Илияна Йотова за "Лукойл": Чакаме до дни да изникне името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен

Илияна Йотова за "Лукойл": Чакаме до дни да изникне името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен

Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда опасност за потребителите след предупреждението на "Лукойл", че може да продаде рафинерията "Нефтохим Бургас". Йотова попита как и кой ще гарантира цените на горивата. Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в управляващото мнозинство, съобщава БНР.

За Илияна Йотова няма нищо изненадващо в информацията за намеренията на "Лукойл" да продаде активите си в България – новина, съобщена преди седмици от финансовия министър Асен Василев в интервю за изданието "Файненшъл таймс". За вицепрезидента по-важни са други въпроси – какво ще се случи с рафинерията в Бургас и ще бъдат ли запазени хилядите работни места там: "Как ще осигурят работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой и как ще гарантира цените на горивата. Този цирк, който се разиграваше последните два месеца - дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма. Очевидно целта беше да се заблудят българските граждани и да се спести истината. И да не се отговаря на неудобните въпроси. Според мен това е сюжет с продължение. Чакаме следващите дни да изникне името и на евентуалния купувач, който очевидно е договорен".

Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в некоалицията, този път заради освобождаването на директора на болница "Пирогов": "Това са техни собствени вълнения, но аз по този повод искам да ви припомня един запис, в който господин Василев казваше, че този, който иска да остане министър, трябва с кървавия си подпис да гарантира чистката във всяко едно отношение на всички постове в държавата - да бъдат изчистени, казваше той, на хората на президента и на ГЕРБ. Отговорът ми днес на вашия въпрос е този - очевидно директорът на Пирогов е поредният в този списък."

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • 4i4o 4ep

  05 Дек 2023 19:46ч.

  В ход е опраскването на Лукойл и нагпреварата койе по-по-най евроатлантик! Крайната цел е от 80-90% енергийна зависимост от Русия да преминем към 100% зависимост от САЩ. Водещи в надпреварата са D2 - Делянчовците, Прасчо и Герберастчо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да стане

  05 Дек 2023 22:09ч.

  Има обективни причини и дадености. Проблем е да се превозва нефт през Босфора. Затова Русия искаше да построи нефтопровод Бургас-Александропулис.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  05 Дек 2023 19:55ч.

  Беше ясно от натиска и ежедневното облъчване чрез медиите! Всичко у нас е едно безумие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хомоалантикус

  06 Дек 2023 9:14ч.

  Закриването на рафинерия та е важна задача по само унищожаването на територията на евроатлантите. Ще стане. Тъпотата няма граници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  05 Дек 2023 20:00ч.

  Цените на горивата зависят не от рафинерията(в производството няма и 1000 души заети) а от складовете. При Баце Лукойл налапа и тия на Ершов(петрол). Инак кеф ти гориво от Гърция, кеф ти от Румъния. Хърватска, Турция , дори Сърбия. Няма данъчни складове. Държавата печели не че произвеждаме гориво(при Боце Лукойл изобщо не плаща, а и от Костов насам, през Царя и Троегъзата не се е скинал), а че ни дере на колонка ДДС и Акциз(където Горанов обедини Пътна такса и еко, та с га куче влачи самолет. Като пълните резервоара за двайсе години сте платили наистина и магистрала до Луната, Ма сте овце и блеете че едни бандити ще се сменят с втори, че да гласувате за трети....да ви оправят. И кат ви наистина оправят, ревете че е без вазелин, та тичате да изберете четвърти, обещал вазелина по Здравна каса)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духчо, много нефелни мисли, но ...

  05 Дек 2023 22:10ч.

  опорките днес явно са такива! Бацко, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Ти сизнаеш! Анадънму??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  05 Дек 2023 21:23ч.

  "....Инак кеф ти гориво от Гърция, кеф ти от Румъния. Хърватска, Турция , дори Сърбия...."Така беше, куче влачи диря няма... Помним ги ония горива с които двигателите нямаха мощност и аванса се чуваше от далеко, дизелът беше с доста вода...нейсе. Нашата рафинерия една от 10-те в ЕС с най-качествени горива и дълбочинно преработване на нефта и е пригодена да работи с нефт от различни райони. Кой ли се заканил да лапне, да гледа да не му заседне, защото 20 % от икономиката на България, не са за всеки хапка. Колко ли собственици ще паднат от горните етажи или ще последват Ваньо с предизвикани инфаркти....?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ следващите дни да изникне името и на евентуалния купувач”

  05 Дек 2023 22:06ч.

  Пълни глупости. Никой, освен Лукойл, не пожела да купи Нефтохима за 100 милиона долара, а сега някой ще купи за милиарди. Но ще е интересно дали някой ще го направи и след това ще фалира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  06 Дек 2023 6:34ч.

  Пак "дръндарските" метастази на злото за България? Тахир пред Шекерова и пак "Свободна Европа", направо "оксиморон"! https://youtu.be/mRnL0HWCd8o?feature=shared

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи