Илон Мъск обвини американски медии в расизъм към белите и азиатците

Илон Мъск обвини американски медии в расизъм към белите и азиатците

Милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите и азиатците, след като редица американски вестници спряха да публикуват комикса "Дилбърт" на автора Скот Адамс заради негови коментари, които бяха възприети като обидни за черните американци, съобщи Ройтерс.

Сред вестниците, които спряха "Дилбърт", са "Лос Анджелис таймс", "Вашингтон пост" и "Ю Ес Ей Тудей". Причината бяха изказвания на Адамс в канала му в ЮТюб, в които той определи черните американци като "група на омразата" и направи расистки коментари.

В публикация в Туитър Мъск заяви, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, но сега са "расистки срещу белите и азиатците". "Може би могат да пробват да не са расисти", написа Мъск.

В отговор на потребител, който заявява, че белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание в сравнение с черните жертви, Мъск каза, че отразяването е "много непропорционално, за да представи неверен наратив".

Последните коментари на Мъск са по повод на изказванията на създателя на "Дилбърт", който препоръча белите американци "да стоят настрана от черните". Адамс каза това в отговор на проучване на консервативното издание "Расмусен Рипортс", в което се казва, че 26 процента от черните участници са изразили несъгласие с твърдението "Окей е да си бял".

Възгледите на Мъск по обществени въпроси се следят отблизо, след като той придоби Туитър през октомври. Той влезе в спор с правозащитни групи за защитата срещу речта на омразата в социалната медия и за възстановяването на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения за сигурността на брандовете им.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Pointy-Haired Boss

    27 Фев 2023 7:27ч.

    Мъск напоследък нещо много взе да дисидентства показно и да играе контра на властта. А далаверката си му върви и никой все още не й е теглил балтията. Мирише на розова пушилка и пиратка в талаша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мера според мера

    27 Фев 2023 8:27ч.

    Не забравяйте че мъск е свързан с военно промишленият комплекс. Че има борба между групировките в САЩ , има. Но когато става въпрос за национална сигурност , биха му простили дори и с магарета да спи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господина няма вид на спящ с магарета или магарици...

    27 Фев 2023 8:49ч.

    Това е и основният му негативен проблем в държавата на Сатанизма, която е тръгнала да се самоунищожава. Класическият американец е правилно религиозен, грижи се за семейството си и се стреми да бъде ПОЛЕЗЕН (какво казваше Джон Кенеди на иногурацията си??? впрочем затова и го УБИХА големите разбойници...)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та отдавна се знае, за расизма в Америка срещу белите

    27 Фев 2023 9:14ч.

    Черните имат в пъти повече облаги открай време. Да не говорим за постове, и то сериозни. И в никакъв случай не е по заслуги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    27 Фев 2023 9:43ч.

    Президенте ке го праим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    27 Фев 2023 10:02ч.

    Американците си имат много проблеми и продължават да създават още... За това, тяхната експанзия трябва да приключи, а те да си се приберат и да се оправят в рамките на собствената си държава, вместо да се изживяват, като Господари на Света, защото това време явно приключва за тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, Колумб!

    27 Фев 2023 10:04ч.

    Защо трябваше изобщо да го откриваш тоя континент!... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • who is who

    27 Фев 2023 10:30ч.

    Лос Анджелис таймс" - джендари. "Вашингтон пост" - изданието на ЦРУ. "Ю Ес Ей Тудей" - троцкисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде сега

    27 Фев 2023 10:46ч.

    Повечето бели американци сигурно нямат нищо общо с робовладелския строй в Америка. Управлението на щатите принадлжи на една малка група "богоизбрани", а повечето бели са пристигнали на онзи континент като мигранти след гражданската война. Белите не са избирали да се родят бели, както и черните - черни. Господ е избрал това и не е като да си избираш да си фен на футболен отбор. А и троцкизмът, който вилнее там, си е пълно извращение, защото никой няма право да се бърка в Божиите дела и да меша хората. Затова и имаме отделни континенти за различните раси. Но дедо Колумб е объркал цялата система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи