Илхан Кючук: Има политическа вендета срещу пиара на Народния театър Велислава Кръстева

Илхан Кючук: Има политическа вендета срещу пиара на Народния театър Велислава Кръстева

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Евродепутатът Илхан Кючук коментира пред БНТ скандала в Народния театър заради назначението на бившия пиар на ДПС Велислава Кръстева. Той защити Кръстева и нарече случващото се "политическа вендета".

"Защо я обвиняват - че не е професионалист?! Такива аргументи не съм чул, обратното - всички излизат и казват какъв добър професионалист е тя. Какво е обвинението - че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласува с когото си иска ли? Какво като е с Доган - отишли са да гласуват заедно, какво толкова?! Тя е избрана с конкурс. Аз не разбирам какъв е този аргумент и този вопъл срещу професионалист и човек, доказал своите знания и възможности", заяви евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС Илхан Кючук в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз, заяви той. По думите му, България заслужава да бъде в Шенген, но политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети.

"България е в перманентна политическа криза и това не помага. Говорим как ще се преборим с инфлацията, с икономическата криза, но майката на всички кризи е политическата криза. Докато не решим политическата криза и не се обединим всички - капитала на българската нация, както го направихме, когато влизахме в ЕС, България няма да реализира нито един свой външен приоритет", изтъкна евродепутатът.

След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с най-голямата парламентарно представена сила у нас, стана ясно от думите на Кючук.

"ДПС има прогрлама и физиономия - в ситуация на криза ДПС винаги е поставяла националния интерес над партийния. Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо. Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време, защото ще дойдат следващи избори, и после още едни и как ще постигнем всичко, за което си говорим - Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в омагьосан кръг", посочи той.

Относно присъединяването на България към еврозоната Кючук изтъкна, че в момента има отворен прозорец, но ако сега го изпуснем, ще мине много време преди да се отвори следващата възможност.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • да бе с конкурс избрана

    04 Дек 2022 10:03ч.

    знаем ги вашите конкурси; само за нашите;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има нюанс

    04 Дек 2022 10:47ч.

    Едни от най-добрите професионалисти, имащи опит, дисциплина, мотивация, култура и ноу хау в историята са фашистите от ВСВ. Да се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    04 Дек 2022 10:49ч.

    Значи Илхан Кючук е "всички - капитала на българската нация"!!! Къде сте Левски, Ботев, Вазов“? И най-вече - Бенковски - той най-ефективно е умеел да се оправя с подобен "капитал на българската нация"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • върви се разправяй с глупаци

    04 Дек 2022 11:06ч.

    хората им казват, че ес в този вид в който я знаем е вече несъществуваща, тоя пак тръгнал да гони михаля; ама нашите политици се надпреварват кой да бъде по тъп; света се промени, а те още си я карат по византийски; егати и тъпите същества;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Дек 2022 11:40ч.

    Сервилен е в западна посока, тук е нагъл чалмалия. Като всички в ДПС, особено важи за родоотстъпниците с български имена и фамилии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е бизнесът?

    10 Дек 2022 20:19ч.

    Фирми на дъщерята на ДПС-пиарката на Народния театър Велислава Кръстева мащабно усвояват обществени ресурси. „Бизнес дамата“ Ния Коцева е получила общо 82 500 лв. държавно финансиране от министерства и агенции за пиар услуги, показа проверка в Агенцията за обществени поръчки. Една от фирмите – „Франк Стратиджикс“ ООД е прибрала общо 62 335,20 лв. 34 800 лв. са от Министерство на регионалното развитие и благоустройството по договор от ноември 2018 г., през Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Министър по това време е ГЕРБ-ерът Николай Нанков. За пиар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз дружеството получава по 3 контракта съответно 13 767 лв., 8 260 лв. и 5 507 лв. Парите са отпуснати от несъществуващото вече Министерство за българското европредседателство на Лиляна Павлова. Велислава Кръстева успешно пробутва семейната фирма и за източване на пари от ДПС за …“пиар“. „Франк Стратиджикс“ ООД е организирала събития на младежката организация на партията и на евродепутката Филиз Хюсменова, чиято сътрудничка 5 години в Брюксел бе Ния Коцева. Друга от 4-те фирми на наследничката на Велислава Кръстева – „Инфлуенсър.бг, усвоява пари по европрограми и е получила близо 16 000 лв. коронасубсидии. Фирмата има договор за 10 000 лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, показва още справката в регистрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи