Имаме разрешение за ползване за газовата връзка с Гърция

Имаме разрешение за ползване за газовата връзка с Гърция

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Имаме разрешение за ползване за газовата връзка между България и Гърция. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, съобщава БТА. 

„От първия ден на служебния кабинет започнахме разговори със строителя. Успяхме с него да компенсираме всичките минимални забавяния. Успяхме да направим така, че той да може да завърши обекта. Помогнахме изключително много за съставяне на цялата документация“, отбеляза Шишков. 

Той допълни, че издаденото разрешение за ползване на интерконектора е „огромен успех за служебния кабинет“ и не е плод на документални компромиси. 

Служебното правителство одобри решение за държавно финансиране от над 400 млн.лв. за общински проекти в секторите ВиК, общински пътища и улична мрежа, обяви още министър Иван Шишков.

Общо 406 374 769 лв. са предвидени за проекти на общините в секторите ВиК (126 млн. лв.), за 54 общински пътища (233 млн. лв.), за 305 обекти от уличната мрежа (46 млн.лв.). За нас е изключително важно да подкрепяме общините в инфраструктурни проекти, защото независимо дали на местно или държавно ниво, инфраструктурата в България наистина има нужда от сериозно финансиране и подкрепа, посочи министърът. Финансираме 50 процента от парите, които са нужни за тези инфраструктурни проекти. С подписването на договорите с общините ще им бъдат предоставени 25 процента и в края на годината - другите 25. Списъкът с общините е съгласно техните приоритети при много ясни критерии, които изработихме с Националното сдружение на общините, обясни Шишков. Направихме ясни, точни и прозрачни критерии, като във всяка община ще може да се финансира един обект, независимо дали ВиК, улица или път, по избор на общината. Другото важно условие беше да има проектна документация и разрешение за строеж, уточни министърът.

Единственото отклонение от принципа на финансиране на един проект за всяка община е община Карлово, за която сме предложили два проекта. Единият е за пътна мрежа, а другият е за ВиК обектите, които са под нея. Това беше направено във връзка с бедствието там като един от допълнителните начини за подпомагане на община Карлово. От първия ден на бедствието държавата се настани трайно в тези райони, заяви Иван Шишков.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • тралала

    28 Sep 2022 13:22ч.

    С хвалбите по-кротко, това ви е работата, за която ви плащаме. И защо ни хвърлихте ръкавица в лицето с откриване на интерконектора в деня за размисъл. И трети и четвърти октомври са отлични дати за това събитие. А присъствието на урсула няма стол за мен е просто върховна арогантност за българите. И то по покана на така наречения ни президент, който също ни излъга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Sep 2022 14:19ч.

    По-тихо,че напоследък почнаха да гърмят газопроводи и да хващат кандидати за взривяване на тръбите.И понеже вече стъпихме с единия крак в рая,все някой завистник ще ни подложи динена кора под другия крак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имал бил разрешение

    28 Sep 2022 17:35ч.

    А ако нямаше разрешение, щеше да оставиш България изобщо без газ ли, робе? А в тоалетната да отидеш или при булката си без разрешение, смееш ли, рабе на чужди господари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи