Илон Мъск: "Старлинк" ще осигури интернет в ивицата Газа

Илон Мъск: "Старлинк" ще осигури интернет в ивицата Газа

Илон Мъск съобщи, че системата от околоземни спътници "Старлинк" ще достави интернет в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Това ще стане в сътрудничество със "световнопризнати хуманитарни организации", добави собственикът на компанията "СпейсЕкс", чийто проект е "Старлинк".

От вчера са спрени всички телефонни и интернет връзки в палестинския анклав, бомбардиран от Израел в отговор на нападението на групировката "Хамас" на 7 октомври. 

„Starlink ще се свърже с международно признати организации, за да предостави помощ на Ивицата Газа“, написа Мъск на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter) в отговор на публикация на конгресмена Александрия Окасио-Кортес, която осъди прекъсването на комуникациите в Ивицата Газа.

В петък вечерта доставчикът Jawwal съобщи, че телефонните комуникации и интернет са спрели да работят в цялата Ивица Газа след масирани удари на израелската армия. Според телевизионните канали "Ал Арабия" и "Ал Джазира" Ивицата Газа е била подложена на най-интензивната атака след ескалацията на палестинско-израелския конфликт на 7 октомври. Твърди се, че израелските отбранителни сили са атакували няколко района на анклава по въздух, суша и море.

Източник: БТА, ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мен

    29 Окт 2023 11:39ч.

    Илон Мъск се откроява в сравнение с останалите сиви и скучни алчни милиардери. Някой ден той може да опита да води Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sseed

    29 Окт 2023 11:49ч.

    Присъединявам се, това наистина изглежда като някаква надежда в безумната реалност днес!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Окт 2023 13:40ч.

    Достоен!!! Зa HOMO Sapiens!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи