Илияна Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков

Илияна Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не вярвам в искреността на аргументите за предложението 24 май да стане национален празник. Това е венецът на безспорните дати, но все още сме единствената страна в ЕС без културен институт, а го предложих преди време. Не сме във война с управлението, това е кампания срещу президента. ДПС управлява наред с ПП–ДБ и ГЕРБ и е редно да си влезе нормално в една коалиция, а не да е просто в поддържаща роля. Ако споделят еднакви възгледи, това е нормално. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова за "На фокус".

Тя смята, че да няма служебни кабинети може би това не е лошо предложение. "Така ще избегнем риска от служебни министри като Кирил Петков и Асен Василев, които в крайна сметка благодарение на тези кабинети станаха политици", каза Йотова, уточнявайки, че е на шега. 

Призовавам малко по-спокойно да употребяваме думата "война", още повече когато знаем какво става на няколкостотин километра от нас. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпроса във война ли са президентството с правителството в предаването "На фокус" по Нова тв. "Не, определено не", отговори Йотова. По думите й обаче наблюдаваме "една кампания на сглобката срещу българския президент."

Не виждам промяна в позицията му, отхвърли тя и допускането, че Румен Радев се е радикализирал след посещението у нас на украинския президент. Напомни, че срещата им със Зеленски е била открита, за разлика от закритата в Министерския съвет. И изказаната позиция на Радев там е излагана вече от него и извън, и в България.

Тя посъветва да се обърне фокусът в предаването "На фокус", попитана защо Радев е казал, че Украйна настоява да води тази война. И обясни, че обществото, включително тя лично, дълго е чакало редовен кабинет и че съставянето му е добра новина въпреки

"съмнителната коалиция", която сега управлява

Но логика и прозрачност в управлението се чакали от този редовен кабинет, а сега Йотова не намира такава.

Стабилност - социално-икономическа, върховенство на закона, дебат пред очите на българските граждани очакват тя и хората. Тъкмо похвалихме закона на Крум Зарков по отношение на отчетността на главния прокурор - единствената хвалба в доклада на Брюксел, и само след няколко дни се внесе поправка, която го обезсмисля. Затова казвам, че не намирам логиката, даде пример Илияна Йотова.

Очевидно има различни мнения по темата Украйна, но нека намалим тази конфронтация и тази гравитация все надолу, защото разделението в обществото до нищо добро не води, призова вицепрезидентът. И заяви, че е убедена, че президентската институция работи за единството на обществото.

"А това, че някой иска да говори от името на

присвоената демокрация - ще има единение тогава, когато вие се съгласявате с това, което ние мислим,

напротив е!", заяви Йотова. Единение ще има тогава, когато всеки си каже какво мисли и се намери общата консенсусна точка, даде рецептата тя.

Източници: NOVA, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Гост

    23 Юли 2023 22:55ч.

    Много по-лесно би било да не ги бяхте назначавали Кирил Петков и Асен Василев. Но и досега не ни казахте защо ги назначихте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И вас няма дави има

    23 Юли 2023 23:14ч.

    Колко хубаво! Докарахте тези измамници, те се впиха като кърлежи. А ДБ като конски мухи. Няма оттърване от тях. Отровното трио е в историята, дай Боже и тези лъжци бързо да се уморят от власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За търсене на извинения, няма прости хора

    24 Юли 2023 1:02ч.

    аз досега мислех че пепетата са избрани от стотици хиляди български гласоподаватели, а се оказа че те гласували така щото преди това Радев ги избрал за служебни министри. Брей, много вярващи в преценката на Радев, много нещо! Нищо, че през декември 2021 г. Радев се изказа, че съжалява за избора си, ама те явно продължават да вярват на старата му преценка, ако и да го плюят по всеки възможен повод и без повод. Явно страдат от тежка форма на инфантилизъм, защото само децата оправдават своя избор с външно влияние, без значение колко пъти се повтаря във времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си кажем направо

    24 Юли 2023 2:19ч.

    Нашите законотворци са набрали такава евроатлантическа скорост, че са готови да гласуват и най-бруталната и/или малоумна идея, само и само за да се докажат пред господарите. Утре ако им хрумне, че е по-европейско всички да носим зелена коса и розови дрехи, ще го гласуват. Вече нямат спиране. Всичко е загубено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поканен бях на Комедия, оказа се трагедия и фарс

    24 Юли 2023 3:36ч.

    Йотова, не ви приличат тези приказки на биографията! Правейки нескопосан опит за изричане на някакви "оригиналности", въобще не си давате сметка, какво всъщност казвате. Правителството на Петков падна в началото на август 2022 г., или иначе казано около 8 месеца след избирането си. Това време беше напълно достатъчно за да убеди публиката, че е инсталирана отвън откачена шашка с динамит, чийто подсилен фитил е бил подпален. Ходеща бомба със закъснител и потенциал да изравни всичко със земята. Пълен пациент със синдром! А помните ли кога застъпи т.н. (лъже)Академик - нака напомня за бързо забравящите: в началото на месец юни 2023 г. С други думи казано 10 МЕСЕЦА СЛЕД ПАДАНЕТО НА КАБИНЕТА НА ПЕТКОВ! Отправям предизвикателство към всички изкушени от политическата материя. Моля, нека направят отбор и капитанът ще е, разбира се, г-жа Йотова! Въпросът е следният: Как щеше да се казва министър председателят на РБ, при условие че в този период не действаше конст. норма за назначаване на служебно правителство? Допълващ въпрос - От началото на юни 2023 г. нашата страна мощно се запъти към политическото небитие. Тя всъщност е приключила, но официалното закриване е "зад ъгъла". От днешна гледна точка не можем да знаем, колко точно време ще отнеме до изгасването на последната лампа, но процесът ускорено е в ход. Въпросът е: Щеше ли сега да ни се налага да чакаме края, при условие че онзи, за когото става дума в предния въпрос, беше станал премиер в оставка още през август 2022 г.???????? Почваш ли, Йотова, да вдяваш, какви безумни неща си изрекла?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юли 2023 11:48ч.

    Двамата с Румбата се оказахте най-полезните идиоти в България, сега вече е късно за каквото и да било. Ще останете в аналите като унищожителите на България! Който е повярвал на американски агенти, далеч не е стигнал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поканен бях на Комедия, оказа се трагедия и фарс

    24 Юли 2023 13:03ч.

    Нарочно оставих пространство. Исках де ме допълнят, но не се е случило, та ще го направя пак аз! По отношение на Петков формално можеше да се възрази. Смисълът е: ако Петков не беше посочен от Радев за служебен министър, МОБЕ БИ нямаше по-късно да стане премиер, а оттам и хипотезата, че трябваше евентуално да го изтърпяваме още 10 месеца след Август 2022 г. като Премиер В ОСТАВКА, може да се критикува. Критикувайте ме, ваша си работа - няма да се бъркам. Обаче, обаче! Има едно нещо, което е направо непоклатимо! Ако нямаше служебни правителства, как щеше да се нарича ПРЕМИЕРЪТ В ОСТОВКА в периода Април 2021 г. до Декември 2021 г.? На печелившите - ЧЕСТИТО ЗА ВЕРНИЯ ОТГОВОР! Това щеше да е лицето Бойко Методиев Борисов. Същото лице, което от юли 2020 г. избяга и се скри от погледите на НАРОДА. Около 10 месеца беше в неизвестност - пътуваше по пътищата, обикаляше Балканите и предаваше от пънчета, понякога беше видимо в някакви подземия, друг път в ловни хижи. Та, г-жа Йотова със странното си изказване май пледира този човек да бил останал Премиер в ОСТАВКА за периода АПРИЛ 2021 до Декември 2021 г., т.е. ОЩЕ 8 месеца! Предрешен, с дълъг шлифер, брада, мустаци, перука и черни очила??????????? Йотова, Йотова????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поканен бях на Комедия, оказа се трагедия и фарс

    24 Юли 2023 13:09ч.

    В този си вид Служебното правителство е чудесен инструмент за успокояване на обществото и сваляне на напрежението. Особено в хипотезата на падане на един кабинет (и да е заменен от служебно), очевидно е имало някакви сериозни причини. Оставането му на власт е глупаво, неподходящо, вредно! Особено за страна като България, особено в настоящия момент, когато процесът на нов избор може да се проточи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи