към Израел, който е на точно 1000км от Иран, а от Сирия е на хвърлей с прашка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иран освен камила с голям обсег

    25 Фев 2023 14:52ч.

    друго не може да създаде

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи