Илияна Йотова: Не виждам какво му остава на Хинков, освен да си подаде оставката

Илияна Йотова: Не виждам какво му остава на Хинков, освен да си подаде оставката

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Аз ще говоря от свое име, тъй като не сме обсъждали с президента обстановката от последните дни, но днес "министърът на здравеопазването беше бламиран от ресорната парламентарна комисия. Оттук нататък не виждам какво друго му остава освен да си подаде оставката, защото не го подкрепиха дори тези, които го направиха министър." Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, попитана за ситуацията с „Пирогов" и дали има резон да се искат оставки. Тя присъства на отбелязването на 145-ата годишнина на Националната библиотека, предаде БТА. 

По думите ѝ е по-сериозно, че скандалът в „Пирогов" отворил "кутията на Пандора за много зависимости, лобиране, подозрения в корупция, натиск". "Очевидно се спазват условията на онзи запис - „с кървав подпис" трябваше да се уволняват хора, назначавани от ГЕРБ, служебните министри", каза Йотова. "Всичко това е в ход, ще видите", добави тя.

 

Източници: "24 часа", bgonair.bg

 

Коментари

  • Неизненадан

    07 Дек 2023 18:58ч.

    Президентството явно е решило всички български проблеми... Остават няколко малки административни рокади.... Хвала...ла,ла,ла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БъгъИИ

    07 Дек 2023 20:52ч.

    чуй-чуй, бате: "Тя присъства на отбелязването на 145-ата годишнина на Националната библиотека." и глей-бате-глей - ма, кво викъ там, бе: "министърът на здравеопазването беше бламиран от ресорната парламентарна комисия. Оттук нататък не виждам какво друго му остава освен да си подаде оставката. . ." таа кват си беше - ми, четеше нувинити по цветнъта талавизиа, бе - тъквас си остана, горката. и преди и сега - ми, разлика нема, бате. от нищу не утбиръ, ма, сичку знае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    07 Дек 2023 22:22ч.

    Таз мома стана като Пеевски. На всяка тенджера капак. Този проблем не е твоя работа. Пази си мнението за себе си и не се изказвай пристрастно. Пази авторитета на институцията, чийто представител си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи