Иран и Русия разкритикуваха натовските оръжейни доставки за Украйна

Иран и Русия разкритикуваха натовските оръжейни доставки за Украйна

Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на Запада за Украйна при днешната им срещата, съобщи ДПА.

„Още веднъж обръщаме внимание на подривната дейност на страните от НАТО, които от дълго време са замесени в конфликта“ в Украйна, каза руският министър на външните работи Сергей Лавров на пресконференция. Той обвини страните от НАТО, затова че силно замесени в конфликта и защото са воюват на страната на Киев.

Междувременно първият дипломат на Техеран Хосейн Амир Абдолахиан предложи подкрепата на Иран за посредничество за постигане на мирно споразумение. Западът продължава да въоръжава Украйна, с което усложнява ситуацията, каза той.

Според западни представители Иран е също така поддържа своя партньор Русия чрез доставки на така наречените дронове камикадзе във войната ѝ срещу Украйна.

Техеран отрича това, макар че руската новинарска агенция ТАСС цитира Амир Абдолахиан да казва, че Иран е изпратил ограничен брой дронове на Русия през ноември 2021, три месеца преди агресията срещу Украйна.

В отговор Москва каза, че разполага само с дронове, произведени в Русия.

Двамата външни министри разговаряха и за опитите да бъде възродена ядрената сделка за Иран и стратегическото сътрудничество между двете страни.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • bodar4uk

    30 Март 2023 9:23ч.

    Какъв е тоя установен от Сащ ред с "правила", даващ правомощия на Нато да си вее демокрацията по света, както му скимне, а Русия и другите страни нямали право на съюзници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайската армия е готова заедно с руските въоръжени сили - официалният представител на Министерството на отбраната на Китай Тан Кафей

    30 Март 2023 11:06ч.

    упссссссссссссссссс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    30 Март 2023 11:07ч.

    "Китайската армия е готова заедно с руските въоръжени сили да положи усилия за пълно прилагане на консенсуса, постигнат от лидерите на двете страни, за по-нататъшно укрепване на стратегическата координация и комуникация" - официалният представител на Министерството на отбраната на Китай Тан Кафей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи