Илва Йохансон: ЕС трябва да засили контрола срещу руските шпиони

Илва Йохансон: ЕС трябва да засили контрола срещу руските шпиони

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейският съюз трябва да засили визовия контрол и сигурността на границите, за да предотврати влизането на руски шпиони в Шенгенското пространство, каза днес европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от АФП.

На пресконференция в Атина по въпроса за граничния контрол Илва Йохансон каза, че руският президент Владимир Путин "иска също да унищожи Европейския съюз... Ние сме заплаха за него, имаме демокрация, свобода, просперитет".

"Нуждаем се от по-строги проверки на молбите за визи и от по-голяма сигурност на нашите граници", добави тя.

От 7 март трябва да влезе в сила нова система за обмен на информация в Шенгенското пространство, уточни Илва Йохансон.

"Днес само половината от тези, които влизат в Европейския съюз с виза, се проверяват от системата за обмен на информация в Шенген. Това означава, че имаме много руснаци, които не се проверяват", изказа опасения тя.

Необходими са биометрични проверки, в случай че агентите използват фалшиви паспорти, каза още Йохансон и добави, че около 400 руски шпиони са били експулсирани от ЕС миналата година.

Във връзка с необходимостта от засилване на граничния контрол и използването на нови технологии, еврокомисарят оцени, че сегашният европейски бюджет от "6,6 милиарда евро за защита на границите не е достатъчен".

България и Румъния също трябва да бъдат включени в Шенгенското пространство тази година, за да дадат своя принос за споделянето на полицейска информация, каза още еврокомисарят.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Иванов

    24 Фев 2023 18:51ч.

    Регистрирайте ги и ги подложете на купонна система със задължително изучаване трудовете на др. Ленин и с практически занятия по методите на др. Джерзински.Да видят те хубаво ли е да си гражданин на СССР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да се скриеш с глупавите си опорки. Купонна система (за щурци и скакалци) очаква вас

    24 Фев 2023 21:38ч.

    Ще има да си лижете ***за сол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я стига!

    24 Фев 2023 18:58ч.

    Който си има тайни, да си ги пази. Какво са ви виновни руските шпиони. Те си имат работа и си я вършат. Вашите (шпиони) не работят ли или сте ги пуснали в домашен отпуск?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пфайзер

    24 Фев 2023 19:02ч.

    Според последните журналистически разследвания руснаците са постигнали огромен напредък в нано шпионажа. Специално тренирани въшки и бълхи шпионират в полза на Кремъл. Затова е нужно освен за документите да се следи стриктно и за хигиената на влизащите в Европейския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Фев 2023 19:13ч.

    Много лоша новина се разпространява от вчера по секретните канали на специалните служби: Петров и Боширов се завръщат свежи след отпуска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Breaking news !!!

    24 Фев 2023 20:25ч.

    В нощното гърне на баба Илва под леглото й са открити две подозрителни лица от мъжки пол ! При вземането на биометрични данни от лицата, компютрите на Шенген са дали имена, съответно Петров и Баширов ! Срещу "постоянен адрес" и излязло - "Москва, Любянка 2, а графата "занятие" - изписало ШПИОНИ ! Уау ! Ето защо са притесненията на г-жището Йохансон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този начервен чичко трябва да е ВКР на баба Урсула?

    24 Фев 2023 21:40ч.

    Да се разхожда по-често пеш из Брюксел, шпионите сами ще се разбягат. Само да не ходи в съседната държава Моленбек, че може да зачене ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    25 Фев 2023 6:07ч.

    Брех, аз пък си мислех, че Илва е женско име...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи