Индия стана посредник за предаване на съобщения за Украйна или Газа

Индия стана посредник за предаване на съобщения за Украйна или Газа

Индия се използва от други страни, когато трябва да се предадат съобщения относно конфликтите в Украйна или Ивицата Газа. Това заяви индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар, говорейки на среща с представители на индийската общност в Куала Лумпур, където е на посещение, предаде ТАСС.

„Ние сме страна, която имаше възможността да говори много открито и директно с руснаците по този въпрос (конфликтът в Украйна), по различните му аспекти. Знаете ли, други (страни) ни използваха, за да предадем послания. И, между другото, същите молби, когато става въпрос за конфликт между Газа и Израел“, каза Джайшанкар. Откъси от речта му са излъчени от NDTV.

Външният министър припомни още, че позицията на Индия относно ситуацията в Украйна е, че решение не може да бъде намерено на бойното поле и Ню Делхи се ангажира да помогне за намирането на начин за прекратяване на конфликта. „От самото начало заехме позицията, че няма да получите решение на този конфликт на бойното поле“, добави той.

Говорейки за конфликта в Газа, Джайшанкар нарече нападението срещу Израел от 7 октомври от палестинската групировка Хамас „тероризъм“. „От друга страна, знаете, никой няма да одобри смъртта на невинни цивилни“, подчерта министърът. „В основата на е въпросът за правата на палестинците и фактът, че им е отказана родина“, добави индийският външен министър.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

Напиши коментар

Откажи