Илияна Йотова не е учудена, че „Лукойл“ обмисля продажба на бизнеса си у нас

Илияна Йотова не е учудена, че „Лукойл“ обмисля продажба на бизнеса си у нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас. Аз не се учудвам, защото г-н Василев (б.а. Асен Василев - министър на финансите) сподели това пред „Файненшъл таймс“ още преди два месеца, каза Йотова. Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво за замислили, добави тя. 

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано днес от "Лукойл Нефтохим Бургас". 

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Коментари

 • Sgt. Pepper

  05 Дек 2023 12:25ч.

  Загубих всякакъв интерес към казваното от Йотова. Мнението на тамплиери не ме интересува по принцип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • актуално

  05 Дек 2023 12:37ч.

  ДРУГАРКО ЙОТОВА,КОЯ ШАЙКА ОБМИСЛЯ ДА ЗАКУПИ АКТИВИТЕ НА ЛУКОЙЛ-ЗАЩОТО ТОЗИ КОМБИНАТ Е ПОСТРОЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД А НЕ ОТ НЯКОЯ ВАША ШАЙКА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  05 Дек 2023 13:22ч.

  Естествено, че не е учудена. Всички знаем, каква е целта, както и кой стои зад всичко - любимото ни през-атлантическо Посолство и местните му васали от гнусната Сглобка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи