Илияна Йотова: Повече въоръжения от всички страни вече заплашват със сериозна война

Илияна Йотова: Повече въоръжения от всички страни вече заплашват със сериозна война

На въпрос, свързан с новината, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че става все по-опасно и все по-страшно и затова, когато и тя, и президентът говорят, че трябва да се стигне до масата на преговорите, това не са празни приказки. Това е нашето желание, защото повече въоръжения от всички страни води до непредсказуеми решения, които на практика заплашват вече към сериозна война, добави тя. Аз се надявам, че все пак ще надделее разумът и в случая става въпрос малко повече за заплахи, отколкото за истински действия. Силно се надявам това да е така, каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Силно се надявам, че този път ще има правителство и редовен кабинет, който да решава важните и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, и да продължи успешните практики и решения на служебния кабинет, коментира пред журналисти в отговор на въпрос вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в традиционното честване-поклонение в София по повод Деня на Тракия.

Попитана за видеонаблюдението на изборите, тя отбеляза, че за първи път ще направим този експеримент. Имах разговори с министъра на електронното управление, те ме убедиха, че всички мерки, които трябва да се вземат по закон, са взети, посочи тя. Искам да предупредя за нещо друго - много хора се отказват от участие в секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението, защото така беше направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето и как ще бъде използвано това, и аз разбирам притесненията на хората. Време е в тази последна седмица преди изборите това да бъде работа не само на ЦИК, на всички политически партии, които участват в изборите - да успокоят своите избиратели за това, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдениет, каза вицепрезидентът.

Попитана за българските кораби в Румъния, Йотова коментира, че това не е прецедент и припомни случай преди години за арестуван български кораб, уж в румънски води. Тогава в качеството си на представител в Европейския парламент започнахме една много мащабна кампания за освобождаването на кораба и на неговия екипаж и въпреки нашите усилия и тогава, си спомням, че доста време се проточи. Много е важно в момента да се види точно каква е претенцията на румънската държава и според мен трябва да бъдат доста по-амбициозни усилията на българските дипломати в това отношение, коментира Йотова. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Йотова ?

    26 Март 2023 11:45ч.

    Питала ли си Началника дядо Дьорд ? Ще има набиване на канчето, Йотова !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Март 2023 12:21ч.

    Уфф, колко опасна стана сега тая война, след като Беларус се съгласи да приеме руските ядрени оръжия. А дотогава колко време мина от разполагането и обновяването на ядрените оръжия на Сащ в базите в Европа, щото те са безопасно-защитни, нали?!Не стискай бузи, додето ти иде дебелия, че повече ще боли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Март 2023 12:56ч.

    Ляво либералната проамериканска комсомолка Йотова се загрижила за светът ,за своя либерално фашистки свят .Но иначе е върла защитница на джендър идеологията и ЛГБТ общноста и содомията и зоофилията . Нищо ново под слънцето децата на бившите комунисти от средният ешалон ,станаха най големите демократи либерал фашисти и глобалисти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама сериозна ли Йотова защитавала

    26 Март 2023 16:09ч.

    содомията и зоофилията? Глей ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Март 2023 18:29ч.

    Ами сериозно е .Тя лично се изказваше по медиите за повече права на уж битите жени .А всъщност тя защитаваше тези джендъри дето си сменят пола на всеки шест месеца .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Март 2023 12:56ч.

    Бракониерите след като унищожиха рибния ресурс в наши води.... налазиха и румънските. Но там има Държава. А тази свинка и тя защитава бракониерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    26 Март 2023 13:39ч.

    Първо - за изборите. От къде идва страхът на хората от видеонаблюдение? Страхуват се, че евентуалните им простъпки ще бъдат фиксирани, или се страхуват, че не могат да изпълнат поръчката за фалшифициране? Хайде не ни правете на балами. Най-добре е да се гласува с машините (превърнати в принтери), защото няма възможност да се обяви някой глас за невалиден!!! Второ - за войната. Как се съотнася увеличението на производството на сняряди от българския ВПК с преустановяването на въоръжението за Украйна и започване на дипломатически преговори? Всичко е едно празно говорене, резултатите са видни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жена да обсъжда война

    26 Март 2023 14:26ч.

    е все едно мъж да коментира дамски превръзки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Март 2023 16:43ч.

    Любовницата на Първанов явно не знае България на кои съюзи е член.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    26 Март 2023 18:31ч.

    а някой очаква ли, че наш журналист (или „мисирка“) ще разкаже по БНТ на т.нар. „световна общност“ как снарядите, доставени от България на Украйна „за защита“ от руско нападение, разрушават жилищните сгради и убиват цивилните граждани в Донбас...??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скромен

    26 Март 2023 23:23ч.

    За читателите: Войната предстои след около година, година и половина. До тогава само подготовка. Или пък... No prisoners, no survivors

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи