Имотният бос Красен Кръстев отново в схема за кражба на имоти

Имотният бос Красен Кръстев отново в схема за кражба на имоти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Организирана престъпна група, начело с имотния бос Красен Кръстев, е участник в схема за кражба на наследствени права в центъра на София. Това стана ясно от разследване на bTV. В групата участват 6 души, като окраднатите имоти и парични средства са на стойност 7 млн. лева. 

Случаят засяга наследник на жена, която има имоти в София и след чиято смърт става ясно, че е жертва на кражба на наследствени права. Тогава се разкрива, че фирма на имотния бос Красен Кръстев, познат в медийните среди като един от хората, организирали погрома над столичното заведение BESO преди няколко години и редица имотни измами, е сключила договор за покупко-продажба с възрастната жена.

А схемата е следната, разказват от прокуратурата. След като се подпише предварителният договор, купувачът превежда на продавача капаро в минимален размер по банкова сметка. Чрез сложна схема фирмата манипулира подписа на жената и успешно купува апартамента. Така в отсъствието на възрастната жена Любка Коева, договорът става окончателен и срещу 50 000 лева „Мениджър Сокър“ придобива имущество и банкови авоари за 7 милиона лева. „Недвижимото имущество е оценено на близо 3 млн. лева, а банковите авоари за 4 млн. лева“, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Проверка в Търговския регистър показа, че собственици на “Мениджър Сокър” са фирмите "Сейв Пропърти" ЕООД и СПИЙДИ 911, които преди години стана известни с имотни измами в комплекса ML Apartments и фирмата СИ БИ Глобал Инвестмънт, на която Кръстев е отново управител.

 

Красен Кръстев изпраща и становище до bTV: „Относно договора мога да кажа, че тъй като ми беше предоставен подписан от г-жа Коева, не мога да дам становище относно истинността на подписа, но предвид последващите уведомявания на г-жа Коева от съда и липсата на възражение от нейна страна, пред мен това не е стояло като казус. Независимо от това има налична експертиза потвърждаваща подписа й върху договора“. 

От прокуратурата обаче казват, че подписите са фалшиви: „Назначените и извършени по делото почеркови експертизи категорично доказват, че подписите не са на продавачите, а евентуално са подписани от един от участниците от ОПГ-то“, заяви Сийка Милева.

Равносметката от началото на разследването до днес - още преди няколко години част от обвиняемите бяха арестувани, а след това освободени срещу парични гаранции. Красен Кръстев се сдоби с обвинение това лято. Той не е задържан, няма и мярка за неотклонение. Междувременно разследващите не изключват възможността кръгът на обвиняемите да се разшири и в него да попаднат длъжностни лица. „Със сигурност са давани подкупи, за да получат информация от различните държавни институции“, отбеляза Сийка Милева. 

По информация на bTV, в схемата са участвали полицай, както и служител от ГРАО, благодарение на когото синът на възрастната жена е заличен като наследник. Очаква се да се установи и банковият служител, дал информация за сметката на Любка Коева. 

Кой е Красен Кръстев

Красен Кръстев стана известен през 2019 г., когато негови хора потрошиха едно столично заведение в кв. Борово след скарване между съдружници. Тогава бившия премиер Бойко Борисов дори се включи с коментар, а обвиняемите бяха задържани. Днес Кръстев продължава да е на свобода, въпреки оставащите 9 прокурорски преписки за имотни измами. 

Ако членовете на организираната престъпна група бъдат признати за виновни, то ги грози затвор от 10 до 15 години, а чак след окончателното решение на съда Атанас евентуално ще може отново да влезе в майчиния си дом.

 

 


 

Коментари

  • rusnak

    16 Окт 2022 13:06ч.

    Гешев е зает с руските хакери дето го хакат отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи