Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия

Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия

Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на инициативи в град Левски за изграждане на скулптурна композиция "Земляци" на тримата големи творци от този край Григор Вачков, Дончо Цончев и Георги Парцалев, предаде БНР. 

"Поздравявам служебния кабинет, че първото действие е в посока за овладяване на енергийната криза. Много хора ми се обадиха и казаха, че е добре, че има щаб за управление на рисковете в енергетиката. Вярвам на Иван Иванов, че газ за отоплителния сезон ще има, но, за съжаление, на много по-висока цена. Вече се чуват призиви прокуратурата да се заеме с този въпрос, за да се види кой и защо докара България до тази ситуация. Вероятно тя и ще се самосезира", коментира вицепрезидентът. 

В отговор на въпрос Йотова заяви, че "най-важното сега за БСП е да се подготви за предстоящите избори и да направи една сериозна и убедителна кампания, и да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия. Смятам, че в момента една от най-големите опасности пред левите избиратели, пред социалистите, е те да бъдат разделени между БСП и президентската институция". 

Йотова беше гост на общоградското събрание за учредяване на инициативен комитет за реализиране на идеята за “Земляци“. Автор на проекта е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът е патрон на инициативата по покана на кмета на община Левски Любка Александрова, посочват от пресцентъра на президента. 

"Няма българин, малък или голям, който да не обича тези три велики личности“, посочи Йотова и сподели лични спомени от познанството си с Дончо Цончев. 

"Рядка привилегия е човек да общува с него. Няма да забравя думите му, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, но най-важно е израстването на душата ти", заяви вицепрезидентът. И допълни: 

"Парцалев умееше да ни разсмива, но през смеха и чудесните му роли прозираха и доста горчивина и истини за живота. Човекът ураган Григор Вачков влизаше със своите роли във всеки български дом и ставаше част от всяко българско семейство". 

По думите ѝ последните седем месеца са били загубени за българската култура. 

"Кризите не са оправдание за липсата на грижа за българската култура. Българската нация е жива повече от 13 века заради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция". 

Вицепрезидентът посети строежа на летния театър и разгледа обществена колекция "Георги Парцалев" с вещи на актьора.

 

 

Коментари

  • “Смятам, че в момента една от най-големите опасности пред левите избиратели, пред социалистите, е те да бъдат разделени между БСП и президентската институция"

    05 Авг 2022 20:28ч.

    Ха, ха, ха и даже хи, хи, хи! И кой ги разделя? Лицемерка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП няма бъдеще като евроатлантическа партия

    05 Авг 2022 21:16ч.

    България няма бъдеще като евроатлантически райхскомисариат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сети се Мара

    05 Авг 2022 21:43ч.

    да се побара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • for ever

    05 Авг 2022 23:58ч.

    БреСеПара ... ЧУПАРА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    06 Авг 2022 7:22ч.

    Йотова да каже как да стане това след като тя и президента използуват всеки удобен момент в синхрон с вътрешната опозиция и ГЕРБ да плюят по ръководството на БСП. Като прибавим към тях напусналите БСП и разните политически хермафродити какви проценти може да изкара БСП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички са евроатлантици

    06 Авг 2022 8:11ч.

    Майцепродавци и предатели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    06 Авг 2022 10:17ч.

    ГЕРБ-ДБ-ПП-вмро-цц и отровното дуо, гласуваш за тях ако си за забрана на руският газ. И готов да станеш войник срещу Русия. Искаш мир, не гласуваш за тях, и ако мислиш - че липсата на руски газ това е опасно за икономиката, отоплението и прехраната. За да сте сигурни, включете в първа група заедно с ПП, и БСП-НИНОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи