Илон Мъск се подигра на Зеленски, Киев се възмути

Илон Мъск се подигра на Зеленски, Киев се възмути

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на милиардера и собственик на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск, в която той се подиграва на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Тази нощ Мъск публикува ироничен фотомонтаж, на който е показан напрегнатият Володимир Зеленски, като надпис към монтаж гласи: "когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ".

Публикацията на Мъск е във връзка с исканията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съюзници на Украйна.

В Киев публикацията не бе посрещната с възторг. "Всяко мълчание или всяка ирония по отношение на Украйна днес е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията", заяви Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също коментира публикацията на Мъск, като направи иронична забележка, че милиардерът се "е опитал да превземе Космоса", но се е посрамил "за пет минути", предаде БТА.

Според Франс прес Стефанчук с изказването си намеква за провала с ракетата на Мъск "Старшип", която експлодира при първото си изстрелване през април - изстрелване, което въпреки това Мъск оцени като "невероятен" първи тестови полет, припомня АФП.

 

Коментари

 • Петър

  02 Окт 2023 21:01ч.

  Мъск е величествен трол! Топ! А Киев се възмутил…. на кого му пука?!? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ник

  02 Окт 2023 21:14ч.

  Крушката си има опашка, то е ясно. Дори украинците знаят, че Зеленски е заложник на украински мафиоти, а и сам се е облагодетелствал от донорите. Една част от парите отиват за войната, няма как иначе, но другата е за тях, а и един долар не е редно да взима някой от чужди пари, които са отредени да спасяват цяла страна, пари, за които други са работили и не са успели да си покрият ипотеките, със сигурност има и такива от тях, които са на улицата някъде в Щатите и за тях също всеки ден война, но никой не им помага. Корупцията, която сега се шири в Украйна, и кражбите от донори няма да намерят официално потвърждение и веднага след войната, ако изобщо настъпи, но американците знаят за тях и затова не искат да дават вече, а Мъск прави неща, които иначе биха изглеждаха непростими. Един действително морален и честен човек би се обидил и не би реагирал с шеги на тези подигравки на Мъск, един морален човек би бил патетичен, защото би бил дълбоко възмутен. Но тези дори не умеят да се преструват, а и животът им специално на тях не е в никакъв риск, те са по-защитени сега, отколкото в мирно време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  02 Окт 2023 21:14ч.

  браво! точно! да налива в кацата без дъно може само изкукуригалия бай пън, ама янките не дават вече бюджет за украйна, и трябва да събира помощи от индианците в монтана!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Зошченко

  02 Окт 2023 21:15ч.

  А, значи според т.нар. "Михайло Подоляк" дори и "мълчанието по отношение на Украйна" вече е недопустимо. Браво, браво! За последен път в човешката история мълчанието беше престъпление в Сталинския Съветски съюз през 1937 г., когато за неподписване на писмо на "трудещите се" с искане за смъртна присъда на хилядите невинно обвинени хора се е полагало гостуване в Лубянка и 10 години лагер в Сибир, без право на кореспонденция. Просто чудесно! Значи към този момент в историята искат вече да ни върнат. Когато нямаме дори право на мълчание...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква е връзката между ракетата на Мъск и идиотизмите на Зеленски

  02 Окт 2023 21:20ч.

  Аз не я виждам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как каква? За Евроатлантизма - да ПРОСИШ, да ГРАБИШ е едно и също с Инженерен неуспех по неизвестна технология...

  03 Окт 2023 11:09ч.

  Интелект на нивото на лалугера, събиращ оронените пшеничени зърна на полето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разликата

  02 Окт 2023 21:24ч.

  Мъск е гений, а Зеленски обикновен клоун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  03 Окт 2023 0:06ч.

  Гений ли? Да беше измислил нещо, щеше да е гений. Но той е само инвеститор. Върти едни пари. Плаща на инженери да измислят нови технологии и после купува правата. Къде му е гениалното?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PanAm

  02 Окт 2023 21:25ч.

  Накрая Мъск ще ви купи и ще ви отърве от мъките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хмен

  02 Окт 2023 21:57ч.

  Що не вкарат Мъск в оня списък. Да ги видим от къде ще взимат интернет нафронта тъпите укропитеци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голяма работа!

  02 Окт 2023 22:09ч.

  Ама че сме наивни? Това са игрички за пред потребителите. Иначе и той е в клуба, но го играе различен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  03 Окт 2023 0:07ч.

  Точно казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приказки от братя Хърбел и Щърбел

  02 Окт 2023 22:31ч.

  Присмял се Палячото на Клоуна! Тези и двамата са дървени човечета на конци, отдавна размазали съвестите си на Туит- стената, с чиито вързани ръце безжалостният Карабас Барабас мачка съдбите и живота на милиони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само Джигурда

  02 Окт 2023 23:33ч.

  може да опише положението в покрайнината със сказка та му про uя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  03 Окт 2023 1:20ч.

  На Мъск "някой" му унищожи 213 сЪпътника от Старлинк. И понеже те са частни, ФАЩ не могат да претендират за тяхната защита. Кой е този "някой" едва ли ще се сетят. А вие как мислите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  03 Окт 2023 6:33ч.

  Мъск има нестандартно мислене и не се знае накъде може да го избие. Милиардите които ги прави са от революционни идеи и са като камък в блатото на статуквото, определено не е сам в това но все пак е на първа линия. Убеден е, че може да стигне и до Марс а тази война в Украйна определено му спъва начинанието, винаги при такива мащабни проекти се оказва, че е необходимо да ползваш помощ от конкуренцията.Непукизма му стига до там, че едни от залите където си правят обсъжданията си ги наричат Циолковски и Королев. Фейсбук донякъде осъществява мечтата на Ленин как всяка доячка да може да управлява държавата. Е, става въпрос само за изказване на мнение но си е велико да прочетеш как някой безименен оплюва Мъск. :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  03 Окт 2023 6:56ч.

  Големият проблем не е, че Мъск иронично е изразил отношение към едно човече, което обича парите на другите, а това, че Зеленски отдавна се подиграва с украинците и с европeйския съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  03 Окт 2023 9:26ч.

  Къде е Мъск, къде е онова провинциално напушено и насрано актьорче ЗеленЧУК-а?! Какво изобщо има да си мерят?...;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  03 Окт 2023 9:40ч.

  Мъск не може да свири на пиано с "оная си работа"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smopenue

  03 Окт 2023 10:55ч.

  Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  03 Окт 2023 12:18ч.

  Когато човек го може, го може. А Мъск може много. Има малко време, докато зеленият узрее и почервенее. След това ще го оберат. Като реколтата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  03 Окт 2023 15:52ч.

  трябва да се купуват имения та като го подгонят да има къде да се скрие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи