Илияна Йотова: България има нужда от редовен кабинет

Илияна Йотова: България има нужда от редовен кабинет

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

България има нужда от редовен кабинет. Това каза днес в Плевен пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщава БТА.

Тя коментира, че не може да направи конкретна прогноза с кой мандат може да се състави кабинет. "Отношенията между партиите са на приливи и отливи – тъкмо получим уверението, че ще се пренебрегне политическият егоцентризъм и егоизъм и ще има дори правителство на малцинството с една по-широка подкрепа в парламента, на следващия ден се оказва, че след поредната караница и поредните тежки думи, това е още по-невъзможно“, добави Йотова.

"Да изчакаме останалите консултации, които предстои да направи президентът и след това ще започне въртележката с връчването на мандатите. Надявам се на повече разум. Нека да го проявят политическите сили така, както го заявяват. Напоследък желанието на думи да се направи кабинет е обратно пропорционално на действията", каза още вицепрезидентът.

"Има и още една друга важна тема, която рядко засягаме в публичните си коментари и политици, и анализатори, и журналисти, но аз задавам риторичния въпрос – как изглеждаме в очите на нашите партньори, стабилна и сигурна ли е България, за да се поемат на национално и на европейско ниво достатъчно тежки ангажименти за реформи, за онова, което се очаква и в Европа", отбеляза Илияна Йотова. Според нея винаги е по-добре европейските структури да имат редовен партньор в лицето на България.

Илияна Йотова откри в Плевен Форум за социалните услуги в България и третата Международна конференция за аутизма. В двата дни на събитията ще бъдат дискутирани теми, свързани с качеството на социалните услуги в България, както и различни аспекти на грижите за деца с аутизъм. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • България има нужда от много неща

    14 Ное 2022 13:16ч.

    Но не и от политиците, които напъват да я управляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази специално е баш соросоид и баш национален предател

    14 Ное 2022 17:11ч.

    Агента на ЦРУ изпълнява отвличащи вниманието задачи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не не

    14 Ное 2022 13:30ч.

    тези трябва да се ометат; нуждата от тях е никаква

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    14 Ное 2022 13:44ч.

    Кабинетът на България й закъснява. Въпросът е бременна ли е и от кого, или е от възрастта (1300 г ++)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    14 Ное 2022 13:48ч.

    Те не ги искат в селото , а те за поповата къща питат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    14 Ное 2022 15:15ч.

    Интересно, как от кал ще направите тухлена къща, та толкова настояваме сега да си направим тухлена къща. Няма материал, трябва нова обществена поръчка да направим, да мотивираме (като се създадат условия за честни избори) българските гласоподаватели да участват и да си набавим необходимите материали за една наистина стабилна тухлена къща. Не може нещо да се случи добро, ако няма необходимите условия за това. А лошото се случва всякак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Ное 2022 15:20ч.

    Йотова, Йотова, срамота! Цял живот си политик, дори пръстче размаха на Радев, че да не си помисля да изневери на Партията! А сега, какво?! Привидяло ти се е правителство. Всички вече разбраха, признаха, че този Парламент практически е арестуван от геппаджиите. С тях правителство не трябва да се прави! Не знаеш ли защо Йотова? Дори споменаването на думата герб е неприлично, неприемливо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Ное 2022 15:23ч.

    Абсолютно катастрофално е да се обсъждат делата и безграничното безсрамие на герб. В един момент самите те разбраха, че ако прекрачат всички граници на безсрамието, обществото ще БЪДЕ ПРИНУДЕНО ДА ПРИКРИВА БЕЗУМСТВАТА ИМ! Защо? Много просто - ако обясним на хората какво правеха герб, утре тряба да се самоизбием! По тази причина се играе грозната игра на игнорираре и тихомълком прокарване на идеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Ное 2022 15:28ч.

    Хайде да преперем герб заради оцеляването на България! Не, Йотова,това е долно, това е гнусно! Не си го и помисляй! Дори вземи и го обясни на твоя началник, нали си станахте много близки и вече не му размахваш пръстче! Дотук ти обясних, защо не може да се направи правителство С ГЕРБ. А сега ще ти обясня, защо не може да се направи правителство без ГЕРБ. Защото това ще е едно "правителство" с опрян в слепоочието пистолет! Знаеш ли кой ще държи спусъка? Хора, събудете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    14 Ное 2022 15:52ч.

    България има нужда от правителство,което да работи за интересите на народа и държавата,а не от правителство,наложено под натиска на чужди сили за изпълнение на чужди заповеди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...но аз задавам риторичния въпрос – как изглеждаме в очите на нашите партньори..."

    14 Ное 2022 15:58ч.

    Вечната дилема на дребния еснеф от селски произход - Какво ще кажат хората?... Апропо, колко от децата момчета или момичета (да живее равноправието на половете, на което Илианка е фен) ще бъдат в баталионната група, която едно редовно правителство би изпратило на фронта?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    14 Ное 2022 16:58ч.

    Като за начало България има нужда цялата плеяда сегашни политици да се махнат. После ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Ное 2022 18:14ч.

    Това правителство къде ни предлагате, мое го пратиш на сорос по еконтя с петте мостя ??? ... всичките прасета на мезета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    14 Ное 2022 18:25ч.

    Да пази Господ, особено с участието на ПП. Едва ли ще преживеем още един такъв апокалипсис. Госпожа Йотова да конкретизира за коя България говори - тази на политиците, или тази на гражданите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи