Игор Кимаковски: Украинските войски разстреляха група бежанци по време на евакуация от Торецк

Игор Кимаковски: Украинските войски разстреляха група бежанци по време на евакуация от Торецк

Игор Кимаковски

Украинските войски разстреляха група бежанци, които се опитваха да се евакуират от Торецк към ДНР. Това каза за ТАСС съветникът на ръководителя на региона Игор Кимаковски.

„Това беше поредната група бежанци, които се опитаха да се евакуират от Торецк, където се водят ожесточени боеве, загинаха най-малко седем цивилни“, каза Кимаковски.

Град Торецк се намира на около 7 км северозападно от Горловка и там се водят тежки боеве. По-рано Игор Кимаковски, съветник на ръководителя на ДНР, каза пред ТАСС, че руските военни са спасили група цивилни от това населено място. „Успяхме да изведем първата група жители на Торецк в нашия тил. Хората са живи, получават цялата необходима помощ“, каза Кимаковски.

 

Снимка: Официален канал в Телеграмна ръководителя на градския район Горловка Иван Приходко

 

Група от десет жители на Торецк (бившият Дзержинск) от Донецката народна република (ДНР) бяха евакуирани в Горловка. Ще им бъде помогнато с получаването на руски паспорти и социални помощи, съобщи вчера ръководителят на градския район Горловка Иван Приходко.

Коментари

  • Щом не сакат западна демокрация, секира

    29 Юни 2024 13:48ч.

    Неа не искам, недей...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    29 Юни 2024 14:11ч.

    Същността на ХРИСТИЯНСКОТО УЧЕНИЕ е, че АДЪТ ТОВА СА ДРУГИТЕ. Наказанието и Аадът не идват от Създателят, а от отмъщението на духовете. Адът ще стане Рай когато всички си простят. Всеки трябва да е плодно дърво, а дървото не дава плод срещу пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    29 Юни 2024 14:34ч.

    Не, това изобщо не е същността на християнското учение, което ни учи, че към другите трябва да се отнасяме с любов. Няма как към ада да се отнасяме с любов. "Адът - това са другите" е мисъл на Жан-Пол Сартр, с която той неуспешно опитва да се прави на интересен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    29 Юни 2024 14:37ч.

    Цялото ВСУ, включително и психо-поддръжниците в БГ и по света, са военнопрестъпници и съучастници във военни престъпления...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 8.4.2022 г. 19 украинска ракетна бригада с командир Ярошевич уби 50 души и рани още 100 на гарата в Краматорск, които чакаха влак, за да се евакуират

    29 Юни 2024 14:47ч.

    Същия ден С. Станишев, П. Витанов и Цв. Пенкова гласуваха за пълно ембарго срещу вноса на руски суровини в ЕС. Украинските военни системно разстрелват бежанци, както и собствените си войници, които искат да се предадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Същността на ХРИСТИЯНСКОТО УЧЕНИЕ е, че АДЪТ ТОВА СА ДРУГИТЕ"

    29 Юни 2024 15:03ч.

    Глупости. Това изречение е написано през 20 век от един екзистенциалист, иначе много високоуважаван от мен (и от генерал Де Гол - "Волтер не се арестува", рекъл за него, и от Нобеловия комитет, на който обаче отказва наградата, а дано се сетите и не, не е Волтер 🤣) като автор, но нямащ нищо общо с християнската религия. Мъ не се предоверявайте на социалните мрежи, начи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    30 Юни 2024 10:32ч.

    Жан-Пол Сартър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи