Институт за пътна безопасност: Кой разпределя милионите от обществените поръчки за пътищата?

Институт за пътна безопасност: Кой разпределя милионите от обществените поръчки за пътищата?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Снощи бе арестуван строителен бос, за който се твърди, че е свързан с обществени поръчки за стотици милиони левове! Никой не обяснява обаче, как и от кого зависи дадена обществена поръчка, а с нея и милионите, да отидат при определен бизнесмен.

Има ли организационни проблеми в МРРБ и АПИ? 

Ако имаме истински медии, те много бързо щяха да разплетат документа, който публикувам, но те няма да го направят, тъй като въпросното лице от документа е редовен гост и коментатор в същите медии.

Не се чудете защо питам за организационни проблеми в МРРБ и АПИ, които може да са и силно корупционни?

Ами в тези две институции е съсредоточена огромна част от експертизата на държавата, но странно защо тогавашният регионален министър с договор възлага на частно лице със съмнителна експертиза да извършва преглед и изменения в документацията за обществена поръчка?

Дали този преглед и изменения не са обслужвали определени корпоративни интереси? А как точно министърът е разбрал, че точно това физическо лице е способно да извърши преглед и измененията в документацията за обществена поръчка?

А дали този преглед и изменения в документацията не са свързани с една обществена поръчка за 253 милиона лева? А за какви постигнати резултати шефовете на АПИ са получили допълнителни възнаграждения за около 300 хиляди лева?

Да не би тези резултати да са свързани с действията- НЕ ЧУХ, НЕ ВИДЯХ, НЕ ЗНАЯ?

 Жалко е, че по пътищата ни всеки ден умират и се осакатяват стотици невинни хора-наши братя и сестри, приятели, познати!

 Прокуратурата е на ход!

 

 

 

 

Коментари

  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 18:38ч.

    Понеже от Институт за пътна безопасност питат как и от кого зависи дадена обществена поръчка им давам веднага бърз отговор. Според справка в интернет, арестуваният Вичо Касичката само за последната половин година е получил обществени поръчки за 1 350 000 000 лева, за строителствата на тунела под Шипка 350 милиона (юни 2022 г.) и за строителството на магистралата Русе – Велико Търново 1 милиард (ноември 2022 г. ). А кой му ги е отпуснал, това са правителствата на Румен Радев и Кирил Петков. Нещо неясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Институт за пътна безопасност: Кой разпределя милионите от обществените поръчки за пътищата?

    07 Март 2023 20:37ч.

    Инситутските точат лиги по милионите от обществените поръчки за пътищата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 21:53ч.

    Да питам ли как от социален педагог се става специалист по пътна безопасност печелещ обществени поръчки, а от юрист стваш регионален министър и секретар на министерство на транспорта. ПП Гроздан Караджов главен секретар на Министерството на транспорта в правителството на Иван Костов, министър на регионалното развитие и благоустройството на България в правителството на Кирил Петков, завършил е специалност "Право" в Софийския университет, бил е главен секретар и програмен директор на "Отворено общество" , през другото време е бил депутат когато може. Диана Русинова завършила бакалавърска степен по специалността "Социална педагогика".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи