Илияна Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят отговорност

Илияна Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят отговорност

Снимка: БТА, архив

Според вицепрезидента нито кабинет, нито стабилно правителство може да има с писма, молби, придумване, увещания. Трябва да има политическа отговорност и политически принципи, а не задкулисни договорки, коментира вицепрезидентът и добави, че тогава и избирателите ще повярват, че ще има и стабилно правителство.

Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, както за всеки човек лично, така дано и политиците си направят своята равносметка и да има редовно правителство, от което вече две години всички ние имаме много голяма нужда. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Мъглиж, която е гост на празника на града, съобщава БТА.

В отговор на въпрос за нов служебен кабинет Йотова каза: "Да не слагаме каруцата пред коня, защото както винаги досега и този път президентската институция ще спази изцяло конституционните процедури". По думите й те предстоят - свикване на Народното събрание, след това ще има завъртане на рулетката с мандатите, добави тя.

Йотова изрази надежда да има разбирателство между партиите, защото през последните месеци и повече много се говореше за разум, диалог, отговорност. Ако действително те държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната кампания, би трябвало да видим реализацията на това, посочи Йотова. Според нея нито кабинет, нито стабилно правителство може да има с писма, молби, придумване, увещания. Трябва да има политическа отговорност и политически принципи, а не задкулисни договорки, коментира вицепрезидентът и добави, че тогава и избирателите ще повярват, че ще има и стабилно правителство.

Илияна Йотова каза, че през последните две години, при тази политическа нестабилност, политиците би трябвало да са научили доста уроци и сега да проявят разум, защото България трябва да се справи с националния бюджет, което се очаква от общините. Много е трудно да се работи, когато всеки един ден трябва да се броят стотинките, за да се плащат заплати и да се извършват най-нормалните неща, които се чакат от всеки един гражданин, отбеляза Йотова по повод затрудненото положение на общините. Вицепрезидентът заяви, че трябва да се овладеят цените и инфлацията, което няма как да стане, ако хората не виждат стабилност като перспектива. Тогава, когато има тази стабилност, постепенно ще бъде регулиран и пазарът, каза Йотова. Тя изрази надежда, че добрите позиции, които имаше до този момент служебният кабинет, ще бъдат продължени и от следващия парламент и от следващия редовен кабинет. Защото през тези последни осем месеца се направи твърде много, за да не стане така, че България да бъде потопена не само в политическа, но и в много тежка финансова и икономическа криза, посочи вицепрезидентът.

Тя очаква, че ще има разум, ще има спад в емоциите след изборите, ще се седне на масата на преговорите ясно, прозрачно пред българските граждани. Според Йотова, ако пак се тръгне през груби договорки и задкулисни сметки на дребно, това означава, че не само ще има нова огромна дупка в доверието между политици и хора, но и, че може да се провалят и местните избори, което ще бъде с много тежки резултати за всички.

На празника на град Мъглиж Старозагорският митрополит Киприан отслужи молебен за здраве, а след това вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави жителите на града.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Наблюдател

    09 Апр 2023 13:54ч.

    И синчето на чичко Сор0с вече раздава съвети, Илиянке!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то е закрепено за Стево

    09 Апр 2023 14:37ч.

    Пендаровски в качество на личен съветник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Апр 2023 14:36ч.

    тази "невчесана" неграмотница отиде в турция, та се подписа в мавзолея на ататюрк, че е съгласна (съгласно завета му) да бъдат върнати териториите й в размера на османската империя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцко пък

    09 Апр 2023 14:40ч.

    беше поканен на представление и потропна в танц със саби... Така е, като си нямаме дипломатическа школа, а дипломатите/политиците ни хвани единия, удари другия - изучили се с онлайн курсове в университети по целия свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страстна седмица, когато е време за равносметка

    09 Апр 2023 15:47ч.

    Това концепция на Сорос ли е? Велики понеделник: Божият Син изгонва търговците, защото храмът е дом за молитва, а не продавалник. Велики вторник: Христос изобличава фарисеите, садукеите и книжниците, проповядва в храма и дава своите последни нравствени наставления; Велика сряда: Юда Искариотски решава да предаде своя Учител за 30 сребърника Велики четвъртък започва от сряда привечер. Същата вечер се провежда Тайната вечеря на Божия син с Апостолите; Велики петък и Разпети петък. и т.н. Та къдравата Йо видя равносметка???????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    09 Апр 2023 16:30ч.

    По-важно е дали кабинетът, който, евентуално, бъде съставен, е компетентен и съставен от отговорни пропрофесионалисти! България няма нужда от некомпетентни и безотговорни хора, които ще обслужваг чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BIG5ЦИТАТИСега разбирате ли защо в нашата страна българските медии са на изчезване?

    09 Апр 2023 16:51ч.

    Това е Николай Караколев. Завършил е висше образование със специалност „Журналистика“ и цял живот е работил като журналист – вече 15 години. В момента Николай е главен редактор на медията “Неудобнитебг“. Днес този журналист беше изхвърлен и на път да бъде пребит от охранителите на ППДГБТ+ от пресконференцията на ръководството на коалицията. Нарочно изчаках да минат 6 часа от случката, за да видя каква ще е реакцията на медиите. Бруталната саморазправа с журналиста се случва пред очите на всички медии, но реакция в негова защита няма никаква! Това е особено интересно на фона на това, че само преди няколко дни същите тези медии създадоха измислен скандал с друга журналистка, която според тях била изгонена от “Възраждане“. В този случай обаче мълчат. Мълчат грозно, позорно, гнусно и слугински. Мълчат от “Свободна Европа“, “Дойче Веле“, “Капитал“, “Дневник“, “Медиапул“, “Клуб Z“ и останалата плеяда от американски отходни канали. Мълчи и американското НПО, представящо се като Асоциация на европейските журналисти. Мълчи и Съюзът на българските журналисти. Сега разбирате ли защо в нашата страна българските медии са на изчезване? Защото може безнаказано да гониш и биеш българските журналисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не всички мълчаха

    10 Апр 2023 3:33ч.

    https://obektivno.bg/zhurnalist-beshe-izgonen-ot-brifinga-na-pp-db-video/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    09 Апр 2023 17:24ч.

    Vox pópuli vox Déi („Глас народен — глас божи“) . 60 процента - негласували, 40 - гласували. Всички гласували знаехме намеренията на партиите. И сега, какво - да ни излъжат? Избори до дупка! Докато ня- кой /и получи/ат мнозинство след като хората са им повярвали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Апр 2023 19:57ч.

    Хора не вярвайте на ляво либералната проамериканска комсомолка Илияна Йотова ,защитница на джендър идеологията и ИК . Аз лично на червени репички дето от вън са червени а от вътре бели не вярвам . Тази ляволиберална войно любка да си изпрати синчето на фронта във украйна ,щото тя защитаваше украйнските бежанци дошли без покана от Българският народ във нашата свещенна земя наречена България .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи