Игор Кирилов: САЩ прехвърлят военно-биологичните си програми от Украйна в Централна Азия и Източна Европа

Игор Кирилов: САЩ прехвърлят военно-биологичните си програми от Украйна в Централна Азия и Източна Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руското министерство на отбраната е успяло да спре изпълнението на военно-биологичните програми на Вашингтон на територията на Украйна. Това заяви Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на руските въоръжени сили.

"С активните действия на руското министерство на отбраната ни се удаде да спрем реализацията на военни и биологични програми на територията на Украйна", каза той на брифинг, свързан с военните и биологични дейности на САЩ.

Кирилов изтъкна, че в резултат на руските действия Пентагонът активно прехвърля изследвания, които не са били завършени в рамките на украински проекти, в Централна Азия и Източна Европа. По думите му успоредно с това се засилва сътрудничеството с държавите от Азиатско-тихоокеанския регион и Африка, по-специално с Тайланд, Сингапур и Кения.

Участиците в програмата

Кирилов припомни, че руското министерство на отбраната вече е цитирало имената на участници във военни биологични програми, сред които представители на Демократическата партия на САЩ, служители на американското военно министерство и изпълнители на Пентагона.

"От документите в доклада на DTRA (Агенция за намаляване на отбранителните заплахи на САЩ) получихме нова информация за ключовите фигури в т.нар. украински проекти, които досега са оставали в сянка", каза той.

Кирилов заяви, че сред тях е изпълнителният директор на Labyrinth Global Health и бивш директор на програмите на Metabiotics в Централна Африка Карен Сейлорс. От 2016 г. той работи в Украйна като водещ консултант по проекта UP-10 за пътищата на африканската чума по свинете.

Колин Джонсън от университета на Тенеси и директор на Института за изследване на системата "гостоприемник-патоген" е ръководител на проекта UP-8 за изследване на обхвата на патогените на хантавируса и конго-кримската треска в Украйна, каза Кирилов. Той заяви, че Джонсън е управлявал процеса на вземане на биологични проби от военните в Украйна и е осигурил взаимодействието на американските клиенти с Центъра за обществено здраве към украинското Министерство на здравеопазването.

Игор Кирилов спомена и името на Люис фон Тайер - президент и главен изпълнителен директор на Battelle, която е основен изпълнител на Пентагона и Министерството на енергетиката на САЩ. Компанията наблюдава проекти за изследване на зоонози в Украйна от 2003 г. насам.

Генерал-лейтенантът заяви, че получените материали ще бъдат предадени на Следствения комитет на Русия, за да предприеме мерки за изправяне на извършителите пред съда. 

Идточник: ТАСС

 

 

 

 

Коментари

  • Това вече се случва

    30 Яну 2023 16:27ч.

    Във ВМА имаме вече такава, която работи веднага след като руснаците влязаха в Укростан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    30 Яну 2023 21:25ч.

    Бързо докладвай на Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Яну 2023 16:46ч.

    Те ги прехвърлиха, вече са туке на родна територия, Румбата ги прибра да ни избиват, че и без тва си умираме за щяло и нещяло ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това вече се случва

    30 Яну 2023 16:50ч.

    Освен във ВМА, имаме вече такава биотерористична лаборатория и в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) с директор професор Д-р Ива Христова, Д.М.Н email: [email protected]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    30 Яну 2023 16:51ч.

    САЩ вместо да си приберат бакиите локално, пак подхващат ред други държави да ги тормозят с биологични експерименти. Публичността обаче с всяка следваща страна расте, а с това ще расте и съпротивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • joey

    30 Яну 2023 17:00ч.

    Интересно! А нашият Национален център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) - национална институция със статут на научна организация към Министерство на здравеопазването, дали ще сподели с българските граждани какви ангажименти по тези програми е поел или ще трябва да попитаме говорителя на руското Министерство на отбраната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питай

    30 Яну 2023 17:04ч.

    Питай директорката, ковидоваксо-терористката Ива Христова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще-ще

    30 Яну 2023 17:07ч.

    Баба ви Радка вече ги джурка епруветките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    30 Яну 2023 17:07ч.

    Авторский блог Дмитрий Павленко 09:39 26 января 2023 ВСУ - «спасители Европы» или подопытные кролики современных докторов Менгеле расходы западных стран на поддержку киевского режима неизменно окупаются колоссальными доходами «чёрных трансплантологов» https://zavtra.ru/blogs/vsu_-_spasiteli_evropi_ili_podopitnie_kroliki_sovremennih_doktorov_mengele

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    30 Яну 2023 17:31ч.

    Все хубави неща ще видим, дават ги по хорърите на НBO, разни чумави, луди, рептили...благини за родината. Свободата Санчо, е на върха на копието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко пак се върна или изобщо не се е променяло

    30 Яну 2023 17:36ч.

    Фашистите, в лицето на д-р Джоузеф Менгеле правиха опити с хора в концлагерите. Днес, същите персони, като т.нар. "доктор" вършат същото, само дето в концлагери са превърнали конкретни държави, които им трябват за целта. Страшни и тежки дни ни чакат. Единственото успокоение е, че ще бъдем жертвани в името на нАуката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голямо успокоение, няма що

    30 Яну 2023 18:02ч.

    https://www.bitchute.com/video/XfIDhImDGDJD/ При всяко изследване на кръвта ви изтеглят половин епруветка, за съответното изсл. са необходими 2-3 капки, а останлото количество, "биологичен отпадък", отива за развитие на нАуката и разработките на биологично оръжие, специфично предназначено за нашия етнос... И нашите мили доброволци, за по 30 лв., обикновено доста нездрави, пият нетествани лекарства и се радват на изключителното внимание на лекарите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    30 Яну 2023 17:54ч.

    Браво ! В Свазиленд ще ви повярват. Ще !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиндостан трябва да бъде занулен, докато не е предизвикал края на човечеството

    30 Яну 2023 19:09ч.

    Земите на Север от Мексико трябва да бъдат освободени от англоезическите паразити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    30 Яну 2023 21:24ч.

    Мина 1 година близо. Някой рубладжия може ли да посочи макар и 1 успех на др. Путин ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инициативният комитет на президента - пука ли ви за здравето на вашите сънародници, на нашите деца?!

    30 Яну 2023 21:25ч.

    Ужас, шок и ужас от тези страшни военни биологични експерименти. Към коментарите в 16:50ч. "Освен във ВМА, имаме вече такава биотерористична лаборатория и в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ)" .......... и ........ 18:02ч. " ... а останалото количество, "биологичен отпадък", отива за развитие на нАуката и разработките на биологично оръжие, специфично предназначено за нашия етнос." ........ ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ на президента НОСЯТ ли ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЕЗИ ВОЕННИ БИОЛАБОРАТОРИИ на САЩ, защо позволяват на чужди държави и чужди военни учени да правят биологични експерименти с вашите сънародници българи, защо??? В инициативният комитет са ТОПЖУРНАЛИСТИТЕ - Тома Томов (къде изчезна тоз човек) Анна Заркова, Елена Йончева, професорите Искра Баева, Св.Шаренкова, Иво Христов, шефът на комитета Левски - Васил Василев и др.видни имена на българи - Абе, хора, НЕ ВИ ЛИ ПУКА ЗА ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ - ЗАЩО ПОЗВОЛИХТЕ ВОЕННА БИОЛАБОРАТОРИЯ НА ПЕНТАГОНА ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ??? ... https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Saobshtiha-imenata-na-189-te-koito-vlizat-v-Initciativniia-komitet-na_760885.html .. или те не посят отговорност .. https://debati.bg/registriraha-rumen-radev-v-tsik/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питаш, а даваш ли си сметка, че те "не казват на българите" НИЩО?

    30 Яну 2023 23:46ч.

    Като Асен Василев дори обясни, защо си изпълняват поръченията зад гърба им и "не им казват". Жен. Остин си идва у нас, каца на летището в хамер. база, свършва си каквато работа има и си заминава без да се отчита на никого. Нито той, нито амбасадата дават отчет за придвижването им из страната... Н. в. посланичката дори организира на терена на АЕЦ оперативка с бизнесмените, на които после трябваше да се възложи контракта за доставка на горивото за АЕЦ, БЕЗ наше присъствие... Само слушаме речи в НС за "лустрацията" и за това кой какъв е бил в ДС, и жалби чак до ЕП Съда за Правата на Човека колко са засегнати борците за свободи и права от предизборните мерки да се парира купения вот, за "моралното престъпление" да си работил като следовател и по времето на комунизЪма... Сами допуснахме да ни налазят всякакви НПО-та, инструктори и съветници, US4BG, БХК... Сами разрушаваме службите ни за сигурност, а се чудим, защо сме като разграден двор... Мислете за кого гласувате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислете за кого гласувате!" и кой въведе машините с Кода?!

    31 Яну 2023 10:15ч.

    И който ПОДКРЕПИ машинното гласуване - за него НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ! Значи онзи Кирил Петков вписан като бивш премиер на България (срам ни е) ще предлага сделка пред цялата група на БСП - подкрепа срещу кода, но въпреки това няколко партии продължават да подкрепят "машинния вот"?! Ми няма да гласуваме за тези "машинни партии". Проблема е в Изборния кодекс и куп недомлъвки в него, които не позволяват на стойностните партии да влязат в НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има машини и машини - т.е. избирателни машини и преброителни машини за механично преброяване на хартиените бюлетини (табулатори)

    31 Яну 2023 15:03ч.

    Всеки който е бил част от СИК знае колко изнурително е ръчното преброяване на гласовете. В световен мащаб избирателните машини по технологията "SmartMatic" са дискредитирани и почти навсякъде вече се гласува с хартиени бюлетини. Механизиране се прилага при преброяването им, за което използват т.н."табулатори", например в Швейцария, където ежегодно провеждат по няколко референдума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българският проблем беше и все още е купеният вот

    31 Яну 2023 15:09ч.

    У нас наличието на "невалидни" бюлетини, където изберателите "по невнимание" отбелязват по 2 квадратчета беше в особено големи размери, а имаше и изискване да се употребява само СИНЯ химикалка, друг цвят превръщаше вота ти в "невалиден"!!! Росен Плевналиев беше избран с 400 000 такива невалидни бюлетини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сегашните избирателни машини бяха избрани от ЦИК (ГЕРБ, Мишо К.).

    31 Яну 2023 15:16ч.

    и доставени от СиелаНорма, за което заплатихме 142 милиона ГРЕШНИ лв. Не ги наехме за 1-2 пъти за да видим как ще бъде с тях, а направо ги закупихме, като при избора на машина беше пренебрегната кандидатурата на българския табулатор по разработка на БАН (с участието на акад. Благовест Сендов), въпреки, че министър Влади Горанов твърдеше че не можем да си позволимЕ повече от 2000 лв. на машина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а освен купеният - проблем есъщо и организираният вот

    31 Яну 2023 15:18ч.

    А че ромските общности гласуваха на тумби, и измерваха с линийка или с нещо друго, кое квадратче да отбележат е достойно за карикатура, Особено ако са докарани с автобус и дори не могат да говорят / четат на български, камо ли да си попълнят сами декларацията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    31 Яну 2023 5:19ч.

    Тези т.нар. програми за биологични експерименти очевидно целят атака към Русия, Китай и пр. "неприятелсски държави" с биологично оръжие, неслучайно са по границите им. В Тайланд е още по-интересно, това е туристическа дестинация, чрез която лесно могат да се разпространят вирусите в рамките на дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма никакви биопрограми фащ са тотално банкрутирали

    31 Яну 2023 16:50ч.

    Само плашат хората, за да се предадат психически. Едно време клоунът рейгън плашеше с фалшиви звездни войни, а на публиката пускаха филма "Седморката на Блейк". Народе, ... Освободителната борба предстои, стягайте редици, душите ни не могат да ги вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи