Институтът за пътна безопасност критикува Бойко Рашков заради липсата на контрол по пътищата

Институтът за пътна безопасност критикува Бойко Рашков заради липсата на контрол по пътищата

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) излезе с отворено писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. От института посочват, че към днешна дата (07.07.2022 г.) от началото на годината са загинали 233 загинали души, 410 са инвалидизирани, а над 800 трайно загубили своята трудоспособност от безумната държавна политика за безопасност на движението по пътищата.

ИПБ изтъкват, че това е достатъчно сериозна причина министър Рашков да преосмисли и да коригира грешните решения, които продължават да ни водят към ужаса на пътнотранспортния травматизъм.

Институтът по пътна безопасност силно разкритикува и назначаването на Тенчо Тенев за шеф на КАТ-София. Те припомнят, че Тенев има две повдигнати обвинения и е пенсиониран през 2011 г. Според ИПБ това назначение дава ясен сигнал на всички служители за безпринципност и управленска немощ.

Противоречивите ви сигнали, които подавате към служителите на МВР с това, че от една страна освобождавате служителите, които получават пенсия, а в същото време назначавате за шеф на КАТ пенсиониран от 2011 г. служител, който след 3 месеца ще навърши пределната възраст, с която може да работи в системата на МВР, по този начин се обезсмисля труда на служителите от Пътна полиция, казват още от ИПБ.

С наши становища и писма многократно сте уведомяван за токсичната професионална среда в столичния КАТ, предизвикана от вашите управленски решения. През последните седмици всеки ден се констатира неправоспособни и непълнолетни шофьори да причиняват смърт по нашите пътища. Имитирането на контрол и симулативното присъствие на пътя от страна на КАТ е една от основните причини за усещането за липса на правова държава. Надяваме се, че ви е известно, че поведението на пътя е проекция на поведението ни в живота въобще и обратно, добавиха от Института за пътна безопасност.

Пълният текст на писмото: 

Уважаеми г-н Рашков,

     Равносметката към днешна дата (07.07.2022 г.)  от началото на годината  е 233 загинали, 410 инвалидизирани и над 800 трайно загубили своята трудоспособност от безумната държавна политика за безопасност на движението по пътищата. 30 души загинали в повече от началото на годината са достатъчно сериозна причина да преосмислите и коригирате грешните решения, които продължават да ни водят към ужаса на пътнотранспортния травматизъм. Силно вярваме, че обществото, което ви е натоварило с това да бъдете флагман в борбата срещу корупцията и порочните модели ще предизвика във вас размисъл и покаяние, защото когато взимате решението да назначите за шеф на столичния КАТ човек на 59 години и 9 месеца, с повдигнати две обвинения, пенсиониран през 2011 г., давате ясен сигнал на всички служители за безпринципност и управленска немощ, която демотивира служителите, призвани да пазят живота и здравето на участниците в движението по пътищата. Противоречивите ви сигнали, които подавате към служителите на МВР с това, че от една страна освобождавате служителите, които получават пенсия, а в същото време назначавате за шеф на КАТ пенсиониран от 2011 г. служител, който след 3 месеца ще навърши пределната възраст, с която може да работи в системата на МВР, по този начин се обезсмисля труда на служителите от Пътна полиция.

   С наши становища и писма многократно сте уведомяван за токсичната професионална среда в столичния КАТ, предизвикана от вашите управленски решения. През последните седмици всеки ден се констатира неправоспособни и непълнолетни шофьори да причиняват смърт по нашите пътища. Имитирането на контрол и симулативното присъствие на пътя от страна на КАТ е една от основните причини за усещането за липса на правова държава. Надяваме се, че ви е известно, че поведението на пътя е проекция на поведението ни в живота въобще и обратно. 

   Малкото време, което остава на кабинета „Петков“, е възможност за вас и за нас да коригираме грешките и недоразуменията, с които причиняваме смърт по нашите пътища. 

 

 

Коментари

  • Не го тревожете, г-н министърът в оставка

    07 Юли 2022 9:58ч.

    все още обмисля как да "изчегърта" адаша си от Банкя... уж щеше да го тури зад решетки и да го показва по панаирите като мечка? А накрая се оказа, че него (трезвеника Рашков) са го клъвнали мисирки в главата и нещо загуби нишката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 6666

    07 Юли 2022 10:39ч.

    Само да беше липсата на контрол по пътищата, а колко много убийства станаха, това е най-лошият министър на вътрешните работи от прехода насам. Само симулира работа, а е пълен хаос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мвр оправяч

    07 Юли 2022 11:56ч.

    Зора беше да опрайм пожарната като я дадем на личен контрол от Киро крадеца, а с това и на еко мафията която си чака играчката. Нека сега да плаща цената на безочието и дебелащината си, пожарната ще я гледа на картинка в старческия дом

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Институтът за пътна безопасност критикува Бойко Рашков заради липсата на контрол по пътищата

    07 Юли 2022 12:27ч.

    Институтът, мязащ на НПО от къде получава финансиране?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трифонич

    07 Юли 2022 13:04ч.

    Като (и ако) изтрезнее, ще видите вие размах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи